kávičkárka

Príspevok v téme: kávičkárka
sofia32

Som veľká kávičkárka, za deň padne aj 6-7 káv, pijem ju buď nesku s mliekom, alebo 2v1, pridám ešte trochu mliečka a sladidlo...som od kávy úplne závislá, chcem to obmedziť aspoň na 2-3 denne, skúšala som už aj kávovinové nápoje (Caro, Inka, Raňajková káva), ale tie mi tak nechutia a vždy som skončila pri tej svojej...kávou si niekedy nahradzujem aj jedlo, napr. ju pijem miesto obeda alebo raňajok, desiatej, olovrantu...ako si s tým dať rady??? Ďakujem

ana_bella

Ja som zavisla na ''kave'' CaffeLatte od Jacobs, ta v takych zltych sackoch. Vypijem asi 5 denne, co si o tom myslite? Aka je ta kava?

caffelady

no ja som na tom presne ako ty no horsie je ze s tym velmi ani nechcem prestat...proste mi to tak vyhovuje a neviem si to bez kavy predstavit a to som pred rokom kavu vobec nepila nikdy!!!!
dufam ze to mam len teraz take obdobie ktore prejde u mna to bolo aj tak s cigaretami ja uz sama sebe nechapem.

Debbie

Psyché, úplne súhlasím
Sofia, ja sice nie som zavisla od kavy, ale od sladkeho a zacala som s tym bojovat tak, ze nezjem 10 horaliek (trochu prehanam), ale rozhodla som sa dat si iba malicku sladkost 2x denne a poriadne si ju vychutnam. Spravila som si z toho taky maly ritual ;-) - kedze jem sladkeho podstatne menej, mozem si dovolit kupit nieco drahsie a kvalitnejsie, pekne si to naservirujem a spravim si taku prijemnu chvilku v priebehu dna, pomaly vychutnavam a sucasne relaxujem medzi povinnostami. A aspon sa mam na co tesit! Skus si aj Ty spravit z kavy takyto maly obrad - kupit si nejaku krasnu salku (hoc drahsiu) z ktorej budes mat radost, nalej si kavicku, utiahni sa do nejakeho pokojneho kutika vychutnavaj a relaxuj. Trebars si stanov presny cas 3x denne - budes sa moc tesit a brat to trebars ako odmenu za vykonane povinnosti. Ked Ti bude kava vzacnejsia, este viac si ju vychutnas, zrelaxujes a este urobis aj nieco pre svoje zdravie. :-)

psyché

Keď už piť kávu, tak radšej presso zo stroja ako nesku, ktorá obsahuje veľa hliníka a spôsobuje Alzheimera. Mne už neska ani nechutí, hoci som práve s ňou začínala, presso má oproti nej oveľa lepšiu chuť, je silnejšie a možno by lepšie uspokojilo tvoju tvoju potrebu kofeínu.
Naozaj by som zvážila pitie takého množstva kávy, veľmi odvodňuje. Skús sa obmedziť na maximálne 3 šálky denne. Nepoužívala by som ani to sladidlo, skôr len trochu cukru. Je v poriadku, ak ťa káva zasýti namiesto desiaty či olovrantu, ale hlavné jedlo by som ňou nenahradzovala.
Pre začiatok skús každú druhú dávku kávy vymeniť za spomínané kávoviny alebo zelený čaj a postupne ich potom vynechávaj - zostanú ti 3 kávy denne. Ak budeš mať veľkú chuť na kávu, skús sa zamyslieť a uvedomiť si pocity vlastného tela, prečo ju vlastne potrebuješ - nie si príliš unavená, nejedla si primálo? Nakopnúť sa dá aj inak ako kofeínom - napríklad pohybom.
Nemusíš sa kávy vzdávať úplne, treba len do jej pitia vniesť mieru, aby si si nespôsobila neskoršie zdravotné problémy. Sama si uvedomuješ, že je to tak trochu problém, takže si na dobrej ceste. Želám ti veľa pevnej vôle. :)

levanderka

priznavam kava je droga. osobne mi nejak nepomaha, moje telo na kofein nereaguje nijak, nie je to pre mna ziaden zivotabudic, ale zas na druhej strane som zavisla od tej chuti. a je uplne jedno ci je to zrnkova kava, kava nejaka ako nescafe granulovana alebo bezkofeinova. kedze kava pre mna nie je zavislost, ze som po nej aktivnejsia tak neviem preco je to pre mna taka mala zavislost :D :)

vevericka

urcite nahrad zdravym jedlom..kava nalacno nie je dobra..rozdrazdis si zaludok..
a prehanat to s kofeinom tiez nie je dobre..maximalne 3 kavy denne..v tatychto horucavach skor nieco nesladene, nekofeinove nealkoholove..najlesie cistu vodu nie prilis studenu
hovor si, ze nechces ze uz si mala dve, nemysli na nu moc..da sa odnaucit

lea12345

...no ja mam podobny problem....sice nepijem tych kav az tak vela, ale ja som tiez zavisla...a to si myslim, ze konkretne od toho kofeinu, lebo z tych bezkofeinovych nic nemam...a ked si kavu nedam, tak mam hrozne bolesti hlavy....

wonderbra

si závislá od jej chuti alebo od účinku? podľa mňa sa dá prestať len tak, že si ju nekúpiš - káva je droga.