vodovy melon cerveny

levanderka

no ja fakt neviem o com pisal BJ v inych temach :) len tu vravim, ze melonik je dobry a hotovo :) a vevericka je biolog, prirastla mi k srdcu ako som sa to dozvedela, fakt :) moj clovek

TrainingBoy

Ak si myslis ze ma urazis ty tak sa mylis. Spamujete tu temu ktora sa toho vobec netyka. Chytas ma za slovicka. Ja som hovoril o vyvracani nazorov ako takych. Kto kedy hovoril o tom ze namaju jest vela zeleniny a ovocia? JA? vajicka som tiez nikdy neodporucal vo velkom. Vlastne som nikdy nikomu nehovoril, jedz iba toto alebo tamto. Takze co sa staras ked nic nevies? Ja som videl dost prispevkov od BJ.

levanderka-to bola len recnicka otazka, len som poukazoval na to ze to tvrdenie by malo byt niecim podlozene, lebo to fakt potom znie ze chripke uz navzdy odzvonilo...a aby si bola stastna, nie nemam

levanderka

nie detinske ale detske som pisala :) take hra na pravda, nepravda ale mne aj tak najviac vadilo, ze si napisal, ze ci vystudoval biologiu, ked tak tvrdi a ty stale nevies odpovedat ci tu biologiu mas vystudovanu, ked sa tak pytas:)

vevericka

zapjim sa..ja biolog som..ale skor sa priklanam na stranu Trainigboy-a..nevravim ze jest vela zeleniny a ovocia je zle..na druheja strane BJ v niektorych temach zastavl nazor surovej sravy (teda len zelenina ovcie aj to len surove) ziadne mlieko maso ani nic podobne..ak to jemu tak vyhovuje, prosim, ale nech to nepropaguje ako vsemocny liek na vsetko..nie kadzemu takto strava moze sediet..stredoeuropsky clovek ma korene ciastocne aj v lovcoch a ciastocne aj v zberacoch..strava by mala byt pestra..napatrime medzi ostrovne kemne, ktore ziju iba na kokosovych orechoch a tropickom ovoci a mede..mame ine travenie

odoslat

urcite ludom, ktorym zacina chripka uskodi, ked si daju melon, ze:)? A urcite im urobi zle ak budu jest vela zeleniny a ovocia a obmedzia maso, vajicka a cukor. Sarlatan jeden:D No ake mas to vzdelanie vo vyzive a biologii?

TrainingBoy

Nie je to jedno, lebo to utvara subjektivny nazor ostatnych. A nie je moj subjektivny nazor, to ze ovocie poklada za zazrak a maso za skodlive. Spytaj sa ho, uvidis.
Detinske? cize ak si myslim ze nema pravdu a skor to moze urobit zle ako dobre tak je to detinske? No jasne, za dobrotu na zobrotu. Tak nabuduce nebudem nikomu radit, nech sa postaraju o seba sami, ok?

levanderka

ja nezaiteresovana netusim co tvrdi BJ v inych temach, mozno na neho / ju mas urobeny taky subjektivnejsi nazor a preto utocis, alebo nieco take vravis ako, ze trepe sprostosti. mne sa toto nepaci. chcel ten clovek pomoct, je jedno, ze ci za par hodin, alebo za den sa dostane clovek z chripky. ale hned vyvracat tvrdenia, mi pride take detske. toto forum je o zdravy, clovek sa snazi pomoct, ale ja sa tu v kazdej teme stretavam s nejakym utokom, osocovanim atd.

a ani si neodpovedal na otazku ci mas vystudovanu biologiu ty sam, ked sa pytas taketo veci inych a snazis sa vyvratit ich nazor. takze?alebo si tak ako podla nick nejaky trener ? lebo to potom mozno vies iba o svaloch :D

TrainingBoy

Tak vy ste potom mozno extra senzitivni, mna nikdy nesvrbelo podnebie, ja chripku vacsinou citim az neskor, to ze mi je jeden den trosku blbo predsa nezacnem hned zvalovat na chripku. Nikde som netvrdil ze nezacne liecit a precistovat, ja som hovoril ze chripku, ani zacinajucu(pokial tym nemate na mysli to ze si raz kychnete) nevylieci za par hodin, to ze sa vam ulavi, neznamena ze ste vylieceny. A ja sa do nikoho neobuvam len tak, no BJ tu v kazdej teme hovori o tom ako je vsetko maso, mlieko a dalsie veci skodlive a aky je zelovoc uzasny. Takze levanderka, skus porozmyslat kto tu zjedol mudrost sveta. Kedy som sa spraval arogantne? A co je zle na sarkazme? :)

levanderka

TrainingBoy ja ta nechapem. neviem ci to mas v povahe ale strasne rypes do ludi. viem toto forum je anonymne ale to neznamena, ze sa k ludom musis spravat arogantne a sarkasticky, ked zdielas iny nazor.akoby si zjedol mudrost sveta.

asi si jasnovidec ked vies urcit, ze budes mat chripku.ale my bezni ludia si ju asi logicky vsimneme, ked prebehne inkubacna doba a objavia sa u nas priznaky chripky. a ano do niekolkych hodin sa zacina telo precistovat, pretoze melon je mocopudny a odplavuje z organizmu splodiny metabolizmu, tak preto do par hodin.

a ked chces rypat ci som studovala biologiu tak ti poviem, ze som dva roky studovala cisto chemiu, ale prestupila som na biologiu lebo z nej viem viac ako z chemie a to som mala A cka a B cka. snad studujes biologiu ty ? alebo studujes? a teraz k melonu. mnam mnam. obsahuje vitamin C, vit. A, vitaminy skupiny B, zinok, dralik, zelezo, magnezium, jod atd. obsahuje vela vlakniny, je antioxidacny, dokonca protizapalovy a pokial viem tak ma podobne ucinky ako viagra :D