Ako oslovovat priatelovych rodicov?

Deria

Nijako neoslovovat nie je riesenie. Co ti brani oslovovat ich tak, ako kazdeho inehˇpan, pani ..... podla priezviska a ak sa vztah medzi vami upevni, prip. podla sympatie, ti uz sami navrhnu, ako ich mas oslovovat.
Teta, ujo, pokial viem, na dedinach je to bezne ale inac by im to mohlo aj vadit, tak s tym uz opatrnejsie.

dada7854

Teta a ujo. Po svadbe im aj nadalej hovorim teta a ujo :-) nevadi im to a mne bolo blbe ich oslovovať mama a otec.

[zruseny17]

ja som oslovovala tiez teta a ujo a potom po svadbe som mala problem sa preorientovat...este aj teraz po styroch rokoch od svadby sa mi stalo ze som svokre povedala teta:)

biopichh

ja by som pouzila teta a ujo. ale tiez nemam potrebu ich oslovovat tak vynecham to a idem rovno na vec ze ako sa mate a tak...

lioness_01

ja tiež neoslovujem nijako a som s drahým 4 roky :D a ešte to nejak nebolo potrebné :D aspon nemám ten pocit :)) jedine keď som im dávala maturitné oznámenie som to riešila, ale aj to som vyriešila bez oslovenia :))

líštička

Ja som ich najprv oslovila pán/pani a priezvisko a oni sa smiali a povedali, že im mám tykať a volať ich krstnými menami. Buduca svokra je zlatá, takže s tým nemám problém, ale bud.svokor je starší pán (je medzi nimi 16ročný rozdiel), tak mi trošku trvalo, kým som si zvykla.

sasinkaaa

ved prave ze nepouzivam oslovenie, ani mi to nejako nechyba. len sa mi stala par krat situacia, ze to bolo potrebne. takze ujo, teta hej? vyskusam :)

tekvicka_

ja chodim s priatelom cez dva roky a neoslovujem nijak - ako to napisala radana, nikdy mi to tam nejak nechybalo, ked sa chcem napr. nieco spytat tak pridem a spytam sa bez oslovenia. ak uz chces tak asi teta ujo