Skodi vela sportovej aktivity v prvom 3mestri?
Sportova aktivita a prvy trimester
ja si myslim, ze je to skor o povahe cloveka
:-)))))))
Tak nie dvadsiatničku, ale som tipovala, že približne v mojom veku si :-)
A asi berieme to tehotenstvo inak, ty si staršia a zodpovednejšia a ja svet gombička, ved nejak bolo, nejak bude, proste chcem isť na šmykačku do vody, tak idem, chcem sex, tak sa neobmedzujem :-) A k tomu som flegmatik, tak to tak nepreživam a neriešim.
ja si to s tou loptou teda rozhodne rozmyslim, alebo ju zacnem pouzivat az ked sa bude uz blizit termin :-DDD
mirka,
tak teraz neviem,ci sa mam urazit alebo potesit:-)))))
ja viem,ze moje nazory nevonaju mnohym,ale teda na dvadsiatnicku:-))))no teeeedaaaaaa......
isabella,
javiem,ze mi tu mozno budu protirecit niektore dievcata,lebo vsade sa pise ze fitlopta je ok.....onaasi ajje,ale treba zvazit ake pohyby a ako na nej sedis.....lebo fakt tie lopty v porodnici pouzivaju na zmiernenie kontrakcii ana pomoc pri uvolneni svalov a tym pri otvarani krcka....takze ak mas vhodne cviky,tak asi ok.....
noooo, tak to s tou fitloptou je mi novinka a to by som povedala, ze to su take nevinne pohyby pre tehotnu zenu... vdaka za info ;-)
....teda pardon,nechcela som zakazat cvicenie na fitlopte, len vam predavam info, co som vcera ziskala.....
baby,
vcera som bola na predporodnom kurze a pytala som sa specialne na fitloptu...necvicte na nej,hlavne nie s rozkrocenymi nohami. Porodna sestra nam vysvetlila, ze sice internet to odporuca, ale kedze mame na lopte roztiahnute nohy, tak vlastne uvolnujeme vnutorne svalstvo a umoznujeme, aby sa krcek maternicny skor otvaral, teda, laicky povedane, mozeme si uhnat predcasny porod....vyslovene nam zakazala fitloptu az kym nebudeme 2 tyzdne pred planovanym porodom. Oni ju zato maju v porodnici,leboked mate kontrakcie, odteka voda, tak treba svalstvo uvolnit,lebo pocas bolesti sa vam svalstvo stiahne, ci uz to robite opdvedome alebo vedome aby stezabranili bolestiam. A sedenie, skackanie na fitlopte pomaha otvarat krcek.....
Takisto dve kamosky cvicili kegelove cviky na posilnenie panvoveho dna a dieta im skoro spadlo do opanvy,museli ostat na PN viac akodva mesiace pred terminom.......internet totho niekedey napise, ale ja neviem....tej porodnej sestre verim,lebo veci,co nam vravela,sa zdali byt logicke......