Dorána sa mi na spodnej časti tváre (na brade) vyhodili malé pľuzgieriky, ktorých obsahom je biela tekutina. Viem, že to akné nie je, pretože ma to začína nejak zvláštne páliť a takisto viem, že to nie je herpes, s tým mám bohaté skúsenosti. Vyhodilo sa mi to po celej brade. Prosím o radu, skúsila som biolampu, mastičku na herpes a zatiaľ nechcem robiť paniku. Možno to mám zo slnka, alergická na potraviny nie som, aspoň som to nespozorovala. Ak má niekto podobný problém, pomôže mi každá skúsenosť. Vďaka :(
Pľuzgieriky s bielym obsahom na tvári!
Ahoj anielik,
ja prave surfujem po nete a hladam ludi s podobnymi problemami ako mas ty... mne sa tiez uz skoro pred rokom zo dna na den vyhodili na tvari na lavom lici male biele pluzgieriky o velkosti spendlikovej hlavicky. Prekvapilo ma to pretoze som mala stale cistu a bezproblemovu plet. Myslela som, ze sa mi plet po par dnoch ukludni, ale mylila som sa. pluzgiere sa zmenili na zacervenane skvrny a neskor okolie pluzgiera bolo suche a supinate. pluzgieriky sa objavovali znova a znova a postupne sa mi to rozsirilo na prave lice a teraz je to uz na brade a krku. Chvilu sa to zlepsi a potom sa pluzgieriky objavia znova. Koza na tvari je supinata, takze si musim pravidelne robit peeeling. Skusala som rozne kremy a cistenie ale nic nefunguje 100 %. Pokozka sa len na kratko ukludni a potom sa to cele objavi znova. Dnes som bola na vysetrenie u dermatologicky, predpoklada, ze by to mohla byt Rosacea, dostala som krem od A-Derma. Neviem, ci je to spravna diagnoza, nakolko pri rosacea su to rozsirene cievky a nikde sa ziadne pluzgieriky nespominaju... Tak som zvedava, ako bude krem ucinkovat a ci sa nieco zmeni, a ci sa to bude vracat dalej.. ty mas este stale tento problem, alebo sa to nejako vyriesilo? Diagnoza?