Som na CKD - ketogenna dieta a je mi fajn

kaisik

Dôležité je si uvedomiť, že telo v ketoze spaľuje ketóny. Takže prechod do ketozy by nemal byť taký, že z denného príjmu 300g sacharidov zrazu na druhý deň skočíte na 30g a začnete takto radikálne. Určite by to nebol dobrý prínos pre vaše telo a hlavne pre váš organizmus. Dostať sa do stavu ketózy je veľmi výhodné, ale skôr ako sa nato dáte poriadne si preštudujte danú problematiku a informujte sa v tejto oblasti... viď prednaška o nutričnej ketóze : www.youtube.com

RNG

Ketogenna dieta(bezsacharidova) je v USA znama ako Atkinsova a bolo na nej miliony ludi, osobne poznam viacerych, moj syn ju drzal vyse pol roka aby podstatne schudol, ja som ju drzal len par tyzdnov v spojeni s protikandidovym protokolom.
Je to znacna zataz na pecen, takze ju extra neodporucam, kazda restrikcna dieta, kde obmedzujes pestrost potravy nie je najrozumnejsia, ale kratky cas sa da ucelovo drzat bez extra problemov.
Sacharidy nahradia aj strednodlhe tukove retazce, ako obsahuje napr kokosovy olej. Tieto sa vedia spalovat aj na energiu priamo, podobne ako cukry.
Pecen, zdrava, vie vytvarat neoglukogenezou z bielkovin dostatok cukrov na mozgovu cinnost, takze hypoglycemia(nedostatok cukru v krvi) sa vobec nemusi dostavit. Komu sa dostavi hypoglycemia, nemoze nasilu v tejto diete pokracovat, ked sa nechce vazne poskodit.

annicka CKD

Zdravim, som na CKD treti den a je mi fajn :) v pondelok som zacala, hned v pondelok vecer som bola 40 min v posilke plus hodina tenis, v utorok len taka oddychova hodinka badmintonu a dnes zatial nic ale chystam sa do posilky vecer. Hodnoty mocu meriam papierikmi HeptaPhan, v slabej ketoze som bola uz vcera poobede, dnes rano som v stredne silnej, pocitam ze vecer po posilke a veceri budem v silnej. Moj jedalnicek vyzera asi takto - pondelok ranajky prazenica z 3 vajec a 50g sampinonov, obed lososovy steak s bylinkovym maslom a k tomu uhorkovy salat bez cukru, vecer pred treningom kusok syra 40% a 1/2 gazdovskej parenice, a po treningu 3 ks pecene horne kuracie stehna a k tomu uhork.salat zase bez cukru. Pijem nesladene caje (zeleny, zihlavovy, bylinkovy) a vodu. Zatial sa drzim v ketoze, tak som rada, uvidim ako to pojde, som na CKD 1x a len 1 tyzden, ale myslim ze zaklad je dodrziavat postup 5 dni tuky+bielk (viac tukov) + do 20-30g sacharidov denne, a potom v sobotu po rannom treningu sachry az do nedele obeda a od nedele obeda uz sachry nejest... uvidime co to da ;) ale citim sa zatial fajn, nie je mi zle ani sa necitim otupena, myslim ze ketolatky plnia svoju funkciu v zastupovani sacharidov na jednotku :)

windstorm

ahoj, no ide o to, ze jes iba syry, maslo, vajcia, slaninu, klobasu, ryby, ... nic ine.. ale moze ti byt z toho dost zle a v noci sa mozes aj budit - hypoglykemia... ked nemas v tele cukry, telo zacina brat energiu z tukov... za 5 dni 5 kg... prisne dodrziavanie a formujes si telo!

wonderbra

ja som ju drzala tonto vikend, v pohode, len akosi doslo vsetko maso, slanina, syr a vajcia, co sme doma mali, tak som musela prestat. okrem toho mam tento tyzden skusku a bez sachacov si to neviem predstavit.
ale inak sa mi ta "dieta" paci. vraj je to neskodne, ak to drzis kratkodobo.