Ahojte, celý život trpím problémami s nadváhou - od detstva som vyskúšala množstvo diét, športovala som a potom zase priberala. Boli obdobia, kedy som bola dlhodobo chudá alebo s normálnou hmotnosťou, ale bola som vystresovaná a nevedela som sa tešiť zo života. A tak som sa vo svojich 35 rokoch rozhodla, že už mám toho dosť a, napriek tomu, že dnes je "in" jedine dokonalá postava, rozhodla som sa ísť proti prúdu a prestať sa kontrolovať. Viem, že tučnota nie je zdravá a určite nechcem byť obézna, celé dni sa napchávať a "sedieť na zadku", ale tak normálne si užívať život, k čomu patrí aj dobré jedlo, bez neustáleho stresu, či náhodou nepriberiem. Chcem jednoducho žiť aktívne, ale s radosťou a bez obmedzení. Podporíte ma?
Rozhodla som sa byť tučná!
ja si skor myslim, ze ked si dala nick moletka tak si mysli, ze tucna uz je ..len sa rozhodla prestat stresovat s dietami
vevericka ale ked sa nebude prejedat, tak jednoducho podla mna nemoze byt tucna, ale bude normalna. ani vychudnuta, ani tucna. a v tom pripade by tu nevypisala, pretoze by bola rovnaka ako vacsina ludi na tomto svete.
podla mna ked sa rozhodla napisat sem, ze bude s kludnym svedomim tucna, tak sa rozhodla, ze sa bude prejedat, nebude cvicit a podobne. moj nazor.. a caka od ludi aby jej povedali "ano, robis spravne" a tym by upokojila svoje svedomie, ktore ju skrie.
... velmi spravne, ano, presne tak, ...
ludia, ale ved napisala ze nechce byt obezna..a ze sa nechysta prejedat..len sa proste nechse stresovat dietami a neustalym deprimovanim, ze je moletka..na tom myslim nie je nic zle ..lebo cim viac si bude samu seba cennit, tym sa bude menej stresovat a tym, myslim, bude aj menej jest..lebo niektori si svoju depresiu kompenzuju jedlom a bude na tom lepsie..cim menej stresu tym zdravsi clovek
Nedá mi nevyjadriť sa ešte :-)
Tu podľa mňa ani nejde o tučnotu. Viem určite už teraz dopredu, že môj budúci partner nebude tučný. Viem to preto, pretože od partnera vyžadujem rovnaké vlastnosti ako od seba. Medzi ne patrí napríklad chcieť sa neustále zlepšovať, napredovať a robiť niečo pre seba. A tieto vlastnosti jednoducho nejdú ruka v ruke s obezitou. Ak by bol aj na začiatku tučný, nevadí. Pretože pokiaľ by disponoval týmito vlastnosťami, chcel by s tou obezitou niečo robiť a ja by som mu pomohla ju redukovať.
Tuční ľudia sa podľa mňa nemajú skutočne radi. Možno navonok to tak vyzerá, že majú. To si myslia oni.. pretože "netrýznia sa, doprajú si čo len chcú".. lenže ubližovanie sám sebe vo forme prejedania určite nie je láska k sebe samému.
A preto sú podľa mňa vyjadrenia, že kvalitný človek určite nebude s dobrovoľne a spokojne tučným človekom úplne na mieste. Pretože tá tučnota je produktom a dôsledkom niečoho úplne iného.
Nie je OK ani vychudnutosť, ani tučnota. A ako som spomínala nižšie, človek, ktorý sa má rád a stravuje sa normálne, nebude patriť do ani jednej skupiny.
A k zakladateľke..
Podľa mňa, keď sa človek stravuje úplne normálne (hocijaké jedlo v normálnom množstve - teda občas aj mastné, pizzu, sladké) a pritom žije aktívnym životom, športuje a nesedí len doma na zadku pri TV, tak jednoducho NEMôŽE byť tučný. Možno nebudeš vychudnutou modelkou, ale tučnota by to rozhodne nebola.
Ja mám pocit, ako keby si vytvorením tejto témy chcela len presvedčiť samu seba a svoje svedomie, že to je tak ako hovoríš.
Viem situáciu porovnať z obidvoch strán a preto si dovolím tvrdiť to čo tvrdím.
No neviem.. možno budete odsudzovať aj mňa, ale v podstate má beskyd podľa mňa pravdu, či sa nám to páči alebo nie.
Vidím to aj na sebe.. keď som mala nadváhu, nebol o mňa nejaký extrémne veľký záujem zo strany mužov.. teda bol, ale to boli takí chlapi, ktorých normálna žena nechce a sú tak zúfalí, že by brali hociktorú, ktorá nemá penis.
Teraz, keď sa moja postava viditeľne zmenila k lepšiemu, tak je o mňa dosť veľký záujem a sú to chlapi, ktorí nemajú núdzu o krásne inteligentné ženy..
Ruku na srdce - keby ste videli pri sebe dvoch mužov.. jeden má vyšportovanú postavu, druhý značnú nadváhu.. berme to tak, že obaja sú inteligentní, ste s nimi na rovnakej vlnovej dĺžke.. ktorého by ste uprednostnili na rande? No väčšina z nás určite toho vyšportovaného.. Tu by nešlo ani tak o to, že jeden je vyšportovaný a druhý tučný, ale o to, aké nároky majú na seba jednotliví muži. Ten prvý má určite vyššie nároky či už na seba alebo na svoje okolie, je cieľavedomý, nie je lenivý a nepochybne - má sa rád. Teraz hovorím o tej zdravej forme samoľúbosti. Áno viem, že niektorí za svoju obezitu nemôžu, ale úprimne - v 80% to človek ovplyvniť môže a výhovorky, že sú za tým zdravotné problémy, ktoré nejde ovplyvniť sú len lož, ktorou si upokojujeme vlastné svedomie..
... to ako, ze ked je niekto trochu tucnejsi, tak je mensia kvalita, ... pekna sprostost, ...
ach jaj, andrejka, si to zase zjednodusila:) nepovedal som ze NIKTO, hovoril som ze oproti tej chudej (pokial ta nema nejake ine zavazne vady) bude mat stazenu poziciu vo vzthau k moznostiam vyberu partnerov, inymi slovami, s najvacsou pravdepobobnostou vzhladom k celospolocenskym preferenciam jej ostane mensia kvalita, lebo to je uz raz tak, dnes to tak funguje. alebo si zavrime oci a hovorme si same pekne lzi.. teda aspon pokial je dana osoba pritomna:))
beskyd: "keď si nedokáža obstarať lepšieho" ??????????????????????????????????????????????????
kokos to čo má znamenať? a teba nenapadlo že tá ženská má toho "šupáka" preto že by ho lúbila????