Ahojte, kazdy den doobedu jem iba cerstve ovocie (niekedy si dam za hrst orieskov). Zrana nie som hladna, nemam chut ani na pecivo, ani na jogurt s musli. Neviete mi poradit, ci je toto moje stravovanie pre mna skutocne zdrave? Vdaka!
ranajky - ovocie
Sa tu nepozabijajte.Ja osobne som pisala, ze som praktizovala cisto ovocne ranajky dost dlho a teda som si dovolila napisat rozdiel,aky som uvidela.proste som schudla a vyrysovala som sa.Co sa tyka tej rakoviny, tak mozete byt kludni, ta je vsade. No a najviac milujem ludi, ktori odsudzuju maso a preferuju soju - to je gol.Ste dost hadavi,mozno Vam skace cukor z tych ranajok.pozor na to.
Ja som zhrozeny, ake kokotiny sa riesia tunak na na tomto fore. Silikonove cecky, zehlicky na vlasy, ovocie na ranajky, opalovacie kremy...
petrushka v com bol moj prispevok utocny? osocoval som ta nejako?
Petrushka, kto vi, ten nemluvi. :-) Na diskusnom fore proste nemozes doriesit taku hlboku nevedomost, ktorou je infikovana vacsina ludi v tejto spolocnosti.
Takze i ja pisem, ovocie na ranajky jednoznacne ano, hoci pri poruchach traviacej sustavy moze trvat cele mesiace, kym sa zdravie zacne posuvat k lepsiemu a niekedy je lepsie nez ovocie zacat s ovocnymi/zeleninovymi stavami a liecit si najprv traviacu sustavu. To je moj nazor.
A takisto ovocie je: dozrete kvalitne plody , najlepsie sezonneho charakteru (nie ten sajrajt so supermarketov, a ani nie nedozrete banany, hrozno, broskyne a sklennikove rajciny).
A takisto, v zdravi plati: emocie su viac ako strava, takze to je dovod, preco niekomu nepomoze ani ovocie. Strava nieje vsetko, a cloveka, co nenavidi a odsudzuje vsetko okolo seba (a obycajne aj v sebe), nezachrani ani ovocie, dokym nezacne pouzivat tu vec v hrudniku, co tlcie.
Petrushka,ja neviem,kto tu pisal o nadmernom mnozstve bielkovin.akoze ked si dam vajicko so sunkou a to este po cviceni,tak je to nadmerne mnozstvo bielkovin?nuz ako myslis,tak zite na vasom skvelom ovoci,budte vecne hladni,gramblavi,tlsti a zaroven podvyziveni.na zdravie.
TrainingBoy:kvoli zapadnej civilizaci? myslim ze aj na Slovensku je takychto ludi viac ako dost.
skodlivost masa a mlieka ti moze pekne dokazat rakovina, srdcovo-cievne choroby, obezita, cukrovka, proste si tych prikladov najdes kolko chces. ale popravde videla som tvoje prispevky aj v inych temach a vidim, ze akceptujes len svoj nazor, ktory prezentujes dost utocne, cize nemam ani najmensiu chut ani zaujem tieto veci s tebou rozoberat, nakolko uz boli velakrat rozobrate.
mojim jedinym cielom bolo odobrit autorke zdrave ranajky.
dovidenia
a vacsine ludom v dnesnej dobe zalezi len na tom aby mali vobec co jest, nie na vyzore, neskatulkuj cele ludstvo koli zapadnej civilizacii
Petrushka pokial viem, tak to boli prave sportovci ktori zacali presadzovat zdravu stravu a to hlavne fitnes a kulturisti, pre ktorych su zivocisne bielkoviny zakladom aj z dovodu uplneho spektra aminokyselin. A zrazu sa tu objavia dalsi ktori tvrdia ze aj to je zle. Osobne si myslim ze keby sa vsetci ludia stravovali tak ako oni, tak tu mame neuveritelne zdravu populaciu. Len pre niektorych ako si ty to nestaci, treba vsetko hnat do extremu, sak ved naco nam je mlieko, naco nam je maso, miliony rokov evolucie sa musia mylit a maso ako potrava skodi akemukolvek zivocichovi, prec s nim! Na zaklade coho si tak skalopevne presvedcena ze to tak je? Pokial nam to robi tak zle, tak preco sa zle necitime? Alebo je nase telo take sproste ze nam to nedokaze dat pocitit?
mariaXB: poculi ste uz nieco o prekysleni organizmu? skuste si o tom nieco precitat a bude vam jasne co s vami casom urobi zvysene mnozstvo zivocisnych bielkovin, nevhodne kombinacie jedal a pod.
skoda ze v dnesnej dobe ludom viac zalezi na vyzore ako na zdravi.
wonderbra: ovocie by sa malo maximalne kombinovat s obilninovymi kasami i ked i to nie je najlepsie. nie je nad to ho jest samotne, inak nad bude v zaludku pekne kvasit.