Ako dalej

Príspevok v téme: Ako dalej
delfi2

Ahojte,mam len 16 rokov,ustavične sa hadam s mamou. V poslednej dobe som aj agresivna,naladova,stale nadavam,aj ked sa snazim kontrolovať prasknu mi nervy. Nie som ako tie ostatne baby v mojom veku,ale trocha sa im podobam,mnohymi pubertiackymi hlaskami (niekedy)
uvazovanim a tak....no ide o to že radsej zostavam doma,aby mama nemala dovod mat nervy na mna,snazim sa pomahať a tak,,lenže vždy to speje k hadke

u nas doma je len krik,a ja to tu nevladzem vydržať....brat ma bije rovnako agresivne,ako bil otec mamu ked som bola mala....vždy je to len o tom istom každy den,niekedy je kludnejšie,niekedy je strasne zle,,,hambim sa...neviem čo dalej,,nedokažeme sa normalne porozpravat :((( mama mi nevie v ničom poradiť,nevie sa s nami porozpravat,nechce :(
otca nezaujmam,,,a po bratovi mam monokle pod ocami,škrabance na rukach,rozbitu peru a tak (vždy si zato možem podla mamy:( )

vela raz som si hovorila že sa zabijem,držala som nož v rukach,žiletku,,ale medokazala som,život je cenny,aj ked nestoji za nič :(

vela ludom som sa zdoverila,no nijak to nepomohlo,chapem,neziju s nami,nevidia do veci,,,ale teraz vas prosim :(( poradte mi ak mozete

delfi2

minule som to chcela spraviť ale kôli jeho dobru som to nespravila,nechcem mu zle....

no rozhodla som sa ako mi radite,ešte raz a urobim to,,nechcem aby bol agresivny bitkar a v buducnosti mlatil svoju ženu,to by som neprežila ;((...takže ak ešte raz skusi zdvihnuť ruku na mňa alebo mamu,volam policiu...snad to pomože

inak ked raz otec zmlatil moju mamu,až dostala otras mozgu,mama tiež dala trestne oznamenie (aj ked otec sa jej vtedy vyhražal )

ach ludia,,,je to v genetike alebo čo???,však prave preto že brat zažil nasilie na mame ako maly by sa mal spravať opačne,tak prečo toto všetko robi??

lioness_01

čo sa týka toho brata... normálne to nahlás na políciu a trvaj na tom, aby sa to vyšetrovalo, pretože raz mu môžu tak veľmi prasknúť nervy, že ťa zabije...
takže, normálne na políciu...

delfi2

Cez vikend odchadzam k rodine na opačne Slovensko,sama vlakom,tešim sa....musim vypadnuť,lebo ma napadaju už len tie zle myšlienky,nič sa mi nedari :(( nemam rada Bratislavu,veľa ľudi ktori si len ubližuju a nikoho nezaujmaš,ale taky je život čo už :)

dakujem vam.....

delfi2

Cez vikend odchadzam k rodine na opačne Slovensko,sama vlakom,tešim sa....musim vypadnuť,lebo ma napadaju už len tie zle myšlienky,nič sa mi nedari :(( nemam rada Bratislavu,veľa ľudi ktori si len ubližuju a nikoho nezaujmaš,ale taky je život čo už :)

dakujem vam.....

lost

Udaj brata.
Ma 18 rokov, je svojpravny, zodpovedny za svoje ciny, nic ho neospravedlnuje za zvihnutie ruky a udelenim facky na neplnolete dievca, absolutne nic.

delfi2

dakujem ,,ani nie tak za rady ako za podporu ktoru si mi dala slnecnica20...ide tu ale o to že za zo starych rodičov mi zostali iba dve babky,ta z otcovej strany o mna ani nezakopne ,a tu z maminej strasne lubim,sice je dosť stara (84 rokoV) mam ju velmi rada,ale byva na druhej strane Slovenska,takže to ani z finančnej strany nie je možne aby som za nou chodila ked mi je najhoršie :(((

vela raz spory medzi nami rieši rodina,najmä sesternica ktora tu byva,ale aj ta ma svoje problemy a postupom času si zvykla byť nestranna k tym našim,,sice ma uteši,ale nič tym nevyrieši,,a je skor na mamine strane nakolko je jej teta a vela jej pomohla ked tu studovala....

asi sa rozhodnem odisť na prazdniny k tete,aj ked sa tam nudim,predsa len si vyčistim hlavu :)

skusim toprežiť do 18tky ,,potom sa uvidi ako dalej,,možno brat ešte dospeje (aj ked osobne si myslim,že vždy zostane takým deckom ako je ,egocentrickym a sebeckym človekom,zavislim na mame---chcela som ešte povedať že brat nebije len mna,ale par raz to urobil aj mame,ked mu praskli nervy, a vždy potom povie,že on nas nezbil,že to nič nie je :(((

pre vevericka--- brat ma 18 rokov

vevericka

nie je dobre uzatvarat sa do seba..ak ti ostavaju monokle a robzita pera je to domace nasilie a mala by si sa obratit na prislusne organy
kolko rokov ma tvoj brat?

slnecnica20

Ahoj,
Pravdepodobne ešte študuješ na strednej škole a osamostatniť sa ešte nedokážeš. A ako píšeš, tak nikým, komu si sa zdôverila, to ani nepohlo.
Ako si si už sama stihla všimnúť, je zbytočné sa s problémami obrátiť na mamu alebo snažiť sa o tom rozumne diskutovať s mamou. Otec zostane ľahostajný a brat agresívny. Toto si treba dobre uvedomiť preto, aby si u nich prestala hľadať pochopenie a oporu. Je to ťažké ale treba sa obrátiť na niekoho iného. Skús sa zamyslieť, či si u niekoho iného nenašla aspoň štipku pochopenia a skúsiť sa obrátiť naňho. Možno starý rodičia. Ani tak nie kvôli tomu, aby si sa im mohla vyrozprávať, ale aby si mohla na chvílu odísť z domu a možno prísť na iné myšlienky.
Mne pri hádkach veľmi pomohlo, že som si doma prestala presadzovať svoje názory. Aj keď vieš, že rodičia nemajú pravdu, nestojí to za to hádať sa s nimi. Stačí dookola na každý ich argument odpovedať "dobre". Netreba situáciu vyhrocovať ešte viac. Aj tak neide o konštruktívne hádky iba o ventilovanie si nervov.
Sama vidíš, že snažiť sa o nejaký rozhovor je zbytočné.
Skús si nájsť nejaké koníčky, hoci i modelovanie plastelíny, alebo čítaj knihy, proste hocičo,čo Ti pomôže prísť na iné myšlienky. A hlavne sa skús trochu viac citovo odpútať od rodičov. Sama vieš, že to čo hľadáš, u nich nenájdeš.
Ak sa Ti to podarí, začneš byť menej depresívna a sama nájdeš najlepšie riešenie, ako to doma vydržať, než sa budeš môcť osamostatniž.
Želám veľa trpezlivosti :)