Vela sa tu pise o tom, ako amalgamove plomby negativne ovplyvnuju zdravie. Tak mi nedalo a spytala som sa na to mojej zubarky, ktora je pokladana za najlepsiu odbornicku siroko-daleko a sleduje vsetky info v tejto oblasti. (Kader aj v celoslovenskom meradle.)Dozvedela som sa, ze amalgamove plomby sice nie su idealne, ale stale najlepsie, cim je mozne "zaplatat" vyvrtany zub. A ze info o ich skodlivosti pravdepodobne vypustil farmaceuticky priemysel, pretoze chcu, aby sa davali biele, ktore su udajne poriadne neodskusane, este vacsie chemicke svinstvo ako amalgam, ale najma podstatne drahsie- je to biznis! Urobili to sikovne- psychologicky tah - ziskali na svoju stranu ludi, ktori sa snazia byt priekopnikmi zdraveho sposobu zivota, ti im na to skocili, robia im zadarmo perfektnu reklamu. Sefovia farmaceutickych firiem sa v tichosti tesia a zhrnaju peniazky. Alebo, odporcovia amalgamu, pokladate za najlepsie riesenie vytrhnut pokazeny zub? A cim by ste potom hryzli zdravu surovu stravu?
Amalgámové plomby
Ukazala a vsetky mala amalgamove, to je dost zasadny argument.
Nech ti zubarka ukaze kolko ma ona amalgamovych plomb...
Ved ano, ale amalgamy su lacnejsie, takze zubari, ktori ich propaguju, si vlastne skodia...
rado - ja mam vela amalgamovych plomb a nemam biely jazyk ;-)
rena23:
Patrim k tym ktori mali amalgamy a teraz maju kompozity. Hovorim z vlastnej skusenosti. Preco by nemohla byt reklama na kompozity? To ze kazdy zubar presviedca o amalgamoch je tiez reklama.
MercuryDeath - pozrela som si tie stranky, je to obycajna reklama! Ty zjavne tiez patris k tym, ktori naleteli!
usiko:
Fotkám rozlomených amalgámov a princípu prečo škodia uveríš?
Tu je ukážka, ako sa z amalgámu odparuje ortuť pri telesnej teplote: www.youtube.com . Nikoho by nenapadlo zjest ortuť, alebo ju nechať rozliatu na stole a vdychovať výpary. Všetci vedia že je to jedovaté. Veľa ľudí ale nevie, že aj zo zubov sa vyparuje ortuť, a ta sa dostáva slinami do tela.
usiko:
Asi si uveril klmastvam ktore ti hovoria zubari. Precitaj si posledne dva linky, su tam vysvetlene nevyhody amalgamu.
mercurydeath,
zhrniem aj ja: amalgamova vypln je trvacnejsia ,vydrzi omnoho dlhsie ako biela,je logicke,ze zubari uprednostnuju biele plomby,ved ich treba castejsie opravovat a zubar zarobi.....takze tak...vec nazoru nas laikov, prevdu sa nedozvieme nikdy, tak ako sa pravdu nedozvieme o liekoch, o spravnej a nespravnej strave, o tom, akosa riesi politika, obchody a podobne...moze to byt len vec nazoru a toho, kto akym clankom a zdrojom veri.....
je tu niekto čo ma vela a.blomb a nemá biely jazyk? som počul že aj kôli tomu je biely ja som bol na všetkych vyšetreniach a nič mi nezistili.. možno mam biely jazyk z 3blomb čo mam v ustach.. candidu a tieto veci nemam vôbec