Amalgámové plomby

Príspevok v téme: Amalgámové plomby
rena23

Vela sa tu pise o tom, ako amalgamove plomby negativne ovplyvnuju zdravie. Tak mi nedalo a spytala som sa na to mojej zubarky, ktora je pokladana za najlepsiu odbornicku siroko-daleko a sleduje vsetky info v tejto oblasti. (Kader aj v celoslovenskom meradle.)Dozvedela som sa, ze amalgamove plomby sice nie su idealne, ale stale najlepsie, cim je mozne "zaplatat" vyvrtany zub. A ze info o ich skodlivosti pravdepodobne vypustil farmaceuticky priemysel, pretoze chcu, aby sa davali biele, ktore su udajne poriadne neodskusane, este vacsie chemicke svinstvo ako amalgam, ale najma podstatne drahsie- je to biznis! Urobili to sikovne- psychologicky tah - ziskali na svoju stranu ludi, ktori sa snazia byt priekopnikmi zdraveho sposobu zivota, ti im na to skocili, robia im zadarmo perfektnu reklamu. Sefovia farmaceutickych firiem sa v tichosti tesia a zhrnaju peniazky. Alebo, odporcovia amalgamu, pokladate za najlepsie riesenie vytrhnut pokazeny zub? A cim by ste potom hryzli zdravu surovu stravu?

lost

jaj Francuzsko, :) tam si aj viem predstavit zivot :D
taky Pariz... alebo mozno by bolo lepsie nejake male mestecko-dedinka..

MercuryDeath

lost: Francuzsko, nepotrebujes viza, sme v EU :-)

rena23:
1) O konflikte záujmov si nepočula? Žiadať slovenského zubára o takéto informácie je to isté ako dať vypracovať ropnej spoločnosti výskum vplyvu ropy na životné prostredie. Pamätáš na žabku Slovnaftu?
2) Keď začneš používat SVOJ rozum, môžeme diskutovať.
3) Ak je tvojím cieľom dokázať neškodnosť amalgámu, tak to určite dokážeš.
4) Ak hľadáš lacnejšiu náhradu kompozitov, daj si do zubov cement. Vydrží dlho a nebude kaziť zuby.
5) Kašlem na teba

lost

MercuryDeath, wow, asi poziadam o víza :D

so sirokym usmevom na tvari by som posielal ten prikaz na poistne, prikaz za to ze som zdravy :) :) :) :) :)

MercuryDeath

lost: Tykyto system maju v niektorych zapadnych krajinach. Stat plati za zdravych pacientov. Tam je to o efektivite a prevencii. Chorych poslu na dovolnku aby nabrali sily. Na Slovensku vas budu kontrolovat ci ste doma zavrety pred Slnkom.

rena23

Tuto temu som zakladala pre ludi, ktori boli zmateni z utokov na amalgamove plomby. TAK VAS LEN PROSIM, AK VAS TATO TEMA ZAUJALA, PRECITAJTE SI DISKUSIU OD ZACIATKU A UROBTE SI VLASTNY NAZOR.

rena23

MercuryDeath, neviem z akeho dovodu tu siris dezinformacie a nepravdy. Niektore moje argumenty si odignoroval. Neuviedol si ziadny presvedcivy dokaz. Uz sa mi to nechce riesit...

mirka 23

Lost, no je to presne naopak. Celý farmaceutický priemysel zarába na chorých ľudoch, zdravý človek pre nich nie je zaujimavý. Je smutné, že sa robi všetko preto, aby mali čo najviac klientov.