chronicky zapal mandli-akne?

Príspevok v téme: chronicky zapal mandli-akne?
holubok

Dobry den,
mam 19 rokov a vyse roka ma trapi akne, najma v oblasti ust a celej sanky. Nikdy predtym som vyrazne problemy s pletou nemala. Tieto zmeny som zacala pozorovat po tom, ako sa u mna prejavili caste zapaly mandli...V roku 2209 som s anginou bojovala asi 7krat, samozrejme uzivala som vzdy antibiotika. Z vyterov mi zistili, ze som tam mala streptokoka, klebsiellu a naposledy zlateho stafylokoka. No vzdy sa to vyliecilo. Lekar mi vsak ako diagnozu urcil chronicky zapal mandli. Momentalne uz ale bolest mandli ani necitim, nei su ani zvacsene.Len pri kazdej kontrole mi lekar vytlaca hnis z mandli. Moj problem s akne si spajam najma preto s mandlami, ze to zacalo presne v tom obdobi, ked aj moje caste a opakovane anginy. Vybratie mandli mi odporucili, iba ak sa to bude nadalej opakovat. Mohlo by mi to pomoct v mojom boji s akne, ktore uz je nielen na pohlad neprijemne ale aj poriadne bolestive...?
Dakujem

usiko

janka, konzultuj este s jednym krcnym leakarom, lebo ak je chronicky zapal, tak ti uz ani atb nezaberaju a na nete sa docitas, ze chore mandle nie je sranda....

Janka258

Ano môžeš to mať aj z mandlí. Mne to povedala kožna, pretože mam tiež chronický zapal mandlí a navrhla mi výber. Moja orl zase povedala, že výber netreba... ja už potom neviem čo robiť

usiko

ak nemas akne inde na tvari, len v oblasti ust a sanky a objavilo sa ti to vtedy, ked zacali problemy s mnadlami, s velkou pravdepodobnostou ide o zahnisane mandle, ktore to sposobuju......ale takisto to moze byt aj skryty zubny kaz. Vtedy sa tiez vyskytuje akne okolo sanky a uzlin.....mne osobne sa akne zlepsilo, ked mi vybrali mandle. Odisla aj unava, aj nad mykozou sa mi podarilo zvitazit.....proste som aj sa citim zdravsia.....

hrncek

mne nepomohlo ani odstranenie mandle, tiez som mala uz na nej loziska, az mi kolkokrat tie hrbolceky neviem coho sami vypadavali, mandla bolela, a bola strasne velka, tak isla von.....a akne pretrvavalo, kozna mi inak tiez nepomohla, vela vyhodenych penazi, a este viac donicena plet a organizmus z tych liekov co mi davala.....ja som nakoniec zistila, ze najlepsi je zihlavovy caj, a presne viem, zz ktorych potravin sa vyhadzem, a aj kde, tak sa im snazim vyhybat....treba sa pozorovat a prides na pricinu...ak mas pocit, ze je to prave z mandli, a ak mas s nimi take problemy, tak nech idu von, potom ich mas zbytocne...

odpovedam

mandle su u teba loziskom zapalu, ktory sa prenasa na ine casti v tele... takto je mozne, ze u teba vznikli akne...ak si nechas mandle vybrat, lozisko zapalu sa logicky odstrani. Ale akne nezmizne, ak proti nim nezacnes tiez bojovat. Akne = zapal mazovych zliaz. Ale kozny lekar ti s tym pomoze... treba postupne odstranit problemy...