Nafukovanie, bolesti a potom riedka stolica

Príspevok v téme: Nafukovanie, bolesti a potom riedka stolica
kapa

Zdravím všetkých. Chcela by som vás poprosiť o radu, ak ste mali niekto niekedy podobný problém. Ide o to, že sme boli na dovolenke v Egypte. Tam to prebehlo celkom ok, preventívne som si dávala Antinal. No ku koncu ma začínalo nafukovať. Deň po návrate z dovolenky som sa ráno zobudila s kŕčami v bruchu a brucho som mala ako balón. Sedela som ani neviem koľko na wc, stále hrozné kŕče, nafučané brucho a dostať som zo seba nemohla nič. Až po dlhšom čase sa ako tak objavila stolica, avšak úplne riedka. Myslela som, že je to faraón, dala som si ešte ich lieky - Antinal. No už je to týždeň čo som doma a nafučané brucho mám stále, zjesť nemôžem nič, lebo to je potom koniec na wc, bolesti v bruchu, nepríjemné pocity z toho nafučania a potom keď sa podarí stolica, stále riedka. Skúšala som dávať Hylak kvôli črevnej mikroflóre, mám však pocit že je to ešte horšie. Dala som si aj zopár krát Endiex, ale nič:( Neviem či to súvisí s Egyptom alebo nie... Poraďte prosím. Ďakujem.

mirinho

dostala si faraonovu pomstu doma. mne sa to tak tiez stalo. jedz iba suchare a ak ta to neprejde tak chod do nemocnice aby ti dali infuzie aby si neostala moc dehydrovana

CHios

Pre mňa bol veľmi užitočný tento článok - -odkaz odstránený-
Obzvlášť na dovolenke v takej exotickej destinácii, kde číhajú baktérie, na ktoré náš organizmus nie je zvyknutý. Odporúčam sa riadiť radami spomínanými v článku najmä čo sa týka hygieny, prijímanej potravy a tekutín a samozrejme prevencie. :-)

RNG

Na hnacky a travenie, probiotika a ine som tu uz pisal mnohokrat, staci si to tu vyhladat vyhladavacom, pripadne na Google.sk pod klucovymi slovami "RNG hnacky" a podobne.

RNG

Vselikde na svete sa daju nachytat rozne crevne nakazy, Egypt nie je vynimka. Vtedy si treba napravit cely traviaci proces, najma spravnu probioticku floru v crevach.
Antinal(Nifuroxazide) je silne atb. ktore samo o sebe znici probioticku crevnu floru, ktoru tam treba znova nasadit, sama od seba sa nemoze vytvorit.
Hylak je len bezzarodkovy vytazok z niektorych kultur, z neho tie kultury sa nemozu rozmnozovat, lebo sam ziadne zive neobsahuje. Tj je to drahy ale prakticky neucinny liek
Co treba na obnovenie crevnej flory je brat silne zmesi probiotik a ich vyzivy, prebiotik. Pripadne aj antimikrobialne latky, ktore su ucinne na rozne nakazy ale velmi mierne na probiotika,ako napr tu uz casto spominany roztok citricidalu alebo vacsia davka collostra, no a samozrejme vlakniny, co to cele dobre vymetu a absorbuju toxiny, ako napr psylium alebo pektiny vo vacsich davkach.