jačmeň na viečku oka

Príspevok v téme: jačmeň na viečku oka
mirac

Zdravím, asi po týždni mi praskol jačmeň na viečku. hnis som vytiahla priloženým obkladom z tvarohu. neviem, či už vyšlo von všetko. neviem, ako to mám ďalej ošetrovať. zostala mi tam ranka s priemerom asi 3 mm a keď sa dotknem toho ostane mi na tampóniku krvavá škvrnka. v lekárni som ešte predtým, než to prasklo dostala masť Ophthalmo-Azulen. Neviete poradiť, či to môže ísť aj na otvorenú ranku? v lekárni mi už teraz neporadia, tak sa obraciam na Vás, či nemáte skúsenosti, ako to môžem, čo najrýchlejšie dostať do normálu. Vďaka

jaruš

ahojte, ja som jačmeň dostala od prievanu. asi 12 dní to bolo zapálené, a až keď mi to prasklo, išla som k lekárke, lebo mi tam ostala malá hrčka.(ohraničené hnisavé púzdro). lekárka mi povedala, že teraz sa s tým nedá nič robiť lebo je to podráždené, predpísala mi "framykoinovú" masť a teplé obklady (odporúčam dať si mastičku a nahrievať elektrickým vankúšom). pekne sa to hojilo, až na to, že "ložisko" mi tam ostalo.tak som sa práve dnes vrátila z nemocnice po zákroku. všetko som si samozrejme "vygooglila" a musím povedať horšie to vyzerá ako to v skutočnosti je :-) celé to trvalo asi 10 minút. najskôr to umŕtvia injekciou, takže to je celé stŕpnuté a keby mi nepovedala lekárka že hotovo, tak ani neviem, že skončila. pripájam video. PS: NEBOJTE SA ja mám paniku z nemocníc ihiel a doktorov a prežila som to :-)www.youtube.com

01speedy01

Ahoj.. ja mám tiež jačmeň... bola som u lekárky a dala mi na to lieky... čo ti poradím vraj sú dobré na to teplé obklady ... namoč si servítku v teplej vode.. a obkladaj si to.. po čase ti to prejde... =)