Amalgámové plomby

Príspevok v téme: Amalgámové plomby
rena23

Vela sa tu pise o tom, ako amalgamove plomby negativne ovplyvnuju zdravie. Tak mi nedalo a spytala som sa na to mojej zubarky, ktora je pokladana za najlepsiu odbornicku siroko-daleko a sleduje vsetky info v tejto oblasti. (Kader aj v celoslovenskom meradle.)Dozvedela som sa, ze amalgamove plomby sice nie su idealne, ale stale najlepsie, cim je mozne "zaplatat" vyvrtany zub. A ze info o ich skodlivosti pravdepodobne vypustil farmaceuticky priemysel, pretoze chcu, aby sa davali biele, ktore su udajne poriadne neodskusane, este vacsie chemicke svinstvo ako amalgam, ale najma podstatne drahsie- je to biznis! Urobili to sikovne- psychologicky tah - ziskali na svoju stranu ludi, ktori sa snazia byt priekopnikmi zdraveho sposobu zivota, ti im na to skocili, robia im zadarmo perfektnu reklamu. Sefovia farmaceutickych firiem sa v tichosti tesia a zhrnaju peniazky. Alebo, odporcovia amalgamu, pokladate za najlepsie riesenie vytrhnut pokazeny zub? A cim by ste potom hryzli zdravu surovu stravu?

rena23

Ved ano, ale amalgamy su lacnejsie, takze zubari, ktori ich propaguju, si vlastne skodia...
rado - ja mam vela amalgamovych plomb a nemam biely jazyk ;-)

MercuryDeath

rena23:

Patrim k tym ktori mali amalgamy a teraz maju kompozity. Hovorim z vlastnej skusenosti. Preco by nemohla byt reklama na kompozity? To ze kazdy zubar presviedca o amalgamoch je tiez reklama.

MercuryDeath

Tu je ukážka, ako sa z amalgámu odparuje ortuť pri telesnej teplote: www.youtube.com . Nikoho by nenapadlo zjest ortuť, alebo ju nechať rozliatu na stole a vdychovať výpary. Všetci vedia že je to jedovaté. Veľa ľudí ale nevie, že aj zo zubov sa vyparuje ortuť, a ta sa dostáva slinami do tela.

MercuryDeath

usiko:

Asi si uveril klmastvam ktore ti hovoria zubari. Precitaj si posledne dva linky, su tam vysvetlene nevyhody amalgamu.

usiko

mercurydeath,

zhrniem aj ja: amalgamova vypln je trvacnejsia ,vydrzi omnoho dlhsie ako biela,je logicke,ze zubari uprednostnuju biele plomby,ved ich treba castejsie opravovat a zubar zarobi.....takze tak...vec nazoru nas laikov, prevdu sa nedozvieme nikdy, tak ako sa pravdu nedozvieme o liekoch, o spravnej a nespravnej strave, o tom, akosa riesi politika, obchody a podobne...moze to byt len vec nazoru a toho, kto akym clankom a zdrojom veri.....

rado ba83

je tu niekto čo ma vela a.blomb a nemá biely jazyk? som počul že aj kôli tomu je biely ja som bol na všetkych vyšetreniach a nič mi nezistili.. možno mam biely jazyk z 3blomb čo mam v ustach.. candidu a tieto veci nemam vôbec