Slatinsky chlieb

BJ_2

Nekupujte tento chlieb, ved su na trhu ovela lepsie chleby.
Napriklad moskovsky razny, kovacsky, z talianskej pekarne v tescu.
Celozrnne jedine kvaskove. Napriklad v Yeme teraz robia dobre kvaskove chleby. V kauflande je zase dobry razny 70%, 600 gramovy. To je z talianskej pekarne.
V bille su dobre naglaiteri, ale tie drahsie maju aj tak kvasok. V Lidli chleba nekupujte, nieje tam ziaden dobry.

to ze ti po slatinskom nic nebolo, neznamena, ze ti antinutrienty z neho pomaly nenicia creva a travenie. a navyse blokuju vstrebavaniu zinku, zeleza vapnika a horciku. Cize jednoznacne nejest celozrrne chleby ani cestoviny, jedine pokial su vykvasene dlhym kvasenim za pouzitia kvasku.

Igric

Pre PeNe: Vyslovene klamete. Testoval som tento chlieb a na 5.deň po dni spotreby už je na ňom pleseň. Črevá vás možno boleli z niečoho iného. Boli ste s tým u lekára?

quiny

Pozrel si sa na stránky celia.sk ? Tam majú bezlepkové potraviny, zmesi na múku, raw stravu proste všetko čo ťa napadne a na čo máš chuť :)

TA MA

Slatinsky chlieb ako vegan jem už roky rokúce a nikdy som nemala žiaden problem. Pre človeka, čo nevie piecť chlieb je to super nahrada príloh ako stále zemiaky, ryža, atd narýchlo. U mňa ma Slatinský celozrnný 10/10 bodov za celú dobu jeho konzumácie.

BJ

piect chlieb je otrava v tejto uponahlanej dobe.
A inak suhlasim, ze kvaskove su o inom, ja s tym mam tiez neraz problem, nie vzdy mam na taky chut. Ale slatinsky celozrrny by som nikdy nekupoval, uz len preto, ze pri celozrnnom treba pouzit kvasok a pomale kvasenie, aby sa odstranili antinutrienty. S drozdim treba jest len chleby z hladkej muky. Najlepsi je razny. Momentalne su dobre nekvaskove chleby na trhu, teda v okoli bratislavy, inde neviem, tie razne z talianskej pekarne, popripade razny z prvej pekarenskej.
Takisto na trhu dostat dobre chleby, na mileticovej v niektorych stankoch, pecu doma, aj v Yeme maju dobru pekaren. Vo farmarskej trznici este tam u babickynych buchiet

proste-ja

BJ, ľudia nie sú na kváskové chleby zvyknutí. Chuťovo sú úplne odlišné. Spočiatku naozaj nechutia každému. Treba si zvyknúť.
A načo kupovať, keď sa dajú chleby a iné pečivo robiť doma (z droždia či kvásku). Tam na 100% vieš, čo v ňom je. Nemusíš sa "spoliehať" na zloženie uvedené pekárom.

BJ

Pene... darmo im hovorim, ze nieje zdravy, ludia ho budu kupovat nadalej. Homo sapiens je odsudene na zanik, lebo aj ked nieco vypatras, ostatni ta vysmeju,a robia nadalej hlupost.

Inak na trhu su aj take chleby, ktore spominas. Chutovo ale vela ludom nechutia, ale napriklad Bio pekaren z dunajskej luznej, dovaza kvaskove bio chleby vselikde, hlavne po bioobchodoch.

PeNe

Jedli sme s dcérou niekoľko mesiacov 100% SLATINSKÝ CHLIEB CELOZRNNÝ v domnení, aký je zdravý a prospešný pre náš organizmus. Po čase sa ale u oboch začali prejavovať bolesti čreva. Hľadali sme príčinu, vylúčili sme zo stravy všetko možné (a to sme dlhé roky vegetariáni bez konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov, teda naozaj sa stravujeme zdravo), bolesť čreva však neprestávala. Nakoniec sme prestali jesť vyššie uvedený chlieb a do cca 5 dní bolesti prestali. Hľadal som vysvetlenie a našiel. Ako konzervant do chleba pridávajú SORBAN DRASELNÝ ako látku proti plesni. Skúsil som niekoľko týždňov nechať chlieb v sáčku, a on nesplesnel. Tento "ZDRAVÝ" chlieb nedokáže zožrať ani pleseň.

Takže si začínam piecť chlieb doma z celozrnnej špaldovej BIO múky s ražným kváskom. A budem vedieť, čo si dávam do úst.

RNG

Nuz niekto si potrebuje zopakovat zakladnu skolu, lebo si neviem predsatvit, ako moze byt zlozenie 110% roznych muk, plus rozne ine , v percentach neuvedene zlozky.
Nuz je to rozhodne zdravsi chlieb, nez z bielenej psenicnej muky.