Cvičenie a akné

Príspevok v téme: Cvičenie a akné
Set-SVK

Zdravím všetkých.

Akné mi spôsobujú hlavne spôsobujú mliečne výrobky a výrobky z vajec (neviem presne o aké látky ide). Preto sa im snažím vyhýbať.

No tiež chodím cvičiť, beriem kreatín a glukózu (z kreatinu sa zvyknú ľudia vyhadzovať, ale ja nie, mám odsledované).
Denne by som mal, vzhľadom na svoju váhu, prijať minimálne asi 145g bielkovín, čo je dosť ťažké keď mám takto redukovanú stravu a veľa výrobkom sa vyhýbam.
Všetky doplnky na cvičenie majú zloženie z mlieka, alebo vajec (videl som už aj proteínový koncentrát z hnedej ryže, ale ten sa u nás nepredáva).

Rád by som vedel, ktoré látky konkrétne v mlieku a vajciach môžu spôsobovať akné.

Za rady vopred ďakujem.

watermelon

myslim ze Colin Campbell pise v Cinska studie o zivocisnych vyrobkoch a ich skodlivosti a o bielkovinovom myte. Myslim ze tu studiu robil 20 rokov (s ludmi), cize sa mi to zda byt dost dobry zdroj.

Laco24

v materskom mlieku je zastúpenie bielkovín len 1-2% a človek v tom období rastie najrýchlejšie v živote, je to pre dieťa to najlepšie... viac k tomu asi netreba dodať

BJ

Oficialny vyskum nemam, a pravdepodobne ho nikto nezaplati, kedze by to podkopalo zisky priemyslu so zivocisnymi vyrobkami.
Ale staci sledovat ako to funguje v prirode, kolko gramov bielkovin zjedia nam pribuzni primati, a sily aj svalov maju pozehnane.
Na internete sa urcite nachadza vela spolahlivych vypovedi od ludi, ktori jedia malo bielkovin a maju vynikajuce sportove vysledky.

BJ

Oni maju len prazdne svaly... prazdna hmota... a casto aj prazdna hlava. Ich sen je vyzerat dobre zvonka... ale to, co to uz robi telu zvnutra, ich nezaujima.
Tie postavy su proste neprirodzene, a telo trpi. Na zdravej strave nebudes mat az take velke svaly, ale taku normalnu vymakanu postavu... s tym rozdielom, ze ti ostane aj do neskoreho veku, a o inych zdravotnych vyhodach nehovoriac. Pozri napr. tohto typka. Neviem kolko gramov bielkovin denne jedol, ale na surovej strave predpokladam, ze vela nie:
www.youtube.com

BJ

Zalezi na tom, ci chces telo "donutit" nabrat, a neskor mat zdravotne problemy, alebo chces telo vymakat po vsetkych strankach, a ono si potom nabere optimalnu vahu, a ovela vykonnejsiu svalovu hmotu, nielen prazdne svaly.
Druha cesta je (ako to obycajne byva) narocnejsia a zdlhavejsia, ale odmena hodnotnejsia. Pri prvej ceste je samozrejme 150g bielkovin velmi dobre, aj vela tuku. A este pridaj nieco, co prekyseluje, napriklad vzdy si daj tvaroh na noc.

Set-SVK

No a ja sa snažím jesť 5-6 krát denne... Nečudujem sa, že som sa znova vyhádzal, keď do seba všetko pchám.
To znamená, že asi až 95% tích čo sa venujú kulturistike sú v omyle.