Vojenské zdravotníctvo - VŠ

Príspevok v téme: Vojenské zdravotníctvo - VŠ
Jajka11892

Ahojte, chcela by som sa spýtať, ako prebieha štúdium vojenského zdravotníctva. Ako sa to líši od normálnej medicíny - viem, že je tam len taký rozdiel, že po prijatí na VŠ sa stávaš súčasťou vojska ako aj po ukončení štúdia... Ak by ste vedeli niečo viac o tom bola by som vám vďačná

0vecka

hmm nebol by som si taky isty ze sa neda ist do zahranicnej armady poznam 2 rakusakov co boli 8 rokov v nemeckej...

RV99

Ja som písal osobne na odbor Vojenskej Farmácie v Hradci Králové a toto mi odpísali:
Dobrý den, na FVZ mohou studovat pouze studenti s českým státním občanstvím. Můžete samozřejmě studovat na civilní farmaceutické fakultě v Hradci Králové.

Takže Slovensko...

Jajka11892

Ďakujem. NO veď práve, maju tam síce napísané, že prijímajú aj zahraničných študentov - lenže... radšej uprednostia svojho ako slováka. A potom by som musela zostať v čechách vo vojsku ale to by mi problém nerobilo. Lenže ujo mi je tam pilot v česku a tiež mi hovoril, že to je tam iné ako na karovej napr. lebo musíš robiť všetko v češtine :-/ Blbé slovensko

líštička

Na Slovensku myslím neexistuje štúdium vojenskej medicíny ako odboru. V Čechách áno, tam sa študuje v Hradci Králové, ale ako Slovenka nemôžeš vstúpiť do českej armády, to je jasné. Ja si myslím, že u nás to funguje tak, že vyštuduješ normálnu medicínu a podáš si prihlášku do Vojenskej nemocnice v Košiciach, Ružomberku alebo Bratislave a vstúpiš do armády a absolvuješ nejaký základný výcvik popri praxi v nemocnici. Informuj sa priamo na nejakej Vojenskej správe, tam ti určite poradia.