S priateľom sme spolu takmer rok.
Ide o to, že posledné mesiace sa stále hádame. Je to na dennodennom poriadku.
Neprejde deň, keby sme sa na niečom nepochytili.
Našim problémom asi je, že sme sa kedysi dohdli,že budeme chodiť von iba spolu.
Mne to vyhovuje, lebo aspoň viem, s kým môj priateľ je, kde je. Mám všetko pod kontrolou. On by mohol povedať to isté i keď...
Vyskytol sa problém. Mne už začína šibať z toho, že teraz keď mám prázdniny musím byť doma hoc aj celý deň a čakať na neho kým sa vráti z práce. Neužijem si teda vôbec prázdniny a o kamoškách pomaly nemôže byť ani reč, keďže už takmer žiadne nemám. No kamoška ma zavolala na festival aspoň na jednu noc aby som prišla. A ja som si povedala, musím ísť! Veď vôbec potom nebudem s kamoškami(keďže brigaduju takmer nonstop), nič si neužijem a zas budem len doma. Priateľa som zavolala tiež, ale odmieta( má dôvod a medzi tým aj taký že festivaly neznáša)
No a teraz mi povedal, že ak pôjdem na ten festival už pre neho nebudem prvoradá, lebo odkiaľ sa má on dozvedieť, čo ja tam budem robiť a hlavne s kým! (my si vlastne ani neveríme) Takže aj ja sa pýtam sama seba, na čom je vlastne náš takmer 12mesačný vzťah založený? Na dôvere určite nie. Ale milujeme sa, no najnovšie stále uvažujeme o rozchode. I on i ja. Nechcem byť veľmi bez neho ale ide to strašne dolu vodou. Snažím sa ešte to nejako zachrániť, musí sa to podariť. Prosím napíšte čo si o tom myslíte, alebo nejakú radu, alebo zažil niekto niečo podobné? Ja začínam byť už vážne zúfala, náš vzťah je len o trápení a hádaní sa. A trvá to už dlho.
Partnerský problém, nevieme riešenie
Toto nie je vztah, postavili ste si spolocne vazenie, ktore Vas po case zadusi. Niekoho z Vas to prestane bavit...a asi uz nadisiel ten cas...Partnerstvo je o DVOCH ludoch, neprestavate existovat ako samostatne bytosti.Nie ste len DVOJICA, ste kazdy jeden.Vlastny svet sa oplati zachovat prave pre obohatenie kazdeho JEDNOTLIVCA aby sa PARTNERSTVO stalo silne a nezvazujuce...
suhlas s predoslymi dvoma, zruste tu dohodu, takto to nefunguje. to ste vazne takto sa dohodli?? :) ja sice obvyklé ze partneri na seba ziarlia ked druhy ide von sám, ale ze by uzatvoril niekedy niekto takuto dohodu, to som este nepocula :D tak sa zit nedá
skor si myslim,ze odsuhlasit si "chodit spolu von" bola riadna hlupost.presne tak,vztah je zalozeny hlavne na dovere.dat si taku podmienku znamena ze si neverite.potom sa nestazuje ze nemas kamosky,...kazdy obcas potrebuje vypadnut,ci chlap na pivo s kamosmi,ci ty na kavicku s kamoskami.u nas to tak funguje 7 rokov.
uz bola absolutna blbost si hned na zaciatku stanovit pravidla ze bez seba nikde ani na krok nemozte ist, to bol uz zaciatok konca niecoho co este ani vtedy nezacalo....
ved si to precitaj po sebe sedis doma na zadku koli tomu, ze bez neho ist nikam nemozes a to mas prazdniny, stracat kamaratov koli priatelovi je dalsia blbost, ked prides o priatela zostanes sama
ved to je vazenie pre jedneho aj druheho
ty len pekne chod na ten festival a skuste si vyjasnit lepsie povedane "zmenit pravidla" a ked to nepomoze-co asi nie, ked tvoj priatel to nepsipusta a neveri ti tak to nema zmysel a radsej to ukoncte teraz
dokopy sa pozname asi 4 roky a musim povedat, ze clovek ked toho druheho pozna mal by vediet ako predchadzat hadkam a takym pochyteniam. treba si vsetko vyrozpraaavat a podla mna zrusit to co ste si povedali ze vsade budete chodit spolu. ved sa to neda.
ked ste sli do vztahu mali ste rozmyslat o tom, ze vztah nie je vazenie a tak ako ste boli slobodni ludia pred nim ste aj teraz.samozrejme s nejakymi obmedzeniami ale nie velkymi.ved kazdy potrebuje svoju slobodu, su akcie kde ides na ne so svojou partiu, su akcie kde on ide so svojou a zase akcie kde idete spolu. troska dovery a tolerancie nezaskodi. moj chodi pravidelne hravat futbal, chodieval pozerat futbal s partiou a ja kedze nie som futbalova nasla som si iny program. laska je jedna vec ale takato klietka sa laske nepodoba. my sme spolu rok a pol a NIKDY sme sa nehadali.fakt nikdy a to sme rozdielne povahy a planujeme svadbu. vo vztahu sa musis citit stastne.clovek chce byt s milovanou osobou co najviac pochopitelne ale treba sa venovat aj svojim aktivitam. moj nazor.
... kde nie je chcenie, tam nie je ziadna cesta dalej, ...
Problem je že my sa nevieme ani porozprávať. On má svoju pravdu a tým to končí. Sám povedal že ma nechápe. Lebo vlastne nechce.
mne to pripada, ze sa navzajom dusite, ked chces ist na festival, s kludom chod, ale za tym je potrebna vzajomna dovera a tolerancia, sloboda, ... skrtite sa navzajom, ... skus dobry rozhovor, viac tolerancie, ...
no ja nie som odborník na vztahy ale vidím to tak že váš vzťah už dávno nie je vzťah. v každom vztahu musí byť dôvera a tú vy nemáte ak si neveríte a jeden bez druhého nikam nejdete je to celé o ničom a nemá to žiadnu budúcnosť,načo to zbitočne predlžovať rovno to ukončite.ved nemôžete žiť ako prívesok jeden na druhom treba tam aj nejakú tú volnosť a nie je dobré že ste sa aj na tom vopred dohodli lebo teraz vidíš že tým sama trpíš a nikam nejdeš.a stále sa niekomu prispôsobovať to tiež nejde všetko má svoje hranice.takže ti radím zamysli sa nad tým prečo vlastne ste spolu a čo vás spolu čaká.a sama zistíš či to má zmysel spolu zostávať.