PSYCHO ZUVACKA?

Príspevok v téme: PSYCHO ZUVACKA?
Vecernicek

Co si myslite o nadmernom zuti zuvaciek?Moja sestra (21) ich zuje od detstva,denne aj 10draze. Casto ju boli hlava a brucho.Je to zdrave alebo je to uz zavislost?V poslednej dobe ju zacinaju boliet dasna,zuby,jazyk.Bez zuvacky neprezije ani jeden den.Myslime si ze vsetkeho vela skodi,a prave preto je casto ubolena...

bububu1818

dosť to išlo do penazi každy den jeden baliček.. vždy som ich musel mať pri sebe aby som bol kludny bez nich som nešiel nikam vždy prve bolo trafika.. tak som vydržal min.5rokov a teraz už pol roka v poho

bububu1818

ja som bol tiež zavisly od žuvačiek ked som nežuval tak som stale prežvikoval naprazdno alebo sa mi triasly usta od nervov mal som v nich sucho a nevedel som normalne dýchať.. podla mna je nervotička ako ja stale musi niečo robiť..
ten aspartam je veľmi nebezpečny hlavne v tych žuvačkach..
a ešte som mal nosnu priepažku krivu tak som žuval tie najsilnejšie arwawves čierne.. prepažku my operovali začal som boxovať a tam na treningu neexistovalo mať žuvačku tak som si už zvikol bez nej..

karotkaaa

Toto som nasla v jednom clanku: „Nie je to zdravé pre chrup ani pre žuvací aparát. Nadmerné žuvanie neraz vedie k poškodeniu žuvacích svalov a čeľustných kĺbov. Tie sa tak ľahšie opotrebujú, môžu praskať a stanú sa bolestivými,“ varuje lekárka. Žuvacie svaly sa môžu nielen unaviť, ale aj zväčšiť. Niektorým pacientom prejde bolesť svalov a kĺbov až do bolesti hlavy.

Čítajte viac: zena.sme.sk

jajka001_

urcite to nie je zdravé. v zuvačkach su ečka, tie škodia a v takom mnozstve môžu sposobovat aj choroby v traviacej sustave. moze mat nejaky zapal alebo vred na zaludku.
tiez to vecne zuvanie musi pôsobit nepriaznivo. presne tak, vsetkeho vela skodi