Karpalny tunel

Príspevok v téme: Karpalny tunel
martin21

Ahojte, asi tak pred 2 mesiacmi mi zacali trpnut prsty na lavej ruke. Taky slaby cit v prstoch som dlhsie uz aj predtym citil vzdy po posilovani,ale neprikladal som tomu vaznost.

Neurolog mi naordinoval magneB6 brat 2krat denne, co mi spociatku len malo zlepsovalo moje trpnutie. Rontgen krcnej chrbtice som mal v poriadku. O take 2 tyzdne na to mi neurolog zvysil davkovanie na 3tablety magneB6 denne. Toto mi fakt pomohlo, trpnutie sa maximalne znizilo, avsak pred 2 tyzdnami som zacal znova chodit do posilky a cele toto trpnutie sa mi zase vratilo, takze mi z toho logicky vychadza, ze problem bude v pretazovani.

Bol som tiez na EMG, kde som dostal spravu, hovoriacu nieco o karpalnom tuneli, mohli by ste mi prosim niekto tento nalez prelozit:

Predlzenie terminalnej motorickej aj senzitivnej latencie n. medianus 1. sin podporuje dg syndromu karp. tunelu.
Spomalenie vedenia motorickych j senzitivnych vlakien n. ulnaris 1. sin cez oblast lakta svedci pre lahke poskodenie nervi v oblasti kubitalneho kanala.

Znamena to pre mna koniec s posilovanim navzdy??
Dakujem pekne za odpoved.

Miro

Temu uzamkynam z dovodu, ze podobna debata prebieha uz v inej teme (bude prehladnejsie, ked vsetci ludia s tymto problemom budu diskutovat na jednom mieste)

Pokracovat v diskusii mozte v tejto teme:
www.zdravie.sk

magdaléna

Zúženie karpálnych tunelov: veľmi mi pomohli mezokainové injekcie - zatiaľ (6 rokov ) mám s tým pokoj, a vyzeralo to už na operáciu. Inj. som vybrala 4 a stačilo to. Veľa zdravia

martin21

Ahoj,
fakt som nevedel ze uz o tejto teme nieco existuje, tymto je moja novovytvorena tema zbitocna a mala by sa kludne zmazat ( apelujem na adminov :)

Tebe masti dakujem za rady, presuniem tento prispevok do povodnej temy

masti

Ahoj Martin, prave o tejto problematike som zalozila temu na www.zdravie.sk, skus choroby vsetobecne a temu som nazvala prosim o radu a pomoc, kde mi napisli ludi, co s tym maju skusenosti. Mozem Ti este nadovazok dodat, ze sa to da operovat, ale tento sposob by som volila ako uplne posldny, takze fixuj si to, existuju na to specialne dlahy, potom vitamin B, moze sa podavat aj v injekciach, velmi dobre zabrali, a vyhybaj sa pohybom, ktore ti to sposobuju, tkaze urcite obmedzenie tam bude, vela uspechov
www.zdravie.sk

martin21

P.S : akurat teraz drzim mobil v ruke a strasne mam znizenu citlivost, ani smsku by som teraz nenapisal, konec toto...