ahojte aky druh musli je najzdravší?? Napríklad emco musli s čokoladou alebo fitness so sušeným ovocím?? A čo ryžové chlebíky s polevou sú zdravé?? Prosím poradte ďakujem
musli
ja si davam nestle FRUTINA s nizkotucnym jogurtom Rajo alebo s mliekom, alebo si pripravujem vlastne: do 150ml mlieka vsypem 2 polievkove lyzice ovsenych vlociek a varim az kym mlieko nezacne vriet a nevznikne kasa,potom tu kasu osladim troskou medu a k tomu si dam este nejake ovocie...
Takisto si robím aj ja vlastné musli, lebo tie kupované mi nevyhovovali. Obyčajne ovsené vločky, do nich si nasekám orechy, semená, pokrájam čerstvé ovocie a zmiešam s jogurtom.
Suhlasim s mirou; ked uz chces jest nejake kupovane musli, tak by som odporucila Emco, ale tie nesladene - v podstate len ciste obilne vlocky, semena orechov a pod... Ja ranajkujem tie, zalievam lyzicou medu a posypavam skoricou :) najidealnejsie je si podla mna namiesat vlastnu mx - do velkej nadoby vysypat kadejake obilne vyrobky a podla chuti si rano pridat za hrst orechov, suseneho ovocia a pod.
Natti, toto je povrchný pohľad na zdravú stravu. Musli sú kombinácia ovocia, obilnín a cukru, v tejto kombinácii sa veľmi zle trávia polysacharidy z obilnín, nestrávené sa stanú zdrojom toxínov, okrem toho celé jedlo je kyselinotvorné. Chlebíky s polevou podobne - poleva býva plná cukru a nezdravého stuženého tuku.
Zdravá strava sa skladá prevažne zo zeleniny, ktorú môžeš kombinovať s obilninami nerafinovanými vo forme kaše, placiek, knedlíkov a pod. Ďalej strukoviny, semienka ryba, kvasená zelenina, panenský olej. Dajú sa vytvoriť chutné recepty a spôsoby úpravy, kombinácií je veľa tak, že sa ti zdravá strava nezunuje, bude pestrá a bude ti stále chutiť.