cisársky rez

Fillla

kedykolvek :) ale myslim, ze najlepsie ti to povie tvoj gynekolog :) prosim ta co ti po prvom cisarskom pomohlo s bolestou jazvy a brucha po sekcii ? mna by zvlast zaujimalo ci si nepouzivala tu carovnu pumpicku co by mala matku zbavit bolesti okamzite...neksusila si ju ? alebo niekto znamy ?

usiko

veru, mne lekar povedal, ze lepsie by bolo rodit prirodzene poprvy raz, lebo predsa len po cisarskom je uz ta maternica narusena a je riziko ze aj dalsi porod bude cisarskym...takze to nevies a neries...ak chcete babatko, tak jednoducho naplanujte...kazda zena je ina a lekar ti pocas tehotenstva povie, ako sa to s tvojou maternicou a babatkom vyvija a aky porod to bude....

sob rudolf

Hmm, nezáleží na tom kedy. Na to, či bude vôbec vhodné skúšať rodiť vaginálne vplýva veľa vecí, napríklad veľkosť dieťaťa, hrúbka jazvy po predchádzajúcom cisárskom reze (meria sa ultrazvukom) atď. Tak či tak, rozhoduje o tom lekár, väčšinou prednosta kliniky, kde budeš rodiť, alebo, ak prídeš rovno na pôrod, službukonajúci lekár. No ženy po cisárskom reze sa často príjmajú nejaký čas pred pôrodom do nemocnice, aby sa rozhodlo, akým spôsobom je pôrod vhodné viesť. A pravdou je, že snáď najčastejší dôvod k pôrodu cisárskym rezom je práve pôrod cisárskym rezom v predchádzajúcej tehotnosti. Aj keď nie je to pravidlo. Držím palčeky, nech to hlavne ide dobre a zdravo:).