Zožiera ma závisť

Príspevok v téme: Zožiera ma závisť
Freja20

Neviem co s tym mam robit.Ja viem ze to je strasne ked clovek zavidi ale ja si nemozem pomoct..Inak si nemyslim ze som zly clovek ale jednoducho zavidim.Hlavne kamaratkam zavidim ze su chudsie,maju krajsiu plet,maju viac penazi,vedia si uzivat zivot a tak dalej a tak dalej..Cele dni nic nerobim len sa s nimi porovnavam a lutujem sa aka som chudera v porovnani s nimi az mi z toho preskakuje..Nevie mi niekto poradit ako to zmenit,ako sa zacat sustredit na seba a nie na ne,ako sa dokazat tesit s nimi z toho co maju??? Prosiiim ja uz nevladzem dalej takto zit...:(((

jajka001_

ja zavidiet neviem takze prve co ma napadlo bolo ze Ved nezavid :) ale to asi nejde, to je v povahe. Paci sa mi tu ten nazor, ze to mas pretvorit v nieco pozitivne, v snahu sa zlepsit, nieco dosiahnut. Mne napriklad chyba nejaka ta cielavedomost. Mozno ze preto, ze zakladom je zavist? Neviem ci to takto funguje ale je dobre, ze vies co chces, uz len ist si za tym. Plus, aj sa snaz byt spokojna s vysledkami, a bud realistka, nech to nezenies do extremov.
(fakt neviem preco mi netrhá žily ze niekto má niečo, čo ja nie)

ele

a watermelon ma pravdu v tom, ze zaklad je mat sa rad, to by mal byt tvoj ciel cislo jeden, az potom sebarealizacia ;)

watermelon

Freja: mas sa rada? vazis si samu seba?
ak nie, zacni. vaz si to co mas, vaz si seba, dakuj za to co mas,
ze sa mi lahko hovori?
nikdy som nikomu nezavidela, ale myslim ze problem je tvoj postoj k sebe samej, k tovjmu zivotu. nevazis si samu seba, preto zavidis inym. keby si sa milovala a vazila si seba, nepocitovala by si najmensiu negativnu myslienku typu zavist. bola by si spokojna s tym kto si, s tym co mas, s tym ako zijes...
ak nevies ako zacat, tak bud si precitaj knizky osobnostneho rozvoja, alebo mi napis

M74

Ja som pracoval vo firme, kde mi keď som hrozil výpoveďou, navrhli dvojnásobný plat ako mali kolegovia ( už predtým som mal kúsok viac ako oni ). Ale aj tak som odišiel, pretože som nechcel byť objektom závisti.
Sám som sa naučil nezávidieť, pretože je to cesta do pekla. Je pravdou že to človeka môže motivovať, ale ja som mám rád svoj kľud a som relatívne skromný. Iste si niekedy poviem, že ten a ten má plno peňazí, auto,rodinu a dobrý dom a viac vlasov ako ja :-), ale nejako extra sa s tým netrápim.

radana

No aj ja poznam takych,co chceli mat vsetko a zavideli druhemu aj nos medzi ocami.Na zaciatku byvali v nezadlzenom byte,mali fabiu,normalny zivotny standard..Potom neviem co ich to pochytilo a zacali sa s kazdym porovnavat.A tak si kupili dom na hypoteku,nove auto za vtedajsich pomaly 900 000 pravdaze ze na lizing,potom novy nabytok do domu,bazen-ale to vsetko na splatky..Po 7. rokoch dopadli asi tak,ze prisli o vsetko,pretoze nevedeli splacat a teraz byvaju u mamy v dvojizbovom byte,kde sa tlacia oni s dvoma detmi,ich mama a brat.Takze tato snaha im zial bohu nevysla.Zavist je zly pan.

lost

K tom bohatstvu... jeden kamos mi hovoril ze v zivote pozna asi tak 80 milionarov ale ze vie ze ani jeden z inch nie je skutocne stastny.. :D

A to je celkom zaujimave..

Pretoze "chudobny" a "jednoduchy" clovek sa vie tesit aj z malickosti, ako je napriklad kazdovikendove rozpravanie sa v krcme s kolegami, vzdy rovnake keci, ale vzdy sa na tom smeju..
Ale taky milionar, alebo velmi inteligentny clovek, co stratili zmysel pre jednoduchost si to nevedia vychutnat..

Povedal mi ze kazdy to hraje ze je stastny, ze niekto lepsie a niekto horsie.. No a neviem, ale nieco na tom pravy bude :D

ele

ja nesuhlasim s tym ze sa mas uspokojit tym co mas a tym ako vyzeras. Praveze je dobre sa zdokonalovat postupne, to ze sa porovnavas s druhymi, to je uplne prirodzena vlastnost, kazdy sa porovnavame a to nas zenie dopredu. Takze pracuj na sebe dievca, mas na to a je super ze si uvedomujes to ze nie si dokonala.

radana

Freja20-nikdy nebudes mat uplne VSETKO.Ani tvoje kamaratky nemaju vsetko.Nauc sa tesit aj z malickosti.Nauc sa vazit si sama seba.Si taka aka si,si jedinecna.Ja osobne sa riadim heslom-NEPOZERAM SA NA TYCH PRED SEBOU,ALE NA TYCH,KTORI SU ZA MNOU.Myslis,ze ti,co ziju v nenormalnom blahobyte su vsetci stastni?Ja osobne nepotrebujem ku stastiu vela a naucila som sa zivot uzivat.Zijeme len raz,tak si to nekazme.Vsetko je to len v tvojom pristupe samej k sebe.