dneska som sa pohadala s mamou kvoli otmu ze mi vyhodila moj najoblubenejsi plagat..nie nie som male dieta ktore si da na stenu kazdu hovadinu ale tento plagat bol moj najoblubenejsi od mojej kamaratky a ona mi ho len tak roztrhla..strasne ma to nastvalo a vybuchla som aj ked som nemala ale taketo veci ma velmi hnevaju..ako jej to mam vysvetlit aby to nerobila?uz sa to stalo viacej krat..ja za to nemozem ze jej sa to nepaci ani nevie aka je to hudba vravi ze to su satanisti ale pritom je to len coldplay..toto nemozem zniest :( je mi s toho doplacu
velka hadka s mamou
Tvoja mama ma pravdu, jeden den jej podakujes.
ahojte strasne som sa pohadala s mamou ktora sa uz aj s mojim bratom povadila a uz s nim vobec nekomunikuje a tak isto aj so mnou mysli si ze ju bereme prisne ze je general rodiny a vyhraza sa ze sa odtahuje z domu s nikim sa nerozprava... neviem so mam robit pomozte mi sa s nou udobrit a kedy sa nasiel nejaky navrh aj pre celu rodinu ako ju upokojit a uz sa konecne nevadit jak psi :(
ahojte strasne som sa pohadala s mamou ktora sa uz aj s mojim bratom povadila a uz s nim vobec nekomunikuje a tak isto aj so mnou mysli si ze ju bereme prisne ze je general rodiny a vyhraza sa ze sa odtahuje z domu s nikim sa nerozprava... neviem so mam robit pomozte mi sa s nou udobrit a kedy sa nasiel nejaky navrh aj pre celu rodinu ako ju upokojit a uz sa konecne nevadit jak psi :(
radim ti zamknut si izbu, aj ked byvas v ich dome, ty si predsa neprisla odniekial, ale narodila si sa tam, takze mas pravo na vlastny kutik, izbu, do ktorej ti nikto nebude chodit. To uz by sme kde boli, keby deti nemohli mat svoj priestor-sukromie, ty si sa predsa nepytala dobrovolne na svet, to oni sa rozhodli ta mat..
akože špinavé spodné prádlo??? haha, som poriadkumilovný človek, ale nápad je to celkom dobrý :) možno vyskúšam... peniaze mám odložené mimo domu odkedy podozrenie ustúpilo istote... a o ostatné veci sa už nestarám... teda snažím sa... aj keď vie naštvať, keď prídem domov a proste vidím, že sa mi vo veciach niekto hrabal, lebo mám svoj spôsob ako si ich ukladám a domáci nie sú dosť bystrí alebo starostliví, aby to po sebe zanechali v pôvodnom stave :D kašlem na nich :D
A samozrejme, dalsia pointa mat ukryt spociva v tom ze to clovek nikdy nesmie nikomu prezradit, inac to uz ukryt nebude :)
Nikdy a nikomu, ani bratovy, ani sestre, ani rodicom, a hold, niekedy asi ani v manzelovy/manzelke..
Len taky maly priklad:
Jeden clovek ktoreho poznam online zakopal v zemi zlato. Ked si chcel ist kupit za to byt (alebo auto-karavan, nepamatam si uz) tak to isiel so svojim spolocnikom vykopat. Ale problem nastal, ked to nenasli... Mali tam tak 80000AUD (asi 50000eur).
Vedeli to ich "naj"lepsi kamosi, alebo niekto mal brutalne stastie s detektorom kovov. Brutalne stastie by mali ak by to tam nasli len posunute, kedze zem sa tiez hybe. Velmi neprijemne pre nich, no ponaucenie pre ostatnych...
Ale este jedna vec - pozor kde bude ten "realny" ukryt vacsie obnosu penazi.
Moze to byt napriklad kôš, ale aj to ma svoje rizika. hrabat sa tam nikto nebude, no mozne to niekto vyhodit :)
Ani do knihy by som to nedaval.
Mozno pod parkety (ale koberec radsej nie)
podla moznosti izby :)
a mozes mat "viac" ukrytov.
Pointa je DIVERZIFIKOVAT co sa da.
Ako nase (pra^pra^pra)babky hovorievali:
"Nedavaj vsetky vajcia do jedneho vreca"
anandang
k tym peniazom, dal by som si do suflika par minci, mozno jednu 5eurovku a realne uspory skovat niekde kde nenajde.
Vysoka sanca, ze sa uspokoji s tym malym ulovkom - to sa vacsinou pouziva na zlodejov. Aby rychlo mzizli a realnu cennost nehcali na pokoji..
Popripade nedrzat doma hotovost a mat to na ucte, zakazat postovy vypis ;)
Potom existuju este take zaujmave praktiky ako zastavit hrabanie kohokolvek v osobnych veciach, niekde na nete som videl ze "spinave slipy" (ako zaspinene si domyslime :) )
povodne sa tam ma prave skovat par eur, ak pride zlodej, je mala sanca ze by sa v tom hrabal, ak je to na spravnom mieste (kupelna, moze byt ale aj satnik)
nemusi to byt realna spina, ale falosna ale dostatocne realne vyzerajuca, snad ich prejde chut po tomto zazitku :)
ja som mal podobny problem.
brat mi braval veci - vyriesil som to tym ze som mu hodil par navnad, ale realnych veci ako PC,notebooku sa nastastie nedotkne ( i ked to mam zaheslovane), to by sa asi bal nastastie :)
no a rodicia tiez "omylom" hrabali v izbe, ked nieco "svoje" hladali.
heh, to si myslia ze som naozaj AZ TAKY BLB ako vyzeram ? :D zjavne ano, a v tom som si vytvoril svoje vyhody...
v podstate to co mam "doma" je postradatelne, nemam co stratit, realne hodnoty mam inde... :)
zivot je svina ked nemoze clovek verit vlastnej rodine, no hold, tu si nevyberie (rodicov), avsak aspon to cloveka nauci na este zakernejsi vonkajsi svet...
keď u niekoho bývaš, musíš občas prehrýzť veci, ktoré ti vadia... mne brat kradne peniaze, matka vyhadzuje šaty a topánky, hrabú sa mi obaja v osobných veciach... tiež nemajú pocit, že sa dotýkajú mojich osobných práv... verím, že to vyriešiš, len som chcela podotknúť, že sa dá naučiť to aj ignorovať :)
No moze byt aj na stenu namalovat :D
Neviem KDE take kupit, ale mozno ak na zadnu stranu nalepis foliu (hoci aj na pecenie :D ), tak to pekne skomplikuje trhanie :D
I ked mozno sa to stale bude dat pokrcit...
Popripade to nalepit na 1mm tenky plech :) neposkodi to stenu a stane sa to relativne neznicitelnym :D