priateľ-tyran?

Príspevok v téme: priateľ-tyran?
eqwan

Prajem krásnu sobotu,

Mám 20 rokov a priateľa ktorý je odo mna len o mesiac starší,tento rok sme maturovali a chodili spolu do triedy,dokým som s nim nechodila,vobec sa mi nepáčil,predtym som mala vzťah ktorý trval 3 roky,len sa rozpadol,potom som bola asi 4 mesiace sama,ked som si užívala,disko,priatelky a tak,a moj terajší priatel mi to strasne teraz vyhadzuje na oči,aka som bola k*rva,aj ked to neni pravda,nikdy som sa s nikým nezaplietla,len jeho "super"kamarati mu nahovorili hocijaké voloviny,takze ani jedna hádka sa nezaobíde bez toho aby mi povedal aká som bola tupá,aj ked som nič zlého nerobila......teraz som s nim rok!...TYRANI MAJU HESLO:AK SA SPRAVAS PODLA "MOJICH PRAVIDIEL" SI SUPER!NAJLEPSIA!..ALE AK SI DOVOLIS ODPOROVAť A TIETO PRAVIDLA PORUšíš BUDES POTRESTANA...napr.ked idem niekde s rodičmi a dopredu mu to nepoviem,ze niekde idem..budem potrestaná!bud mi da jednu malinku facku,ale kopu výčitok,ze si robim čo chcem vraj....občas je uplne milý,ale ako keby mal svoju druhu stranu tvare...podla neho ma priatelku ktorá ma "hladné oči"..lebo občas prebehnem očami miesto kde stojí nejaky chlap...tak uz mam u neho hladné oči a nestojím ani za cent...neviem co mam robit,som so silami v kely...mam ho nechat aj pre chvilky,ked je mily?alebo ako?..poradte..je to presný profil tyrana??stretli ste sa uz niekdy s tym?

makovnik

Viem, ze vymanit sa spod vplyvu takehoto cloveka isto nebude pre teba jednoduche, pretoze on vyuzije uplne vsetko, co len bude moct, aby si ta udrzal za kazdu cenu. Necudoval by som sa, keby sa ti napriklad vyhrazal, ze si nieco spravi, ak ho opustis lebo to su tiez zial caste strategie takto zmyslajucich a konajucich jedincov.

makovnik

eqwan to, co popisujes su typicke znaky tyranskych a zaroven slaboskych muzov. Lebo vsetci tyrani su vlastne slabosi. To, ze sa rozplace nic neznamena. Este vacsmi si ma utvrdila v tom, ze by si mala upalovat od neho cim najdalej a cim najskor. Taky ludia, ako je on maju radi iba samych seba. Ako pises, nechces mu ublizit a on to velmi dobre vie, preto to vyuziva len a len vo svoj vlastny prospech. Zial dopadne to tak, ze ty mu sice nechces ublizit, ale on ti ublizuje a bude ublizovat stale viac a viac, az nakoniec skoncis niekde, kde by si isto nechcela. A ked budes potom bilancovat svoj zivot, bude ti z toho nechutne tazko.

eqwan

Myslím,že toto vždy videl doma,jeho otca chápu ako nejakého despotu,ktorý im zakazuje,prikazuje...taký ma byť otec?od neho toto všetko má..takto ja nechcem žiť,no ked sa pokúsim z toho ujsť začal plakať, a hovoriť,že si ma nezaslúži,tak ma zabolelo pri srdiečku ze som podľahla..no na druhý deň zase sme boli tam kde predtým...uplne mi zničil moje sebavedomie,nechce aby som cvičila,len aby sa prejedala,aby som bola tučnejšia,no minule mi povedal aka budem tlstá ked budem staršia..raz som chudá,ked samusim prejedať inokedy tlstá..ach..a pritom mam len 54 kil pri výške 170...nemôžem chodit na buse,vraj na busoch chodia len stoky..no ja neviem,nechem mu ubližiť aj ked on to nevidí že mi ubliýžuje rečami,vyhrážkami a ponižovaním a neche si to pripustiť

makovnik

eqwan je tazke ti korektne poradit, nakolko poznam iba jednu stranu mince, iba nazor z jedneho (tvojho) pohladu, ale keby som sa mal riadit iba tym, co si napisala, musim ti napisat, ze s takymto chlapcom (neskor mozno niekedy aj chlapom, mozno!) by ta s vysokou pravdepodobnostou cakal velmi kruty a nestastny zivot. Takyto ludia vacsinou skusaju, kolko si este mozu dovolit a ked vidia, ze este je kam ist tak to vzdy radi posunu este do absurdnejsich rovin. Ak nechces dopadnut tak, ze budes kazde rano po ranajkach podavat priatelovi (neskor mozno manzelovi) vopred celodenne hlasenie, co, kde, s kym a preco sa chystas robit, s naslednym vecernym (po vycisteni zubov) vypocuvanim, ci si splnila vsetky ulohy, ktore ti boli zadane a hodnotenim resp. degradovanim vlastnej osobnosti, aka si neschopna a nemozna tak radsej rychlo utekaj. Myslim si, ze skor tvoj priatel ma problem s nizkym sebavedomim, boji sa, ze si ta vobec nezasluzi a v takom pripade je pre neho najlepsim riesenim utok proti tvojej osobe, ktorym sa snazi zakryt to, ze si uvedomuje, ze pre teba nie je dost dobry a ze plno inych chlapcov/chlapov si ta zasluzi ovela viac, ako on sam.

rena23

eqwan, hovori Ti nieco domace nasilie? Takto to zacina! Pre nasilnikov je typicke, ze po tyranii pride obdobie, ked su mily, tym si zenu priputavaju. Postupne je stale menej peknych chvil a stale viac nasilia - moze sa to len a len zhorsovat. Utekaj, kym sa da! Si este velmi mlada, zivot je pred Tebou, nenechaj si ho znicit!