Ahojte. Mám problém s pitím už asi tri mesiace. Vypijem asi tri litre tekutín denne v horúčavách štyri. Ja viem, že to nie veľa ale problém je v tom, že nedokážem uhasiť smäd. Aj keď pijem dosť, málokedy nemám pocit smädu. V noci je to najhoršie, keď pijem menej, aby som nemusela ísť na záchod. Je to v poriadku? ďakujem
Stále smädná
*polydipsia...pardon
Kedze uz vysetrovali cukrovku, treba este ist za endokrinologom, aby vysetril, ci nemas diabete insipidus. To nie je curkovka, ide o poruchu tvorby alebo funkcie antidiuretickeho hormonu, ktory riadi hospodarenie s vodou. Dalsia moznost je psychogenna polydypsia (nadmerny pocit smadu).
Tak isto mám tento problém. Ja vypijem aj 12 litrov vody za deň. V noci sa niekedy budím na veľký smäd a ledva sa dotackám do kúpelne aby som sa napila. Takmer vkuse sa mi točí hlava, niekedy do toho príde aj migréna a teploty. V nemocnici mi robili testy na zápal a cukrovku čo sa nepotvrdilo. Tak mi pani doktorka v nemocnici povedala, že nevie čo mi je a tak ma poslala domov s tým, že ak sa to za pár dni nezlepší mám ísť za obvodným. Úžasne....!!! Samozrejme, že sa to nezlepšilo...Akurát keď sa najem tak sa smäd na 20 minút zlepší a potom som tam kde som skočila...
Nebude to sposobene nejakym liekom?
dr.Happo, prosim vas, ked pijem kavu, strasne ma picha v oku. co to moze byt?
je to v pohode.pi kolko chceš.zabudni že máš problém.
ahoj karolina, ja mam toto iste, dneska som napriklad stihla vypit už 1,5 litra vody. nikdy som sa nad tym nezamyslela. ale teraz ko citam tuto temu, na preventivke poviem doktorke aby mi urobila ten test na diabetes, asi teda nie je normalne pit 4 až 5 litrov vody :((
Ahoj Karolina.Ja som mal take iste priznaky ako Ty,az nato,ze som denne vypil 17l vody a pocit smadu neutichal.Vsetci si mysleli,ze mi sibe.Po roku trapenia mi zistili nador na hypofyze a Diabetes insipidus.Berem uz 3roky tabletky a som v pohode.Ty pijes len 4litre,takze to nemusi byt to iste.Staci si dat spravit osmolaritu mocu.Ak je ten moc riedky,ako pri tejto diagnoze byva,postupil by som dalsie vysetrenia-pre istotu.Je to na Tebe.
Problem moze byt kludne v tom, AKO pijes tu vodu...
Vypit vela vody neznamena, ze zakonite sa Ti musi vela vody v tele udrzat. Ak clovek vypije naraz viac vody, je to pre telo sok a snazi sa ju vylucit. Takze sa moze stat, ze sa zacnes naopak rychlejsie odvodnovat.
Je na to riesenie. Pit castejsie, ale velmi malicke davky vody.
Mne sa na to osvedcilo pitie z flasi so sportovym uzaverom. Napr. Rajec modry, alebo Mattoni sport. Ma to priklop, takze nehrozi, ze sa na uzaver dostane prach. Jednym prstom uzaver otvorim a miesto toho, aby som si potiahol z flase si z nej streknem trochu vody do ust. Kludne sa s tym da aj jednou rukou soferovat :) Osviezim sa hocikedy, hocikde. Je to velmi mala davka a telo si vodu uchovava. Ked som pil z pohara, ak aj na jeden glg som pil vela. Tato troska vody osviezi a nevyplavuje sa to z tela tak rychlo. Kludne takto v lete pijem i kazdych 10-15 minut, ci castejsie.
Zistil som, ze ked som dlhsie nepil, zacala ma hlava boliet. Ani si clovek neuvedomi, ako v tychto horucavach dokaze za malu chvilu dehydrovat. Pritom ked clovek nepije, telo sa tomu prisposobuje a nemusi casto ani citit smad. Lenze to neni pre organizmus a organy dobre.
Takze VELMI MALE DAVKY a castejsie...
-------------
Moze byt aj ina moznost. Ked je telo vo vode, tak sa mu zosuveri koza. Ak bola sliznica velmi dlho namacana, moze mat podobny pocit zosuverenia. Ono to potom v krku nemusi byt smad, len taky pocit.
Velmi dobre na sliznicu je napr. caj zo slezu maurskeho. Je taky slizkejsi a vytvara ochranny povlak na stenach sliznic, vratane zaludka.Chuti vyborne.
ahojte. Tak som si to preštudovala a nemám žiadne iné príznaky cukrovky.
Pijem len čistú vodu z vodovodu a bylinkové čaje. Možno výnimočne kofolu alebo džúš, ale len tak 3krát do mesiaca.
Veľmi slané jedlá nejem, ale veľa sladkého, ale to celý život.
Na záchod chodím normálne a mám svetlý moč.