ahojte idem do 3 rocnika vs,studujem osetrovatelstvo a chcela by som sa stat zachranarkou?je jedinou cestou ako nou byt ist zase do prveho rocnika vs na odbor urgentna zdrav.starostlivost alebo sa to da aj kurzami?
Sestricka zachranarkou?
nurse profesia zdravotnika sa nezaklada na nejakom kurze. mozes tak akurat kurz vysivania navstevovat, ale nie v ramci profesie zachranar. na to je institucializovane vzdelavanie formou VS,certifikovanych studii, neinstitualizovane vzdelavanie- seminare, kongresy- skratka celozivotne vzdelavanie ale urcite nie v kurze
nurse
ja tiež študujem ošetrovateľstvo a mali sme akurát prvú pomoc :) ale po skončení štúdia pôjdeš ďalej na PSŠ tuším a tam si spravíš špecializáciu alebo sa zamestnáš na OAIM zdá sa mi že po niekoľkých odpracovaných rokov na OAIM môžeš robiť aj v sanitke ale neviem to na 100%
jajkafr
ahoj no zatial sme 2 roky nemali nic take,myslis ze v ramci osetrovatelstva sa to da alebo nejake ine kurzy?
nurse
dá sa to aj tak, že si spravíš špecializáciu v urgentnej zdravotnej starostlivosti alebo také niečo túto špecializáciu potrebujú aj sestry, ktoré chcú pracovať na OAIM