Ahojte. Mám problém s pitím už asi tri mesiace. Vypijem asi tri litre tekutín denne v horúčavách štyri. Ja viem, že to nie veľa ale problém je v tom, že nedokážem uhasiť smäd. Aj keď pijem dosť, málokedy nemám pocit smädu. V noci je to najhoršie, keď pijem menej, aby som nemusela ísť na záchod. Je to v poriadku? ďakujem
Stále smädná
V horucom lete su 3 aj 4 l tekutiny ok. Viac vydychas, vypotis.
Zagugli si, ci nemas aj ine priznaky pasujuce napr. ku: cukrovka (diabetes mellitus), diabetes insipidus, polyuricke stadium CHRI (chronicka renalna insuficiencia - nedostatocnost).
Ak ano - vies sama: sup k doktorovi.
Od smadu pi vodu, nesadeny zeleny caj, ovocny caj, mineralku max. pol litra.
Nejedz presolene cipsy a pod.
ale zalezi aj na tom ci kolko si jedla, ke je clovek velmi nejeený tak aj vtedy ho smadí
Zalezi dost aj na tom, co pijes - sladene vody neuhasia smad, molekuly tejto vody sa nevedia tak vstrebat ako u klasickej vodovodnej vody alebo mineralky. Akej farby mas moc? Je tmavozlty, alebo uplne svetly?
zvyseny pocit smadu moze byt sposobeny cukrovkou.
Príznaky cukrovky (diabetes mellitus) môžu byť rôzne a pri vzniku ochorenia nemusia byť rozvinuté všetky naraz. K základným príznakom cukrovky patrí únava (únavový syndróm) spojená s chudnutím, ďalej časté močenie a smäd.