Sportova aktivita a prvy trimester

mirka 23

Tak nie dvadsiatničku, ale som tipovala, že približne v mojom veku si :-)
A asi berieme to tehotenstvo inak, ty si staršia a zodpovednejšia a ja svet gombička, ved nejak bolo, nejak bude, proste chcem isť na šmykačku do vody, tak idem, chcem sex, tak sa neobmedzujem :-) A k tomu som flegmatik, tak to tak nepreživam a neriešim.

usiko

mirka,

tak teraz neviem,ci sa mam urazit alebo potesit:-)))))

ja viem,ze moje nazory nevonaju mnohym,ale teda na dvadsiatnicku:-))))no teeeedaaaaaa......

mirka 23

usiko, presne toto mi povedal kamarat. Lebo manžel, že budem cvičiť na fitlopte potom.. a kamarat, že prave na fitlopte nie.
A zase ked cvičim ruky s činkami, tak sedim na lopte s určite spojenými kolenami.

usiko

isabella,

javiem,ze mi tu mozno budu protirecit niektore dievcata,lebo vsade sa pise ze fitlopta je ok.....onaasi ajje,ale treba zvazit ake pohyby a ako na nej sedis.....lebo fakt tie lopty v porodnici pouzivaju na zmiernenie kontrakcii ana pomoc pri uvolneni svalov a tym pri otvarani krcka....takze ak mas vhodne cviky,tak asi ok.....

isabella

noooo, tak to s tou fitloptou je mi novinka a to by som povedala, ze to su take nevinne pohyby pre tehotnu zenu... vdaka za info ;-)

usiko

baby,

vcera som bola na predporodnom kurze a pytala som sa specialne na fitloptu...necvicte na nej,hlavne nie s rozkrocenymi nohami. Porodna sestra nam vysvetlila, ze sice internet to odporuca, ale kedze mame na lopte roztiahnute nohy, tak vlastne uvolnujeme vnutorne svalstvo a umoznujeme, aby sa krcek maternicny skor otvaral, teda, laicky povedane, mozeme si uhnat predcasny porod....vyslovene nam zakazala fitloptu az kym nebudeme 2 tyzdne pred planovanym porodom. Oni ju zato maju v porodnici,leboked mate kontrakcie, odteka voda, tak treba svalstvo uvolnit,lebo pocas bolesti sa vam svalstvo stiahne, ci uz to robite opdvedome alebo vedome aby stezabranili bolestiam. A sedenie, skackanie na fitlopte pomaha otvarat krcek.....

Takisto dve kamosky cvicili kegelove cviky na posilnenie panvoveho dna a dieta im skoro spadlo do opanvy,museli ostat na PN viac akodva mesiace pred terminom.......internet totho niekedey napise, ale ja neviem....tej porodnej sestre verim,lebo veci,co nam vravela,sa zdali byt logicke......

Najčítanejšie články