Mám šteniatko, má len 2 mesiace a objavili sme,že má blchy. Stačí ak kúpime nejaký šampón pre psov proti blchám? Ďakujem veľmi pekne ;)
Šteniatko - blchy
rena23-samozrejme, Ty vies o tom najlepsie a nie ja, co som to zazila, obehala vsetkych veterinarov v Bratislave, ktori do jedneho potvrdili, ze existuje zavislost medzi vonkajsimi a vnutornymi parazitmi.
nema zmysel sa tu s Tebou hadat, pretoze ak ma niekto psa z utulku, neznamena to, ze zozral vsetku mudrost sveta... mne ide o to pomoct prispevkom, radou, skusenostou Blske a tym pomoct steniatku...
Blska-mas urcite dostatok rozumu, aby si zasla za vetiranarom- aj tak by si mala ist na vstupnu prehliadku a zalozenie karty, urcite nebudes riskovat zivot svojho steniatka, dovtedy sleduj, ci v hovienkach nie su vajicka-ale je ich na zaciatku tazke vidiet volnym okom...
...a mozes cakat, ze Ti zdochne na parvovirozu, alebo nieco podobne, ako desiatky neockovanych psikov v tulkoch...
A určite nedaj psika očkovať, ani doňho nepchaj tabletky. Dopraj mu obcas surove maso a cerstvu travu.
Vlk: Od trávy mi dobre trávy.
CC: Vlaci travu nejedia.
V: To dievcatka nevedia.
Psika ostrihat ako ovecku, vykupat, doma 2x poutierat dlazku mokrym mopom a to robit kazdy den. O nejaky tyzden mate pokoj. Ak mate koberce, vyhodte ich. Chemicku vojnu proti blcham vyhravaju iba muži v bielych plášťoch z reklamy a samozrejme naši doktori s rečami :-)
Toto som uz pisala k inej teme:
...skus pripravok Frontline - 100% zabera a ucinkuje 3-4 mesiace aj proti inym parazitom - svolam, kliestom. Blsie vajicka a larvy ziju mimo psa (cca 90%) a neeznasaju vlhko- takze, co sa Ti len da vyumyvaj, staci beznym saponatom a ostatne poriadne povysavaj a vystriekaj - idealne by bolo tiez Frontlinom, ale to by bolo drahe, tak trebars Difusilom. Urcite zaberie! ;-)
P.S. NEBOJ SA, NIE JE DOVOD NA SUVISLOST MEDZI BLCHAMI A PARVOVIROZOU - MAME FENKU Z UTULKU, VIEM O TOM DOST! :-)
Blska-presne toto sa nam stalo, ked sme si domov doniesli nasu malu, o polnoci sme utekali do tesca pre sampon proti blcham. BLCHY SU NA 99,99% PRIZNAKOM AJ INEJ PARVOVIROZY!!! Nema steniatko nafuknute brusko? Urcite v pondelok zbehnite k veterinarovi, niektori chovatelia maju zaskrkavkovane koterce a ani o tom nevedia, odcervenie nepomoze, lebo to steniatka opat chytia. Nasa mala uz skrkavky v plucach a hrozilo, ze umrie, nastastie sme ju zachranili, aj ked nas to na rontgenoch, ultrazvukoch, liekoch, inekcijach-ktore sme jej pichali 2x denne, specialnych dietach stalo cez 20 000sk!