Tvorenie modrin

Suzzane

Ahojte ja mam zas taky problem , ze sa mi tvoria na rukach modriny , ked sa trocha salime s priatelom alebo ma kto kolvek trocha silnejsie chyti za ruku , ci je to rameno alebo hocikde na ruke to boli a viem ze uz bude na druhy den modrina ... Zaujimave natom je ze kazdy rok dvakrat chodim darovat krv . A do dnes mi nic nepovedali , zeby bolo nieco zle s mojou krvou ... Kazdy den pracujem s ludmi a je dost dost trapne ked mam stretnutie a na rukach mam modriny ... Moja obvodna doktorka mi pomoct nevie , presla som uz aj testami a nic mi nenasli . Jednoducho mi povedala ze mam velmi citlivu pokozku na rukach a to bolo vsetko ... prosim ak nieco viete ohladom toho mi poradit , tak vam budem vdacna ... Uz naozaj skusam rozne vitaminy a nic nezabera ... co to moze byt ???

llek

Nicol, neviem ci to u teba trva uz dlho, ale modriny sa zase az tak uplne sami od seba netvoria. Problem je bud v cievnej stene (su ludia, co maju velmi fragilne cievy, byva to geneticky podmienene alebo pri uzivani niektorych liekov) alebo je problem v krvi - teda problem na urovni zrazanlivosti krvi a na to by ti vedel odpovedat hematolog. Na tvojom mieste by som sa vybrala na hematologiu, aby sa vylucili priciny, ktore by bolo treba riesit

nicol

dobry den, ja mam problem so stalym vytvaranim modrín a neviem vobec z coho sa mi robia, akokeby sami od seba. Vytvaraju sa mi len na nohách, mam ich roznej velkosti od 1cm x 1cm az po 5cm x 4cm a mam ich najprv zelene a potom ich zacinam mat fialove az cierne a kym mi niektore zmizni po dlhej dobe tak sa mi vytvoria dalsie, mam ist k doktorovi ? hematologovi?
za kazdu radu Vam budem vdacna :)

RNG

Nuz cistenie ciev od usadenin(lecitin lipaza, chelacia) ich robi priznejsie, tiez antioxidanty, najma vitamin C a bioflavonoidy, tiez polyfenoly, anto a proantokyanidy ich spruznuju. Ja napr odporucam vinpocetine, huperzine a extrakt z hroznovych semien, co aj ja sam beriem obcas.

nanana1

podobne priznaky som zazila, nie osobne ale u clena rodiny.. bohuzial boli to priznaky leukemie.. tak teda cim skor odporucam navstivit hematologiu

Gregory House

keko37, aky som Ti ja telec?? :)
mjanik: Co ma slezina spolocne s cievami???
Inak suhlasim s ostatnimy, vitaminy, pohanku, a hemo

Essaouira

Presne také modriny, ktoré sa tvoria zničoho nič, mávam aj ja. Naposledy som to mala možno 3 roky dozadu a teraz sa to asi pred polrokom objavilo znova. Najviac sa mi tvoria v oblasti lýtok. Napríklad, jedna modrina sa mi vytvorila na stehne len počas 4 hodinovej jazdy vlakom. Teraz ich mám po celom tele asi 10 a vyzerá to hrozne, najmä keď v lete musím kvôli nohám nosiť dlhé nohavice.
Ďakujem za8icke, že položila tento dotaz. Možno sa aj ja vďaka tomu dozviem odpoveď.

za8icka

Dakujem Vam za rady. Pochybujem ze mam prehnanu zrazanslivost. To by som tie modriny nemala. Nemam v plane brat nic. ANi ten C vitamin. Celkovo ho jem dost kazdy den, takze z toho to tiez nebude. Na hemo idem v utorok. Takze uvidim. Ale uz zacinam rozmyslat nad kdeakymi diagnozami