Vela sa tu pise o tom, ako amalgamove plomby negativne ovplyvnuju zdravie. Tak mi nedalo a spytala som sa na to mojej zubarky, ktora je pokladana za najlepsiu odbornicku siroko-daleko a sleduje vsetky info v tejto oblasti. (Kader aj v celoslovenskom meradle.)Dozvedela som sa, ze amalgamove plomby sice nie su idealne, ale stale najlepsie, cim je mozne "zaplatat" vyvrtany zub. A ze info o ich skodlivosti pravdepodobne vypustil farmaceuticky priemysel, pretoze chcu, aby sa davali biele, ktore su udajne poriadne neodskusane, este vacsie chemicke svinstvo ako amalgam, ale najma podstatne drahsie- je to biznis! Urobili to sikovne- psychologicky tah - ziskali na svoju stranu ludi, ktori sa snazia byt priekopnikmi zdraveho sposobu zivota, ti im na to skocili, robia im zadarmo perfektnu reklamu. Sefovia farmaceutickych firiem sa v tichosti tesia a zhrnaju peniazky. Alebo, odporcovia amalgamu, pokladate za najlepsie riesenie vytrhnut pokazeny zub? A cim by ste potom hryzli zdravu surovu stravu?
Amalgámové plomby
Vo Francuzsku ta dovolenka pri mori, za zdravie platia v Anglicku.
lost: Francuzsko, nepotrebujes viza, sme v EU :-)
rena23:
1) O konflikte záujmov si nepočula? Žiadať slovenského zubára o takéto informácie je to isté ako dať vypracovať ropnej spoločnosti výskum vplyvu ropy na životné prostredie. Pamätáš na žabku Slovnaftu?
2) Keď začneš používat SVOJ rozum, môžeme diskutovať.
3) Ak je tvojím cieľom dokázať neškodnosť amalgámu, tak to určite dokážeš.
4) Ak hľadáš lacnejšiu náhradu kompozitov, daj si do zubov cement. Vydrží dlho a nebude kaziť zuby.
5) Kašlem na teba
lost: Tykyto system maju v niektorych zapadnych krajinach. Stat plati za zdravych pacientov. Tam je to o efektivite a prevencii. Chorych poslu na dovolnku aby nabrali sily. Na Slovensku vas budu kontrolovat ci ste doma zavrety pred Slnkom.
Tuto temu som zakladala pre ludi, ktori boli zmateni z utokov na amalgamove plomby. TAK VAS LEN PROSIM, AK VAS TATO TEMA ZAUJALA, PRECITAJTE SI DISKUSIU OD ZACIATKU A UROBTE SI VLASTNY NAZOR.
MercuryDeath, neviem z akeho dovodu tu siris dezinformacie a nepravdy. Niektore moje argumenty si odignoroval. Neuviedol si ziadny presvedcivy dokaz. Uz sa mi to nechce riesit...
Lost, cinsky cisar mal lekara, ktoreho popravili, ked cisar ochorel. Mozno by to bolo riesenie... :-D