beriem chloe a stratila som jedno tabletku, bude to problem ak v poslednu tabletku vynecham? budem mat 20 hormonalnych tqbletiek namiesto 21 a potom 7 placebo apotom zacnem normalne nove balenie alebo ako? prosim poradit
a ako to ovlpyvni moj cyklus?
dakujem
stratena tabletka
už vidím :)
1 tableta vynechaná v 3. týždni
Môžete si zvoliť jednu z nasledujúcich možností, bez toho že by ste musela používať ďalšie antikoncepčné opatrenie.
1) Užite tabletu, akonáhle si uvedomíte, že ste ju zabudli užiť (i keby to znamenalo užiť dve tablety súčasne) a nasledujúce tablety potom užívajte v zvyčajnom čase. Ďalšieho balenie začnite užívať ihneď po užití poslednej aktívnej tablety zo súčasného balenia. Krvácanie z vysadenia sa môže dostaviť až po využívaní aktívnych tabliet z druhého balenia, ale môže sa objaviť špinenie a intermenštruačné krvácanie počas užívania tabliet.
alebo
2) Ukončite užívanie aktívnych tabliet zo súčasného balenia a začnite 7- dňové užívanie placebo-tabliet. Započítať musíte aj deň, kedy ste tabletu zabudli užiť. Potom pokračujete v užívaní tabliet z ďalšieho balenia. Ak zvolíte túto metódu, môžete začať užívať z nasledujúce balenie v ten istý deň ako zvyčajne.
lioness, áno? .. lebo viem, že gynekológovia neoporúčajú skracovanie... :) ale tak dobre vedieť.. tiež užívam chloe a letáčik som si preštudovala, len si to už presne nepamätám, ale každopádne v takomto prípade, kebyže ide o mňa, najprv pozriem tam.
whee_ee - ostáva chránená aj počas pauzy... je to totiž postup ako keby zabudla tú poslednú tabletku zobrať a ak chceš zahájiš 7 dňovú pauzu ostávaš chránená
lioness má pravdu, len neviem, či ostaneš chránená počas pauzy, všeobecne sa neodporúča skracovať cyklus, ale skôr predlžovať.. čo keby si si požičala tabletku z nového blistra? resp. keby si začala bez prestávky ďalší, účinok by určite ostal zachovaný...
podľa mňa ju žožral pes, alebo spadla niekde do zeme... v každom prípade čakajte transformáciu či zjavenie nejakej obludy :-D
nebude to problém, áno, po dobratí 20 presne 7 dní pauza a potom nové balenie, nioe neovplyvní to tvoj cyklus nijako, len dostaneš o deň skôr menzes ako obvykle, keďže prestaneš o deň skôr brať tabletky, a tým pádom sa ti to celé posunie o jeden deň