Ahojte. bývam v rodinnom dome a chcela by som chovať kanárika (vo vnútri v izbe). Predtým som mala andulky ale s kanárikom nemám skúsenosti. Mohli by ste mi prosím poradiť, ako sa o nich starať, či je lepšie mať viacej, či samčeka alebo samičku a podobne? :) Umiestniť sa vraj majú mimo prievanu a na svetlé miesto kde nepáli slnko. je to pravda? Za všetky vaše rady a nápady budem veľmi vďačná :)
Chov kanárika
My sme mali kanárikov len raz - párik ale samček veľmi často a hlasno spieval, susedke sa to moc nepáčilo, tak sme ich museli odniesť k rodičom do rodinného domu. Keď sme mali problémy, vždy sme ich riešili v ZOODOMe, kde sme ich aj kúpili(sídlia v BA na Bajkalskej ulici). Pracujú tam super ľudia, ktorí naozaj zvieratká poznajú a vedia dobre poradiť. Takže určite je dobré nechať si poradiť od odborníkov, ktorí majú kopec skúseností s roznymi situáciami
Si si isty, ze je to samcek a samicka?
Chcem sa opytat...mal som samceka kanarika ale nespieval tak som mu vcera dokupil samicku ale on na nu stale utoci,dobe ju a stale za nou lieta...pre isttotu som ich rozdelil a su vedla seba.ona nanho stale pekne pipa ale on je aj tak ticho. co mam robit? nechat ich nech si na seba zbvyknu a potom ich dat opat do jednej klietky alebo ich dat opat dokopy a nechat ich ech sa podobu alebo co? poradte prosim
Ahojte.Chcel by som sa spýtať niekoho kto má skúsenosti s chovom kanárikov,či môžu byť v jednej voliére dva páriky spolu? Budú vedieť vychovať potomstvo? Alebo či je lepšie mať jedného samca pre viac (napr.3samičky)Alebo ak chcem aby vysedeli vajíčka musí byť každý párik v oddelenej klietke samostatne?Prosím o radu...
dobry den ,máme dvoch kanárov-samca a samičku chcem sa spýtať ake príznaky ma tehotenstvo kanarov ,či im mame dat hniezdo do klietky...
vopred dakujem
Dobrý. Aj ja chovám kanáriky, dve samičky. Ak chceš mať jedného, kľudne to môže byť samček - ale priprav sa na to, že veľa spieva a nahlas, samička je tichšie, ak dvoch, tak párik alebo 2 samičky, 2 samčekov nie - budú sa biť. Kanáriky majú veľmi radi púpavu, lietať by mali každý deň (že vraj), ale ja ich púšťam len niekedy (nemám na to celý deň - škola) Viac info na mojej stránke: www.kanarik.webnode.sk
aj mne raz andulka padla za skriňu a museli sme odsúvať celý nábytok lebo nemohla vyletieť :D ale uletela mi tak si chcem nájsť nejakú náhradu :) dakujem za všetky rady :)