Pohánka

BJ

36 dnova ryzova kura sa ma robit s ryzou a je navode je vyslovene zakazana ina obilovina alebo pseudo-obilovina. Experiment s pohankou by som nerobil.

Pohanka skutocne nieje obilovina. Ziadne obiloviny niesu zdrave, pohanka je zdraviu prospesna jedine v surovom stave. Staci ju namocit na 30-60 minut do vlaznej vody a vhodne si ju ochutit. Tepelna uprava vacsinu cennych latok znehodnoti. Ci znehodnoti aj rutin, to neviem.

Doporucujem vylucit zo stravy vsetky obiloviny, a pouzivat len pohanku a pseno. Pohanku co najcastejsie surovu, hodi sa do roznych salatov, alebo dobra je aj rozmixovana a dochutena.

vevericka

pohanka sa len omylom zaraduje medzi obilniny..s nimi, co sa tyka botaniky nema nic spolocne..pohanka patri do dvojklicnolistovych, stavikrovite..skor je pribuzna s rebarboorou..
mas vysoky obsah rutinu(vitamin P)
je ju mozne jest na slano aj sladko, aj ako prilohu aj ako samostatne jedlo napr len so zeleninou..moze sa pridavat aj do kolacov

obilniniy klasicke su jednoklicnolistove a prevazne lipnicovite

zdrava je urcite, ale ci sa nou da robit kura na chunutie...

- mira

Pohanka je len jedna z obilnín, ktoré sú vhodné na zdravé stravovanie. Je vhodná pre oslabených a bezlepkárov, asi 1x týždenne, v zime 2x. Striedame ju s ryžou natural, pšenom, kukuricou, jačmennými krupami, pšenicou a ražou.
Vyšší obsah rutinu je v pohankovej vňati, ktorú ľahko získaš tak, že zaseješ tmavé nelúpané semienka a asi o 6 týždňov zberáš.