Sekta - rozpad rodiny?

Príspevok v téme: Sekta - rozpad rodiny?
kamoskaXY

Kamaratkin manzel pred rokmi vstupil do jednej krestanskej sekty. Zo zaciatku to bolo celkom vporiadku, ale postupne ho zacali stale viac a viac menit. Je pravdepodobne, ze ho stvu aj proti nej, kedze je neveriaca. On sa napriek tomu pokusa vnucovat jej svoje nazory na to co ma robit, ako rozmyslat, ako sa obliekat... Stale viac casu travi mimo rodiny a to maju 3 malicke deti. Uz jej dokonca otvorene povedal, ze "oni" maju prednost... Kamaratka je zufala, uvazuje o rozvode, pretoze uz nevie, ako dalej! Bola by radsej, keby sa to este podarilo zmenit a rodina by zostala pokope. Inak je to dobry, pracovity a zodpovedny clovek. Prosim, piste len ti, ktori s tym mate prakticku skusenost, pretoze za tie roky sme pochopili, ze tu ziadne teorie neplatia...

lolinka

Nech kamoška ide za právnikom a zatiaľ aspoň zruší bezpodielové vlastníctvo manželov. Lebo môže darovať zariadenie ich domu sekte, ich nasporené peniaze a pod.

Gima

Budte radi, že nemáte doma alkoholika, gemblera, feťaka, mafiána a ineho skrachovanca. Máte spolu rodinu, pravdepodobne aj deti. Večšinu čťasu trávi v tom spoločenstve, kde si manžel rozvíja vedomostne alebo obrazotvorné - rozumove schopnosti. Je to lepšie ako keby ste ho každy večer ťahali na mol ožrateho z krčmy. Pokial rozdáva majetok a ine veci, mali by ste si určiť pravidlá používaných vecí a tých ktoré sú vám ako rodine zbytočné. Ak to koná z čisto charitatívnych účelov nie je to až taky veľký problém. Ak mate manžela rada, tak s ním prejdete aj týmto náročným obdobím.

George γεοργε

Ja mám v rodine skoro taký istý problém moja starká s ocovej strany je v takejto kresťanskej sekte namočená už od roku 1984 tu na Slovensku fungujú do teraz takéto ,, , kresťanské spoločenstvá" pritom iba diktujú ľuďom a rodinám okolo do života. Sú to iba rozvracači rodín a vzťahov a hlavne to robia pod rúškom kresťanskej morálky. Fuj
Bojujem s tým a chcem sa takejto sekte dostať na koreň predsa nikto mi nebude diktovať ako to robia, že koho si zoberiem a koho si nezoberiem. Hrôza

Slobodna

Existujú inštitúcie kde ti poradia ale svojou odpoveďou ťa nepoteším.
Jediné čo môže rodina tvojej kamarátky urobiť, je dať od neho ruky preč, rozviesť a odsťahovať sa. Zničí to celú jej rodinu. Praktiky siekt sú na veľmi vysokej úrovni, buď využijú u slabších jedincov to čo im chýba alebo ich jednoducho rôznymi psychologickými a manipulatívnymi technikami zlomia. Tam človek, ktorý nemá vedomosti neurobí nič a ani ten, čo ich má. Je to obdobný prípad akejkoľvek závislosti, ten človek sa buď spamätá sám alebo nie.

EGIZARYAN

Myslím že ste na veľkom omyle priatelia,preto že každý človek individuálny,niekto ma zdravý postoj k viere niekto sa sprava ako blázon,preto nie môžete všetkých hodiť do jedného vreca.človek ktorý trávi čas z Bohom,preto že hľadá lásku,ktorú nie môže ponúkať tento svet.každý z nás hľadá to čo chyba v živote a to nie môže nám dať človek ale Boh vnútorný pokoj,ak sme úprimný sami k sebe,tak viete o čom hovorím.tie čo robia zlo, ľudia nie vnímajú to za dôležite.ale ak niekto hľadá Boha alebo chodí do AC či kdekoľvek inde sú sekty,nie mam odvahu súdiť,všetko je v Božích rukách,preto nie súď,preto nie všetky lúdia sú rovnaký.

tyjamy

..mam pocit..ze sa tie sekty rozmnozuju..ako huby po dazdi...alebo ich clenovia...len nechapem..ako to je mozne !..maju tak silne psycho metody...ze velmi lahko zlakaju take slabe bytosti...co maju nejake zle obdobia ..alebo prezivaju nejaku krizu...a ked ich uz zlakaju...tak amen tma ! nepomozem si....je mi to strasne protivne !...je to take nechutne vygumovavanie mozgov !

kamoskaXY

Raz som videla v televizii nejaku relaciu, kde hovorili, ze existuje nejake psychologicke centrum, ktore sa tomu venuje, neviete niekto nieco blizsie?