nie stastne tehotna

usiko

u mna bude dievcatko, takze tesime......

Na dieta su veci drahe, ale ak nekupujes nove, tak sa to da. Aj na SVK su second handy, kde najdes nadherne oblecko na dietatko uz od narodenia za nejake to euro-dva....aj ostatne veci sa daju kupit v bazari...nemusis kupovat veci nove, ani ja nebudem....kocik a postielku mame nove,ostatne veci mame z druhej ruky, lebo nemame 2 - 3 tisic eur na vsetko nove.....to je normalne...

...ak si vUSA, zeregistruj sa na www.babycenter.com, budes dostavat maily o tom, co sa deje v tvojom tele pocas kazdeho tyzdna gravidity, kopec clankov a mmozno aj nejaky bazar tam bude...ja som sa zaregistrovala len vcera a uz mi prisli na mail dva odkazy na 28-29 tt...

tani-a

no ste ma baby upokojili,boli sme s manzelom na vikend na vylete,tak som dajako vypustila starosti..ja inak tiez nejake veci podedim po svagrinej,ma 3r dcerku.tak ak to bude dievcatko,budem mat kompletne vystarane,nakolko uz druhe dieta neplanuje.viete uz pohlavie dietatka??ja mam obavy prave z tej financnej stranky,v usa je draho a neviem ako to potiahneme len s jednym platom:/ ale to asi dopredu nevyriesim,pomoze len setrit,nech mame za sebou dajaku poistku

usiko

no,isabella,

tak tomas super ze kocik zdedis.....aspon vies, ako s nim zaobchadzali a vies od koho kupujes...tiez postielka je dost velka polozka...mys me tieto veci museli kupit, lebo kociky ojazdene, co sme boli pozriet boli v dost nie dobrom stave a za taku cenu, ze ked sme prihodili 100 Eur tak sme si taky kocik kupili novy a so zarukou.....inak keby nie second handy na osatenie, a kamosky , tak to je dobre draha zalezitost, teda mat dietatko.....myslim....

inak prepac tani-a, sme si tu otvorili s isabellou vlastny pokec, uz sa praceme prec, do nasich tem:-)))

isabella

usiko, ja si aj rada v supermarkete obzriem nejake vecicky, ale nakupovat ma to nelaka, bo tiez predpokladam, ze mi niekto z rodiny nieco podava, bo maju odrastene deticky, napr. kocik budeme mat po neterke a postielku mi slubila kvalitnu drevenu moja teta, len my musime este okuknut tie veci a napr kupit supravicky do postielky aj s matracom a take veci, inak oblecenia sa po rodine vzdy dost najde a zopar veciciek co su nove, alebo aspon novsie bude vzdy :-)))

vebe

tani-a, som presvedcena,ze ked sa ti to dieta narodi, uvidis ho, dotknes sa ho,budes ho citit na rukach a uvedomis si, ake je zranitelne a ako je velmi na tebe zavisle, tak si uvedomis, ze si matka a jednoducho budes to dieta mat rada a budes mat k nemu prirodzeny vztah. Okrem toho, v neskorsich fazach tehotenstva ovela intenzivnejsie budes citit ako v tebe zije, ako sa hybe, neverim, ze by to s tebou nic nespravilo. Teraz mozno viac rozmyslas nad tym, co to bude znamenat, ako ti to zmeni zivot - a to ti teda zmeni, zrazu to bude priorita, ktorej sa bbudu podriadovat na dlhe roky vsetky ostatne veci. Mozno je to ista strata slobody- ale to je relativne, podla toho ako to clovek vnima. My zeny sme tak stvorene, aby sme mali deti a mame schopnost svoj zivot tomu podriadit. Iste s detmi sa da stahovat, ale je to tazsie a clovek uz musi rozmyslat, ci je to aj pre to dieta dobre (ked zacne chodit do skoly a tak). Ale aj tak si myslim, ze je to len otazka casu, kedy pochybnosti ustupia a nastupi pocit, ktory zaziva len tehotna zena a potom, matka, ked sa dieta narodi, to su pocity, co sa tazko popisuju a su velmi prijemne. A uvidis, ked budete chciet najdete riesenie, aj co sa tyka prace a stahovania.

usiko

isabella,

budem na teba mysliet,nech to coskoro prejde...mne v 12 tt uz prechadzalo, a aj ked sa obcas nevolnosti vratili, bolo to oki a teraz ani neviem ze som tehu,keby ze pred sebou nenesiem brucho.....

Mne dala kamoska kopec siat pre malu, kupila mi komplet vybavu do postielky , takze mam kopec veci bez pricinienia...kupila som akurat postielku, kocik, a dve osusky pre babo /lebo s velikanskym bruchom sa mi nebude chciet chodit po po obchodoch a na kocik som potrebovala priatela, aby okukal konstrukciu, nosnost, pevnost kocika, a kedze ma vela prace, museli sme sa kociku venovat vtedy, ked mal cas:-(((/.....ale fakt ma nebavi chodit po obchodoch a vytesovat sa z malych veci...nic mi to nevravi, saty ako saty,..ja som fakt typ zeny, ktora sa bude tesit uz z narodeneho.....

dadika1114

tak chcela by som ti pogratulovat a drzim palceky aby si vsetko zvladla ... ozaj tie pohyby stoja za to :) ani spat nejdem pokial neprestane kopkat a vrtiet sa a je to uzasne:)vecicky tiez este nekupujem,som na zaciatku 6 mes.Mame doma kopu veci po 4 detickach:) este nieco sa zide a ked nieco bude pekne tak kupim neskor :) drzim teda palceky a verim ze zo svojho tehu. a babatka budes mat veliku radost a bude ju citit aj malicke :)

isabella

ahoj usiko, ako sa ti dari? inak velmi mudro si napisala, ja inak tiez este vecicky nekupujem, teda asi dvakrat som cosi biele kupila, ze to bolo v akcii a inak ma to teraz az tak nelaka kupovat, bo moja mama toho dost pokupovala a budem si to potom musiet dat dohromady, ze ci tolko staci, alebo este dokupim... uz som v 15tt a nevolnosti ma stale este neopustili :-DDD

usiko

...suhlasim s isabelou,vela sa zmeni,ked ucitis prve pohyby......

....a dalsia vec, pokecaj s nejakymi mamickami,ti garantujem,ze vsetky do jednej /ci uz maju financ.tazkosti,problemy s byvanim alebo ine trable/ ti povedia,ze by nemenili.....to dieta za to stoji...tak preco by si ty mala bytina? nebudes, budes to citit tak isto,neboj sa....

usiko

ale prosim ta, to je normalne...su zeny, ktore sa vytesuju uz od pocatia, nakupuju s nadsenim, chodia druhym do kocikov a muckaju sa s cudzimi detmi, rozpravaju o babatku s kam sa len da, stastie na tvari......a pritom nemusia byt dobrymi matkami, kolke take poznam.......

.....a su zeny,ktore toto nerobia a ktore nastupuju az ked je babatko na svete....vtedy sa tesia, vytesuju , pretoze len vtedy je tu skutocna radost a dovod na radost.....aj ja som taka, ja nechodim cudzim do kocikov a neobdivujem cudzie deti...ja cakam to svoje a budem mat radost z toho svojho...a tiez nie som taka, ze teraz o tom rozpravam, kade chodim, ...citim este obavy a mam tiez zmiesane pocity, ale uz je to lepsie lebo uz nemam pred sebou vela....a uz sa velmi tesim.....aj ked obavy stale budu.....vies, ked si tehotna, mas kopec strachu, z kadecoho, ci to zvladnes, ci nie, ci budes mat slobodu, ci nie, ci budu financie, alebo nie, ci bude cas, alebo nie, ci budes dobra matka alebo nie, ci to dotiahnes do uspesneho konca, ci bude zdrave.......to je normalne......myslim, ze ja som toto tak intenzivne prestala citit az niekedy pred mesiacom....ale aj tak tu obavy suaj teraaz...partner ma sezonnu pracu a ak nenasetri vlete tak v zime je to o drzku, ja na materskej, takze to bude tazke......ja viem....mamm obavy, ale urcite nie z toho, ze kvoli tomu nebudem dobra matka.....

...a ked sa dobre pamatam,tak ked som otehotnela /planovane/ tak par mesiacov som tomu jednak nemohla uverit a jednak som radost az tak velmi nepocitovala...skor strach, pocit viny, obavy z noveho a obavy z toho, ci sme urobili spravne a ci to naozaj chcem.....a potom toto preslo.....

...dokonca aj moja mama, bola taka ista ako ja, a aj teraz na nej vobec nevidno, ze sa vytesuje z mojej babatky, a pritom bola skvela matka a aj nou je...bola velmi velmi rozumna matka a aj ked som jedinacik, nerozmaznala ma...takze si dokonca aj myslim, ze ak sa pozeras na veci s rozumom a nie len s citom, mozes byt ovela lepsou matkou ako tie co nakupuju vybavu od 3tt a su plne emocii.....a bez rozmyslania...