Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

"si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny

Príspevok v téme: "si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny
sweet_lolitta

Skvely film o tom, ze co vkladate do ust vas priamo ovplivnuje, pretoze kazde susto telo metabolizuje, nieco si zoberie, zvysok vyhodi, ine necha v sebe a skodi mu to... O tom aky je priami suvis s rakovinou a jedlom a aj to, ako by to dopadlo, keby zrazu lekari vedeli nieco o vyzive a rakovina by ustupila (asi by vela ludi prislo o pracu, vsak?)>>>

tu je link :)

www.green-ways.com

Co si o tom myslite vy?

Well

watermelon- preto ich jedia,lebo nedokazu v rastlinnej strave ziskat dostatok bielkovin a enzimov.Maso je rychli prijem latok ktory zivocich potrebuje.

watermelon

doubledog: pokial viem jedia male zvierata len vo vynimocnych pripadoch, ale nevenujem sa tomu, tak neviem presne kedy, mam pocit, ze ked nevedia najst dostatok rastlinnej stravy, ale to som mozno mimo.

lost: jem rastlinnu surovu stravu, teda ovocie, zeleninu (nie korenovu, nie cibulu a cesnak), listovu zeleninu teda salaty, trochu orechov ci semien, teda to, co je pre cloveka najlahsie stravitelne, nezatazuju organizmus, vlastne odhmlievaju mozog dalo by sa povedat. vela ludi co sa takto stravuje ma rovnaku skusenost s koncentraciou a cistou myslou.

doubledog

argumenty o vyvoji, opiciach a pod mavaju rozne nedostatky.
najcastejsie ide o nedostatok spravnych informacii.

napr. nasi pribuzni simpanzy lovia male zvierata a jedia ich maso.

aj ked samozrejme surove :)

mala by teda vitarianska strava obsahovat aj surove maso?

lost

watermelon

k tej pamati a surovej strave, myslis ake jedla?
(znie to zaujimavo, tiez by som chcel mat lepsiu pamat :D )

watermelon

trainingboy, to z coho sme sa vyinuli je snad aj dokazane, a takisto sa vie s odhadmi urcit, ako dlho sa clovek vyvija, ako dlho pouziva ohen, ako dlho pouziva ine potraviny. naozaj sa mi nechce tieto udaje hladat, viem ze ich niekde mam, pretoze ked to tvrdim tak som to aj citala, su uzasne knihy o tom napisane, z coho a ako sme sa vyvinuli a co sme jedli.
A ten nesmierny nezmysel, ze sme vdaka vareniu zmudreli ci co, to tvrdi zatial len jeden sialeny vedec, ktoreho bohuzial pocuvaju vsetky media. Nejdem to tu vyvracat, mne staci vediet, ze odkedy jem surovu stravu, zlepsila sa mi pamat aj koncentracia, a poznam dalsich xyz takych ludi, co maju tie iste skusenosti ako ja. Zeby nahoda?

sweet_lolitta

Co sa ohna tyka, tak ja ho vnima ako sucast zivota, je to energia a preto sa ma uzivat tiez s mierou. V potrave by sme si mali zastupit vsetkych 5 elementov- zem, ohen, vodu, vzduch a kov.
Sami ich vplyv mozme citit, napr leto je element ohna :) Vsetko je aktivne v pohybe atd.

Co sa tyka alergii na obilniny, pocula som len o problemoch s prijmom lepku. Lepok napr v ryzi ale nie je.

sweet_lolitta

Japonci jedia v prvom rade vela naturalnej ryze. Dalej su to ryby (sushi) a ine morske zivocichy, soja (fermentovane vyrobky- TOFU, TEMPEH, SOJOVE OMACKY, MISO PASTY) a ine strukoviny, zeleninu, malo ovocia (a nie tropicke), orechy, semienka, klicky, a RIASY (kombu, wakame, nori...je ich kopec), umeboshi slivky (fermentovane ovovcie).... a piju vela zelenych cajov.

Je preto jasne, ze tolko mineralov, vlakniny, vitaminov a hlavne antioxidantov z nich robi spicku medzi zdravymi narodmi.

Precitajte si kludne nejake knizky od Kushiho, odporucam :)

V cechach som prekvapena, kolko vela ludi zije podla jeho odporucani a dokonca maju uz zriadene aj restiky, kde tak varia. No proste u nas sa to postupne zacina praktizovat, ale velice pomalicky.