Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

čierna stolica problem žaludok žlč?

RNG

llek, kyselina askorbova nie je dost silna, aby poskodila zaludocnu sliznicu. Tu neposkodi ani radove ovela silnejsia kyselina chlorovodikova.
Poskodenie zaludocnej sliznice je hlavne mikrobialne ako napr helikobakter pilori, ktory zamedzi vytvaraniu ochranneho zaludocneho mazu a az vtedy zaludocna kyselina moze napadnut steny zaludka. Creva su citlivejsie na ph a preto kedyukolvek su okyslene, vyhodia obsah formou hnacky. Takze ani tam to poskodenie kyselinou nie je pravdepodobne.
Nikde vo vyskumnej medickej literature nie je uvedene ziadne poskodenie tela vysokymi davkami kyseliny askorbovej. A robili na tom stovky vyskumnikov a lekarov a davky co pouzivali boli aj ovela vacsie, nez spominane v tomto prispevku.Skodlivost bola pozorovana az v davkach 100 a 300 gramov, a tolko ziadny normalny clovek samozrejme vo forme doplnku nezoberie.
Nuz je ale o to viac nerozumne brat vysoke davky kysleho vitaminu C ked mozes brat nedrazdivy neutralny.

llek

Ak sa objavi u niekoho cierna stolica, moye to bzt prejav krvacania zo zaludka. Pri tom co si stvaral s tym vitaminom C by mat vobec neprekvapilo. Mal by si si dat vyserit co najskor zaludok- teda gastrofibroskopiu. Mozes mat vred, alebo podrazdenu ci zapalenu sliznicu zaludka. Dnes su ucinne lieky, ktore sa v takom pripade pouzivaju, takze hybaj na vysetrenie

dddddsa

spravil som taku vec že som mal naznak nachladnutia....a dočital som sa tu o vysokych davkach vit. c ...tak som si kupil kyselinu askrobovu a daval som si ju každu hodinu bez sody bikarbony.....čiže kyslé...to mi poškodilo asi cely traviaci trakt....... teraz som unaveny neviem sa sustrediť nechuti mi jesť . nízky tlak... ale bol som aj na ekg že vraj ok krv bola tiež ok......tak prejde to stravou? dufam ...velmi sa bojim..chcem sa dať do poriadku...