Mám 16, a chcem umrieť, stáke na to myslím, Bola som aj na psychiatrii kvoli tomu velmi dlho od februara do mája, ale neak mi to nepomohlo :( niekolko krát som sa oto pokusila ale po každé ma zachránili :( Neviem čo mám robit, mám aj lieky ale neužívam ích.Aj tak mi nepomáhali, tak načo ích budem brat?Radšej si ích šetrím aby ten další pokus bol 100%tní.Síce už mám neskutočne vela liekov že to by ma už aj zabilo, ale ja chcem mat radšej istotu.Sama neviem či sa stoho chcem dostat alebo to radšej spravit.:( ak má niekto neaku radu bola by som vdačná.
Chcem sa Zabiť!
Draha Beata,
to, ze mas depresie a chces umriet je len nasledok, premyslala si uz o pricine? Ake si mala detstvo? Citila si sa milovana a prijimana rodicmi taka aka si? Alebo si bola velmi skoro ponechana sama na seba a vlastne plany sebazachrany? Ak sa Ti rodicia z hocijakych dovodov nevenovali tak, ako mali, tak to nebolo dobre. Nebola to Tvoja vina, Ty si za to nemohla a ako dieta si to ani nemohla ovplyvnit. Tvoje detske srdiecko potrebovalo velmi vela lasky a nedostavalo ju. Hlboko Ta to zranilo. Za inych okolnosti by si mohla byt stastnou, vyrovnanou dievcinou, ked tak vsak teraz tomu nie je, jedine vychodisko je len samovrazda?
Clovek si casto prisudzuje hodnotu a dolezitost podla toho, aku hodnotu mu prikladaju ini. Ak sa citi nemilovany, zvadza ho to k presvedceniu, ze je to preto, ze si to nezasluzi, ze za to nestoji. Ale to nie je pravda! Ak si doteraz nepocitila, ze si pre niekoho dolezita, ze si draha jeho srdcu a ze mu na Tebe skutocne zalezi, neznamena to, ze nie si toho hodna a ze uz nikdy v zivote nikoho takeho nestretnes. Naopak, bola by si prekvapena, kolki ludia by boli vdacni za to, ze Ta v zivote stretli.
Tvoj zivot ma velku cenu a Ty sama nevycislitelnu hodnotu. Aj ked sa Ti to teraz nezda, si velmi potrebna a ziaduca pre tento svet. Nezalezi na tom, ze doposial si zazila len odmietanie - je kopec ludi, ktori cakaju na Tvoje mile slovo, usmev ci len na Tvoju pritomnost. Su to ludia, ktorych mozno este nepoznas, ale ktorych stretnes v buducnosti na svojej zivotnej ceste a ktori budu dakovat za Teba, ze si, ze sa Ti pokusy o samovrazdu nepodarili. Ty sama netusis, co vsetko krasne a dobre sa v Tebe ukryva a co mozes ponuknut inym. Mozno Ti to doteraz nikto nepovedal, ale Tvoje narodenie bolo DAROM pre Tvojich rodicov, najblizsich, pre svet. Bez Teba by svetu nieco podstatne chybalo - Tvoje zenske srdce schopne milovat, sucitit, ponukat pomoc, prinasat nadej a radost. To vsetko je v kdesi hlboko v Tebe a raz, ak si das sancu, to vyjde von a budes sa z toho tesit Ty aj ludia okolo Teba. Veris tomu, ze mozes byt pre niekoho potesenim, ze sa moze z Teba niekto radovat?
Mozno sa Ti teraz zdaju moje slova ako fantazia ci sen, ktory sa nesplni, som si vsak ista, ze cas mi da za pravdu. Mas pred sebou dlhu cestu, dlhy boj. Nemozes vsak bojovat sama, ved vidis, ze sa nemozes spoliehat len na vlastne sily, bez cudzej pomoci to nezvladnes. To, o co bojujes stoji za to, aby si priniesla obete. Zacni s tym, ze znovu budes brat lieky, aj ked to povazujes za zbytocne. Ty sama nemozes posudit, ci Ti pomahaju alebo nie. Dalej potrebujes niekoho, komu by si sa mohla zdoverit s tym, co prezivas - najlepsie psychologovi, ktoremu by si doverovala. Potrebujes rozpravat, vyrozpravat sa, pocuvat rady a hlavne im uverit a podla nich konat. Je to velmi tazke, ak si v takychto depresiach, treba vsak verit, ze to bude lepsie. Si velmi mlada a cely zivot mas pred sebou (ak sa tak rozhodnes). A never tomu, ze ten stav, v akom sa nachadzas teraz bude trvat cely zivot, ze sa to nezlepsi - je to loz! Cakaju Ta v zivote este pekne veci, prosim, daj si sancu! Ty naozaj stojis za to, draha Beata.
ahoj beatka pokial este žijes ;) tak mi napis na mail a trocha pokecame toisto@centrum.sk
cauuu
AHOJ BEATKA:vonku hrmi a schyluje sa k burke.zda sa ze pride poriadny lejak.ani si nevies predstavit,aku si mi urobila radost,ze si sa ozvala.velmi som sa o teba bal. pokusim sa ti vysvetlit,co by i mala urobit,aby si sa z toho dostala. depresia ni je choroba,je to prechodny stav,ktory ako pride tak odide. orientalna medicina vinila za depresiu pluca.pocity ako:smutok,radost,hnev,strach,sucit,std.vnima ako organovu rec.na pocity sa neumiera,dokazu nam niekedy spriemnit alebo zneprijemnit zivot. BEATKA:ZACNI.zdravo sa stravuj.kazda jednotvarna strava skodi.dopraj si! neobmedzuj sa!ovocie,zelenina,orechy,obyloviny.chutne zdrave,stavnate polievocky.vymysli nieco,ved si nejaka baba nie? nezabudni nabylinkove caje.denne pomoze bazovy kvet.lubovnik bodkovany spolu s listom orecha vlazskeho,apd.vitaminy b-komplex.zdaleka sa vyhni prazdnym kaloriam. BEATKA:ZACNI.zbav sa zlej myslienky,chcem sa zabit.preoblec ju,nahrad ju,novou,krajsou,dokonalejsou,vyslovuj ju DENNE,RAZNE,VER JEJ! ak bude tvoja vola slaba hovor ju mechanicky,tvrdohlavo. JA SA NIKDY NEZABIJEM. verim ze to dokazes,a ze sa z toho dostanes.
tomigun:keby zivot nemal zmysel tak by zme tu neboli.
Caute,
ja vam nebudem klamat, zivot nema zmysel. Naozaj nema Beata ma pravdu. A zivot nie je ani fer. .... A co teraz? Zabijem sa? Asi nie, lebo ani zabit sa nema velky zmysel, niekedy mozno sa to zda ako to spravne riesenie, ale niekedy nie.
Nemam depku ani sa nechcem zabit, ja som presne opacny typ, som bojovnik, no len je to hrozne tazke bez pomoci druhych.
Bea, asi mas castejsie negativne pocity ako pozitivne, ja asi podobne. Myslim ze to bude hlavny pruser.
Viem píšem neskoro ale teraz som nemala vobec čas, stale som v robote, alebo na praxi. Nie nezabila som sa, aj ked na to myslím ale nemá to cenu, su ludia ktorí ma maju radi a nespravila by som ím to. Je pravda že som sa dorezala žiletom dost ale nezabila som sa a aspon ma to ukludnilo.Síce asi budem musiet schovavat raby čerstve aby mi to nevidel nikto lebo nechcem íst na psychiatriu.Dakujeem za rady a za podržanie.
Takze.....Beata.....pokusy o samovrazdu....s nimi uz skusenost mas.....kedze si nenapisala dovod tak nwm presne v com bude problem, preco si sa o to pokusala....ale mozem ti poradit par veci....
1. Ak to je kvoli vztahu tak si na daneho cloveka prilis naviazana takze pre teba znamena velku stratu...mala by si si najst inu vec alebo zalubu, ktora by tuto stratu mohla relativne vyvazit....
2. Ak sama nevies preco, tak bude problem zrejme vtom, ze mas privela casu na rozmyslanie nad smrtou a pod....ja som sa do toho dostal podobne.....uplne ta chapem ale poradim ti jedno....skus si povedat, ze aj tak vsetci raz zomrieme a ocitneme sa na tej istej linii, urovni zivota....smrti..... preto si povedz ze svoj cas "este nejako vyuzijem" a uvidis ako ta to podrzi....ja som tak "este cakal, vyuzival svoj cas" a vydrzal som uz 4 roky.....
3 Noa nakoniec je tu moznost hlbsej priciny.....nejakej choroby.....kedze si bola na psychiatrii tak by ti ju zrejme diagnostikovali....
v kazdom pripade si ale povedz ze "VYDRZIS" a neskor budes rozpravat ludom ze si bola silna a ze si vydrzala nastrahy zivota......ja sa na zaklade vlastnych skusenosti teraz snazim pomahat ludom s podobnymi problemami a dufam ze ti pomozem....:).....tak sa drz...;)
AHOJ BEATKA.zda sa ze bude teply az horuci slnecny den.aj slnko sa uz vykotulalo hodne vysoko.prave som si precital vsetky prispevky v tvojej hlavnej teme.chodim po miestnosti a zliepam slova ktorymi by som vyjadril to co citim.citim sa velmi zufalo a bezbrane.a velmi sa o teba bojim, ci uz nie je neskoro.idem a z toho zblaznit.tak ako sa rodic boji o svoje deti,tak sa ja bojim o teba.aj slzy sa mi tlacia do oci slzy ako hrachy.strasne ma to boli.ja nechcem aby si nebola.zivot by bol prazdny,smutny,chladny.slub mi ze uz nikdy nebudes pisat sprostosti.slub mi,ze mi napises.JA SA NIKDY NEZABIJEM.slub mi to.slub mi,ze sa oblecies do tricka svojej duse,od ktoreho sa odrazia vsedky zle necitlive bodave cudzie slova.slub mi to. a nehnevaj sa na usiko,a nas ostatnych.urcite to tak nemyslela.chcela ta len vyprovokovat k opacnej reakcii,aby si sa nasrdila a nam stavnato vynadala do hlupakov.BEATKA ja ti velmi prajem,aby sa z teba vyplavili vsetky zle pocity,ktore suzuju tvoju cistu dusu.vyzbroj sa trpezlivostou,jasnym usudkom,silnou vierou a vsetkym co dobre je.verim ze to dokazes,a ze ma nesklames.
Beatka, prosim Ta nevsimaj si kazdeho ..., ktory sa robi dolezity. Keby sme sa mali samovrazdit kvoli vsetkym ... , ktorých stretneme, ludstvo by uz vymrelo...
Ja mám občas depky, ale nech sa kvôli mne zabije niekto iný. Mám sa príliš rád na to, aby som si ublížil. Podľa mňa len chceš na seba upútať pozornosť, aby ťa niekto ľutoval. Poznám takých ľudí, čo milujú, keď ich niekto ľutuje, vtedy sa cítia dobre. Divná úchylka - ha, ha.