Fibroadenom

Príspevok v téme: Fibroadenom
tina

Už asi 10 rokov mám hrčku v prsníku.Pred 5 rokmi po naliehaní mi spravili mamografiu a cytológiu s výsledkom fibroadenóm.S dostupnej odbornej literatúry som sa dozvedela, že by sa to malo vybrať, no mne to nikto nenavrhol.Doteraz som nemala s tým problém, ale v poslednom čase ma to dosť otravuje. Pred rokom som bola na kontrole a doktor povedal, že to len treba sledovať. Ak máte skúsenosti prosím napíšte.

smeja

ewa......mne to robili v celkovej bola som tam pred 3 tyzdnami...nebolo to take hrozne..daju ti ukludnovaky vecer hodinu pred operaciou alebo pol ti daju oblbovacku a potom ta prevezu,tam ti nieco este daju sa uvolnis daju ti masku nadychnes sa parkrat a uz sa len preberies na izbe...nic hrozne

ewa

ahoj, našli mi 3fibroadenómy a ja by som chcela dat to von. Moja otázka je ako to robia v celkovej anestezii ci len lokálne, prípadne kto s tým má skúsenost ako to prebieha... dakujem e.

tina

Ahoj kassie, neviem na akú biopsiu ideš ale ak na prsník,tak sa nemusíš báť,ja som tiež absolvovala a tiež mi lepilo ale nebolí to. Možno trošku zaštípe keď pichne ale ináč to nebolí.

peťa

Ahoj, mám to isté a tiež mi to len sledujú. Nie je to nič zhubné a ak to začne rásť potom to musí ísť von. Avšak, ak ťa to trápi dajú ti to von aj hneĎ. Nemusíš sa báť okrem jazvičky ti nič nehrozí.

maja

Ahoj ja už mam trikrat vyberaný fibroadenom, 10rokov je dosť dlhá doba no zisti si ako rýchlo Ti rastie lebo od toho to záleží,mala by si chodiť k onkológovi ten by Ti poradil, hoci je pravda, že tie fibroadenómi sa tvoria po vybratí znova ako v mojom prípade a mala by si stým chodiť na kontroly aspoň polročne. Raz ročne je veľmi dlhá doba. Ak sa chceš niečo dozvedieť napíš ak budem vedieť poradím ,

trixxa

Nemam podobnu skusenost, ale s prsnikmi niesu ziadne srandy. Na tvojom mieste vezmem situaciu pevne do svojich ruk a vyhladam nejakeho ineho odbornika.Urcite.
Drzim palce.