Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nábeh na osteoporozu

Príspevok v téme: Nábeh na osteoporozu
Damme

Zdravim vsetkych

dnes mi denzitometrom vysla hustota kosti T= -0,7
pred 2 rokmi to bolo +0,6
Uz skoro rok mam problemy s pohybovym aparatom, najviac asi ramená a kríže...ale cítim aj zapästia a päty po dlhsom chodení v nepevnej obuvi (šlapky)
Asi pred 3 rokmi som prestal s posilnovaním, lebo som si presilil šlachy..a bolo neuveritelne bolestive dvihat co i len kilove zavazia...tak som to nechal....medzitym rozne vysetrenia, rehabilitacie a podobne.....nic vazne mi zistene nebolo....časom som zlenivel, dost malo sa hybem...teda hybem sa...ale napriklad nevenujem sa ziadnemu sportu, lebo momentalne som na tom tak...ze hocijaky prudky, nepripraveny, svihovy pohyb telom alebo len rukami ..citim klby, slachy alebo co...
Dalsia vec je, ze som alergicky na potraviny obsahujuce histamin...a ten je viacmenej skoro vo vsetkych potravinach..ktore obsahuju vapnik a mal by som ich prijimat v strave...nakolko ich obmedzujem alebo nejem vobec...prijem vapnika je minimalny alebo skoro ziadny.
Potom je tu aj genetika....rodicia su nic moc co sa kotrovej struktury tyka.
Dalej...som intolerantny voci mlieku....z tvarohu ma prehana......a este by som tu mohol pisat aj iné.....takze neviem ako to sklbit aby aj kosti boli vyzivovane.
Preto by som si rad nechal poradit, co robit v mojom pripade....ci sa zamerat uplne "na vapnik"......mam len 29 rokov...a viem, ze tato choroba postihuje vo väcsine pripadov zeny.
Okrem toho ze som alergik, mam problemy aj so stitnou zlazou, uzkostne stavy.

Dakujem za kazdy prispevok

[zruseny12]

...nechce sa mi tu to vsetko rozpisovat,len ti napisem tolko...tiez som jedla mliecne vyrobky preto tolko vela,lebo mi to povedala sestricka ked som bola tehotna z dcerou...ked mi trpli konce prstov...povedala mi-ze mam jest vela ml.vyrobkov lebo mam malo vapnika-A JA BLBA VTEDY-NEMALA SOM JEJ DOVOD NEVERIT-SOM ZACALA JEST AKO MI KAZALA-BEZ TOHO ABY SOM BOLA NA NEJAKE VYSETRENIA,CI MI OZAJ CHYBA VAPNIK...A CIM SOM VIAC JEDLA TYM VIAC MI BOLO ZLE,A CIM VIAC MI BOLO ZLE TYM VIAC SOM JEDLA....CHODILA SOM PO LEKAROCH,CHODILA SOM UZ PO STYROCH-HOVORILA SOM,ZE SOM UNAVENA,ZACALI MI VYADOVAT VLASY ATD.POSTE POSTUPNE SA ZACALI OBJAVOVAT ZDRAVOTNE PROBLEMI..ATD.A AZ PO 10 ROKOCH MI PRESNE ZISTILI CO MI JE...ATD.
NEUROB AJ TY TAKU CHYBU,NEJEC LEN TAK ZE SI MYSLIS ZE TI CYBA TO ALEBO ONO....CHOD HNED NA VYSETRENIE HUSTOTY KOSTI ATD.A PREDIDES VSELIJAKYM VECIAM...
JA SOM MOHLA BYT UPLNE ZDRAVA,KEBY MI TOTO TA SESTRICKA VTEDY NEPORADILA,LEBO JA SOM MLIEKO A MLIECNE VYROBKY NEJAK NEMALA V LASKE-JEDLA SOM SKOR OVOCIE,ZELENINU ATD.A BOLA SOM UPLNE ZDRAVA...A LEN KOLI TOMU,ZE MI ONA POVEDALA,ZE MI CHYBA VAPNIK,SOM SA PREORIENTOVALA VIAC NA MLIECNE VYROBKY ATD.BOL TO TAKY ZACAROVANY KRUH...
UZ SOM VELA KRAT O TOM PISALA...A POVEDALA SOM SI ZE UZ VIC NEBUDEM,ALE NEDA MI ABY SOM TI TO NENAPISALA ZNOVA,NEUROB TAKU CHYBU AKO JA....CHOD HNED NA DENZITOMETRIU tam budes aj pod dohladom lekara,na kontroly sa chodi kazdych pol roka a ten zaciatok je velmi dolezity,lebo tam ti prave zistia PRICINU OSTEOPOROZY...

[zruseny12]

...ANO,mal by si v prvom rade zajst na denzitometriu nech ti zistia husotu kosti...atd.a potom podla vysledkov sa pokracuje dalej...pojdes n odber krvi a donieses 12-hod.moc...s tychto vysledkov potom sa bude pokracovat dalej...podla toho co ukazu...
je to lepsie ako brat doplnky a nevediet ktory ti presne chyba...

llek

Napriek vsetkym odporuceniam, ktore tu boli pospominane a roznym teoriam, chcem pripomenut, ze ak nemas tazku poruchu vstrebavania na urovni tenkeho creva, ak si nedostaval vysoke davky kortikoidov a podobne, tak osteoporoza u muza vo veku 29 rokov je nieco, co by ma nenechalo na pokoji a neuspokojila by som sa len s uzivanim Vit D, musi to mat nejaku pricinu. Ak sa ma patrat po pricine, idealne je urobit to skor, ako sa clovek nadopuje vitaminom D, lebo to moze skreslit niektore dolezite laboratorne vysetrenia. Na to aby sa stanovila dg Osteoporozy, je potrebne urobit kvalitne denzitometricke vysetrenie + kompletne osteologicke vysetrenie, co je subor laboratornych parametrov, ktore nam ukazu aky je obrat vapnika v tele. Ak si budes davat pravidlene Vit D, moze to skreslit vysledky, ktore by mohli potencialne ukazat kde je alebo nie je ta pricina.

[zruseny12]

...mozem napisat kolko mam rokov za vek sa nehanbim...mam 42rokov/u mna je to nasledok alergie na kazein/a v akom stadiu?no najprv som mala osteopeniu,ale teraz ked som bola posledny krat na denzitometrii tak mi ukazalo ze uz mam osteoporozu krcka stehennej kosti -4,3% ubytku kostnej hmoty...
pytas sa co musi chybat vit.D JE TO INDIVIDUALNE,NIE KAZDEMU CHYBA VIT.D...MNE ZO ZACIATKU NEVSTREBAVALI CREVA VIT.A MINER.DOSLEDKU KAZEINU...KAZEIN MI NAPADOL CELE TELO...JEDLA SOM 10ROKOV QANTA MLIEKA A MLIECNYCH VYROBKOV A PO 10ROKOV MI ZISTILI-ZE SOM NA MLIEKO ATD.ALERGICKA-TO UZ SOM POMALY ODCHADZALA-TEN KAZEIN MA POMALY ZABIJAL-NAPADOL MI CELE TELO-VNUTORNOSTI.MAKKE TKANIVO,TRAVENIE-ZNICIL MI CREVA-TYM PADOM SA SPUSTILA OSTEOPENIE,LEBO TELO UZ ZILO LEN Z KOSTI A ZIVIN CO MALO,CO SOM ZJEDLA VSETKO BOLO ZBYTOCNE,TELO S TOHO NEMALO ZIADEN OSOH...TAK TO MI SPOSOBILO OSTEOPENIU,BOLA SOM NA HADICKU LIECILA SOM SA S TOHO,TAM MI ZISTILI AJ TU ALERGIU NA KAZEIN AJ VELA INYCH VECI-ZACALA SOM DRZAT PRISNU DIETU,TAK SA MI VYSLEDKY ZACALI ZLEPSOVAT A POSLEDNY ROK MI ZASA UKAZUJE ZE MAM MALO VIT.D...ALE MEDZI TYM MA ZASA NAKAZIL KLIEST,MALA SOM ZLE PEC.TESTY...ATD.A TEN VIT.D SA MI NIEKDE TRATI A NEVIEM KDE...JA SA AJ DOST OPALUJEM V LETE,NIE SOM CLOVEK ABY SOM SA PRED SLNKOM SKRYVALA...A AJ TAK MI VIT.D CHYBA...TAKZE TERAZ MUSIM HLADAT PRICINU TOHOTO PROBLEMU...VIEM ZE PECEN A OBLICKY MAJU NIECO SPOOCNE S VIT.D...
TEBE NEMUSI CHYBAT VIT.D MOZE TO BYT INA PRICINA...nasla som jednu stranku o vit.K...ten vitamin ma tiez prekvapil,lebo sa malo kde pise o tom ze sa ma brat pri osteoporoze,ale posledny krat som spomenula toto v lekarni a lekarnicka mi ponukla ten doplnok co som uz o nom pisala predtym...
ale pamatam sa,ze uz skor som uzivala vit.K koli zrazanlivosti krvi-LEBO SOM MALA PROBLEM ZO ZRZANLIVOSTOU/to som raz citala niekde o tom vit.K ze ked je ho malo tak sa zle zraza krv/...a ked som pytala v lekarni,tak nie kazda lekarnicka ten vit.pozna...lebo my povedala,ze je to DRASLIK...len bola tam este jedna lekarnicka a ta uz vedela o co ide,tak mi ponukla vtedy nejaky doplnok s vit.k....nie kazde doplnky to obsahuju a ani vit.k sa ze vraj neda samostatne kupit...inak QANTUM od f.GENERICA obsahuje vit.K...
...brala som tablety CALTRATE PLUS na osteoporozu-ale tie vit.K NEOBSAHUJU...

watermelon

pozri ja som ti len chcela dat radu. je to na tebe. ja viem zarucene ze prave tie puriny z maska a denaturovane bielkoviny a kazeiny zo syrov ti tu osteoporozu sposobuju. Ale je to na tebe. ci chces zdravie alebo pozitky. Aj vegan vie zit pozitkarsky. Ked chces pozitky tak hladaj zazracny pripravok co ta vylieci. Ver mi nenajdes ho.

Damme

mariaa

Kolko mas rokov..?:.ak mozes napisat....a v akom stadiu osteoporozy práve si?

watermelon

kamarat, ja viem ze to myslis v dobrom, ale aby som sa stal veganom, tak neze by som nechcel..ale ani vôľu by som taku silnu nemal...ze by som musel odolat napr. mäsu..a hlavne mäsu....lebo vajcia, syry a mlieko nejes kazdy den....a bez tychto zivocisnych vecí, síce mozno by sa mi nieco upravilo..ale zase by nieco ine vyskocilo...ja potrebujem prijimat zivocisne bielkoviny...lebo som chudý.....a aj tak,..ja mlieko nepijem (len syry a jogurty) vajco mam tak raz za tyzden...a z mäsa jem len kuracie....ked je navarené iné, tak zjem aj iné...takze si myslim, ze uz aj teraz som skoro vegán:)
Ty ani vitaminy z lekárne ani zivocisne jedlá....ty si sám vegán?

watermelon

ziadne vitaminy kupene v lekarni ti nepomozu. su to anorganicke vitaminy a mineraly, ktorych sa tvoje telo bude snazit aj tak zbavit, co sa bude zdat ako mierne zlepsenie situacie lebo to nastartuje aktivitu tela. ale je to jeden velky klam.
osteoporozu sposobuju zivocisne jedla, vajcia syr, mlieko, maso. Pretoze su pasterizovane, cize zohriate, alebo v pripade masa uvarene a do tela dodavaju anorganicke mineraly ako vapnik. Telo sa ho snazi zbavit tym ze berie vlastne zasoby vapnika z kosti, vlasov, nechtov ci dokonca ciev, aby sa tohto nepriatela zbavil.
Staci len vynechat dane potraviny z jedalnicka a za rok pocitis zmenu k lepsiemu. Su o tom studie, konkretne napr. Dr. McDougall prisiel k zaveromm ze nadbytok zivocisnych proteinov v strave sposobuje rednutie kosti (keby len to.
Ved nie je to zvlastne, ze lekari sa ohanaju pitim mlieka a pritom pripadov osteoporozy je stale viac? Ako je to potom mozne. Moja babka cely zivot pije liter mlieka denne a ma riadnu osteoporozu (keby len tu).
Takze staci len prejst na (surovu) vegansku stravu a uvidis ako tvoje problemy zmiznu, ak prejdes na surovu tak rychlejsie. Alebo sa cely zivot vyhovaraj preco to spravit nemozes, ale potom sa nestazuj.

[zruseny12]

Revital Vápnik - Horčík - Zinok + vitamíny D3 a K1
Proti osteoporóze. S prídavkom látok, ktoré zlepšujú vstrebávanie vápniku.

Tento prípravok obsahuje minerálne látky a vitamíny, ktoré slúžia ako prevencia vzniku osteoporózy (rednutie kostí), účinne podporujú rast kostí v období dospievania, sú vhodné pri onemocnení a rekonvalescencii, hlavne po úrazoch so zlomeninami. Vápnik je základným stavebným kameňom pre stavbu kostí a zubov. Horčík podporuje využití vápniku v tele. Zinok spolupôsobí proti vzniku osteoporózy, napomáha hojeniu rán a znižuje ukladanie cholesterolu a tím predchádza arterioskleróze. Pôsobí priaznivo na kvalitu pokožky, vlasov a nechtov aj proti akné. Vitamín D3 je nevyhnutný pre udržanie minerálnej rovnováhy, ovplyvňuje vstrebávanie vápniku v tenkom čreve a tým aj mineralizáciu, resp. demineralizáciu kostí. Vitamín K1 hrá dôležitú úlohu v metabolizme vápnika, resp. ukladaniu vápnika do kostnej hmoty.