Ahojte, mate niekto radu na nespavost? Uz dlhsiu dobu si neviem normalne vecer lahnut a zaspat zaspavam najskor o pol tretej.. Uz som brala aj nejake lieky od doktorky ale bolo mi od nich spatne tak som ich musela vysadit...
Nespavost
RNG tak tomu by som verila.Svokra stale len cuca mineralnu vodu Magneziu a prd jej to pomaha.
Vstrebatelnost je velmi individualna. Zalezi od mnozstva kyselin v zaludku, mnozstva jedla atd.
80 % je trochu privysoko, len u makych deti sa kalcium laktat takto absorbuje.
U starsich je to skor pod 40%, laktat najlepsie, potom citraty, maleaty,aspartaty, glukonaty,askorbaty rozne chelaty a proteinaty.
Ludia, co maju neschopnost travit laktozu si musia zvolit ine formy
Najhorsie absorbovatelne su uhlicitany(karbonaty), kyslicniky, hydroxidy fosfaty a sulfaty
Hlavne u starsich ludi je ich absorbcia aj pod 4%, takze zbytocne zatazuju ladviny
Predavkovanim tychto zlych foriem moze dojst az k zapchaniu ladvin(nefritida)
Kalcium/magnezium pred spanim je vyborne.
Kedysi radili pohar tepleho mlieka pred spanim(obsahuje kalcium, aj L- triptophan)
5-HTP je len lepsie absorbovatelna forma (5 hydroxy triptophan)
Lubovnik bodkovany(hypericum perforatum=StJohn's Wort) je vyborny na ukludnenie
Na spanie niekedy pomoze melatonin(3 mg)tesne pred spanim
a celkove na vyrobu serotoninu(ukludnenie, pocit spokojnosti a dobry spanok) pomaha brat 2x50 mg extraktu zvaneho 5-HTP
Vraj dobre pomaha caj z Lubovnika bodkovaneho /Trezalka/.
presne mam podobny problem so spanim a mam ho niekolko rokov prichadza a odchadza ako sa mu zachce no ked pride tak zotrva aj niekolko mesiacov takisto sa aj veeelmi kontrolujem viem ze som trochu paranoid no sledujem si pulz a podobne veci a myslim aj na smrt viem ze to bude niecos psichikou no niesom o tom presvedceny ze sa to da riesit niektorym z doktorov neviem sa odnaucit nemysliet pri zaspavani na to ako mi je a pocas dna tak isto niekolko krat na to myslim som vesely clovekj a zaroven smutny no myslim si ze depresivny niesom len sa pozeram na mnohe veci mojim triezvim pohladom...so spankom mam problem zhruba 6rokov a skusal som aj tabletky no nebol som s nimi spokojny bud som bol ospaty cely den nato alebo nezabrali vobec takisto je mozne ze nechcem aby mi nic pomohlo nazaklade toho ze som sa s mojou hypochondriou naucil zit ajked niesom spokojny je to strata casu ..a to som ja vsetko si zrejme uvedomumiem no bojim sa ze sa to bude stupnovat do neovladnutelnych stavov a myslienok....
u mna zabera ucebnica anglictiny, zaberalo to na strednej a aj na vysokej skole:o)
Hned ako som ju otvorila, tak som po par vetach zaspala.
To tak na odlahcenie....
ja som trpela strašnou nespavosťou,je to naozaj o psychike,skúšala som všetko možné,od čajov,pivá,tabletiek...trvalo to niekoľko mesiacov a odišlo to samo.dôležité je neísť do postele s pocitom,dnes zase nebudem spať...