Ahojte. Som vydatá 5 rokov. Obidvaja sme mali predtým vzťahy. Pred dvoma rokmi mi robili vyšetrenie na HPV a test mi vyšiel negatnívny. Tento rok mi ho robili opäť a už mi vyšiel pozitívny test a to III . Znamená to, že ma manžel podviedol ? Alebo som ja ten vírus mala v tele už dávno, len moje telo s ním dokázalo doteraz bojovať, a až teraz sa prejavil ? Viem, že toto som sa mala opýtať skôr lekárky, ale nejak extra mi nevenovala čas, len aby som si kúpila indonal a v oktobri na kontrolu. A chápete, je blbé sa aj pýtať doktorky, či mi bol manžel neverný. Tak ak máte nejaké podobné skúsenisti, odpovedzte mi prosím. Som celá vystrašená.
podviedol ma ? (HPV)
no to sa ľahko povie. Ale ak ti povedia, že máš vysokorizikový HPV a ja som dosť bojazlivý človek, no nie je mi všetko jedno.
A teraz ak to má aj manžel, ta to bude ako ping-pong.
Ale veď hygiena je samozrejmosť. Sme moderní ľudia, máme 35 rokov.
staci ak nemate obaja hygienu..... minule som nieco pozeral na BBC o tom..... hygiena !!! babiky!!!!
áno, môže to tak byť
ďakujem, ale si neviem predstaviť, že pred dvoma rokmi som HPV nemala, a teraz mám. Môže byť, že som ho v tele mala ale sa mi predtým neprejavil ?
vôbec ťa nemusel podviesť, veď aj ty aj on ste pred vašim vzťahom mali sexuálnych partnerov, takže to môže byť ešte dôsledok tých vzťahov...
Hoci v súčasnosti sa často spomína sexuálny prenos HPV, existuje aj prenos nonsexuálny – prenos z rodičov na deti, prenos medzi členmi rodiny alebo v skupine ľudí, alebo autoinokuláciou HPV z jedného miesta tela na iné. Nonsexuálny prenos HPV sa uskutočňuje kontaktom koža – koža, koža – sliznica. Bolo dokázané, že pri kontakte kože na rukách s kondylómami v anogenitálnej oblasti dochádza k prenosu infekcie s vyššou pravdepodobnosťou ako pri samotnej sexuálnej ceste.
liek.beautywoman.sk