Dobrý den,chcela by som sa opýtať či je rakovina prsnika aj u násťročných dievčat?napr.16,17,18...
Rakovina
a ešte že tá hrčka je aká?ako guľka alebo ako?lebo ja tam cítim len tie tukové tkanivá alebo čo su to...žľazy a tak..
o týžden mám dostat menzes...ale doteraz ma to nebolelo..a vtedy by ma bolel aj druhý prsnik,nie?..tá bolest je najma ked nemam podprsenku na lavom prsniku,na lavej polovici.
Nina18 - myslím si, že to bude v tom horšom prípade cysta, alebo len hormonálne zmeny, keď necítiš hrčku.
Pri mojom poslednom vyšetrení, p.Dr povedal, že cysty má takmer 2/3 až 1/2 žien a rakovina nebolí. Ak máš bolesti hlavne pre menzesom, to je úplne normálne. Myslím, že sa nemusíš obávať, ale návštevou lekára nič nepokazíš.
U žien v mladom veku sa rakovina prsníka vyskytuje zriedkavejšie. Len okolo 0,3% zo všetkých prípadov tvoria ženy do 29. roku života.
www.tvojanovanadej.sk
hm?podla vás?
dakujem za príspevky.preto som sa pytala lebo mám 17 a ma už asi 5dni boli ľaví prsník,hrčku necítim nikde..ked sa to nezlepši v pondelok idem k doktorovi.len som chcela vediet aká je možnost na to že ide o rakovinu alebo len niečo s pubertou alebo hormonalnou zmenou
Draci zub, co si chcel povedat svojim prispevkom?
Karcinom prsnika je u dievcat velmi velmi zriedkave ochorenie, ale sporadicky sa vyskytne. je to ochorenie velmi netypicke v tom veku, ako si sa pytala.