S priateľom sme spolu takmer rok.
Ide o to, že posledné mesiace sa stále hádame. Je to na dennodennom poriadku.
Neprejde deň, keby sme sa na niečom nepochytili.
Našim problémom asi je, že sme sa kedysi dohdli,že budeme chodiť von iba spolu.
Mne to vyhovuje, lebo aspoň viem, s kým môj priateľ je, kde je. Mám všetko pod kontrolou. On by mohol povedať to isté i keď...
Vyskytol sa problém. Mne už začína šibať z toho, že teraz keď mám prázdniny musím byť doma hoc aj celý deň a čakať na neho kým sa vráti z práce. Neužijem si teda vôbec prázdniny a o kamoškách pomaly nemôže byť ani reč, keďže už takmer žiadne nemám. No kamoška ma zavolala na festival aspoň na jednu noc aby som prišla. A ja som si povedala, musím ísť! Veď vôbec potom nebudem s kamoškami(keďže brigaduju takmer nonstop), nič si neužijem a zas budem len doma. Priateľa som zavolala tiež, ale odmieta( má dôvod a medzi tým aj taký že festivaly neznáša)
No a teraz mi povedal, že ak pôjdem na ten festival už pre neho nebudem prvoradá, lebo odkiaľ sa má on dozvedieť, čo ja tam budem robiť a hlavne s kým! (my si vlastne ani neveríme) Takže aj ja sa pýtam sama seba, na čom je vlastne náš takmer 12mesačný vzťah založený? Na dôvere určite nie. Ale milujeme sa, no najnovšie stále uvažujeme o rozchode. I on i ja. Nechcem byť veľmi bez neho ale ide to strašne dolu vodou. Snažím sa ešte to nejako zachrániť, musí sa to podariť. Prosím napíšte čo si o tom myslíte, alebo nejakú radu, alebo zažil niekto niečo podobné? Ja začínam byť už vážne zúfala, náš vzťah je len o trápení a hádaní sa. A trvá to už dlho.
Partnerský problém, nevieme riešenie
FIXA
ako radim ti úprimne, čim skor ukonci tento vztah, vlastne skusenosti. tiez som sa od svojho ani krok nemohla pohnut..A nakoniec ked som ochorela,tak uz som si mohla robit co som chcela, uz ma ani nechcel...vyskusaj si ho,,, povedz mu naprikla ze si vazne ochorela, ze mas zapalenu vaginu a ze sex nemozes mat 2 mesiace..ze či sa uz nebude viac stranit...uvidiš kolko ti da volnosti a ako ta vlastne lubi,-( vlastna skusenost
...no ale my sme dospeli /32 a 38/ takze u nas je to prirodzene...:-)))
Fixa, vy mate jeden vazny problem od zaciatku vztahu: ziadna dovera a potreba kontrolovat toho druheho.
Velmi ma zarazila vobec ta vasa chora dohoda, ze budeme chodit vonku spolu, ved budeme mat jeden druheho pod kontrolou, a viete, co ten druhy robi. To je o com? Ved to, ze je niekto vo vztahu neznamena, ze nema pravo na svoj zivot. Prepac, ale s takou dohodou ja by som vobec neuzatvarala, lebo je nenormalna, a podla mna, rozidete sa, lebo si neverite.......nedoverujete a podozrievate sa ze ak jeden pojde von sam, ktovie s kym bude...to je chore....
....my s priatelo chodime von osve, ked chceme a doverujeme si. Za 4 roky nepadlo ani jedine slovo o tom, ze ktovie s kym si ty bol/a a cvo si robil/a...jednoducho nas to ani nenaopadne.....
mam presne tento isty problem, s priatelom som 8 mesiacov a zo zaciatku to bolo krasne ale cim dalej sa viac hadame...ja mu verim, ale on mne absolutne nie...ja som uprimna a otvorena,ale on mi nepovie ked ho nieco trapi je uzavrety a neviem to riesit...uz sme sa skoro 3krat rozisli...povedal ze mi neveri preto ze som velmi pekna a chlapi maju o mna velky zaujem, ale mna nikto absolutne nezaujima len on a podla mna je sebecke aby kvoli tomu ziarlil a nedoveroval mi,ked nema ziaden dovod.plne ta chapem :((
osem mesiacov kontra cely zivot je ako kvapka v mori
a prve mesiace kazdeho vztahu su vzdy tie najkrajsie. nenechaj sa oblbnut. lebo stravis cely zivot sama doma cakanim na neho, kym on sa bavi
btw, ako to , ze ty mas tuto dohodu dodrziavat a on nie? preco len ze obcas ist s niekym inym von? je to tvoj zivot, nenechaj sa preboha obmedzovat. a to spolu este len chodite...
bola som mladá a hlúpa..prepáč...skoro ako ty...nie je nič horšie ako sedieť doma a čakať na frajera...a za žiadnych okolností nesmieš prísť o kontakt s priatelmi a priateľkami...ak to urobíš, tak budeš sama stále - stratíš kontakt s rovesníkmi. Tvoj priateľ nie je baba, je to muž...potrebuješ aj spoločnosť dievčat a áno, určite musíte prebrať tú blbú dohodu....láska je krásna vec, ale zlatá klietka ju zabije. Voľnosť a slobodu musí mať každý človek, aj zamilovaný. A ak nie je medzi vami dôvera, tak myslím si, že vzťah nie je dobrý. Porozmýšľaj, či by nebolo lepšie počkať s vážnymi známosťami, možno nie ste zrelí na takýto vzťah. Všetko v živote má svoj čas, aj čas na slobodu, mladosť a čas na zodpovedný partnerský vzťah.
uz tu podobna tema bola, povadomie o festivaloch je medzi ludmi take-ze je tam sex, drogy a alkohol. tiez by som ta tam nepustila, keby si bola moja frajerka a´ja tvoj frajer:) najdi si brigadu, pracu, lepsie ho pochopis... tam stretnes vela ludi a naberes nove kamaratstva a nebudes sa doma nudit
Podľa mňa už tá vaša počiatočná dohoda bola omylom. V každom vzťahu partneri potrebujú časom tráviť čas aj osobitne, inak vznikne ponorková choroba. Nehovorím o tom, že máš chodiť každý večer von s kamoškami, ale určite raz za čas si povyraziť s vlastnou partiou je v pohode. lenže to nejde bez dôvery a ak ti tvoj priateľ nedôveruje, tak ani láska váš vzťah nezachráni. Ja som bola minule na chate s bývalými spolužiakmi tri dni a partner s tým problém nemal, možno bol aj rád že si odo mňa oddýchol :D raz za deň sme si zavolali a porozprávali sa. Jasné, že mi chýbal, ale aj ja mám právo na trochu vlastnej zábavy. Ja mu tiež nebránim, keď ide niekam z času na čas s kamarátmi na víkend.
Tá dohoda, mne bola zo začiatku čudná, keďže som ešte nemala takýto vzťah ale postupne mi to prišlo celkom prirodzené. Viete, on mi to vysvetľuje tak, že on by nedokázal ísť bezo mňa von. Že vlastne nechce ísť bezo mňa. Že sa to nedá. Ale je pravda, že na futbal si s chlapcami zájde a potom aj na pivo a ešte nejaké šaľky okolo toho.
Cez deň by som mohla ísť von ale večer nie. Pozerám, že som to hore nespomenula. Ale neviem či vážne vyžadujem takú hroznú vec ísť na festival aj to len jeden deň. Po niekoľkých mesiacoch! joj rozčuľuje ma to....inak rozhodla som sa, keďže každý z vás vrátane rodičov mi vraví a píše to isté asi som sa rozhodla, bude to síce ťažké ale...zajtra sa s ním porozprávam a ak bude trvať na tom, že nebudeme aj tak chodiť von OBČAS OSOBITNE(večer)tak bude najlepšie to ukončiť. Len mi je ľúto zahodiť 8 krásnych mesiacov z toho takmer 3 mesiace prehádané pre takúto vec. Ach, neustále premýšľam.
Ďakujem vážne...
súhlas s jajka001 a vo vzťahu potrebujete oveľa viac tolerancie, čo je dôležité pre celý život.