kava nalacno

Príspevok v téme: kava nalacno
calzh

Prve naco rano dostanem chut je cierna kava, pripadne s trochou mlieka. Priznam sa ze za posledne 2 roky si ju zvacsa davam nalacno a nie vzdy sa hned po nej naranajkujem. Co je minimum, co by som mala dat do zaludka, aby som si nezarabala na zaludocne vredy? Staci ked si najprv dam trebars 2-3 lyzice vlociek, alebo par hryzov rohlika, a potom kavu, a po nej dojem vlocky aspon hned, alebo...?? Staci aj jogurt pred kavou??

BJ

Kava na lacno mozno niekomu chuti, ale pre telo je to hotova pohroma. Kedze, pocas noci telo strati v priemere pol litra vody cez pot, plus este to co sa rano vycika, po ranu je telo vlastne dehydrovane. Nieje nic lepsie, ako ho zavodnit 0,75-1l cistej vody. To je to, co by mal clovek prve do seba naliat, nie kavu.
Odkedy som to zacal robit, citim sa lepsie, a po case sa mi vdaka tomu dokonca zlepsila pravidelnost stolice. Vacsinou po vypiti tejto vody, musim na velku a ulavi sa mi... najlepsi zaciatok do noveho dna, zavodneny, s lahkym pocitom.

voda vs kava = voda wins.

milusca

Vredy nevznikaju ani zo stresu ani z kavy. Sposobuje ich bakteria helicobacter pylori. Preto sa aj liecia antibiotikami.

mate59

ja som na svoje stravovanie prísny,ale ráno pijem pohár vody alebo čaju a veľkú kávu.Ráno vždy rozpustnú,ale poobede a večer turka.Vyše 30 rokov, s tým, že kedysi aj ráno býval turek.Inštantá totiž nebola.A nepociťujem žiadne žalúdočné problémy.

zajacica

Podla mna a ja tak aj robím, že každé ráno ranajkujem jogurt s celozrnným rožkom a vypijem šálku kávy. Nalačno iba sama káva nie je moc dobrá.

slobodnaa

muc chceš sa chytať za slovíčka? :-)

ok tak takto by to podľa teba mohlo byť ok? aby si prestala vyrývať a robiť sa zaujímavou? :-)

Inak platí to, čo ma vždy učili moji rodičia, pred užitím liekov(ak nie je určené inak, napr. že sa majú užiť na lačno) alebo kávy, si aspoň dva krát zahryzni do rožka.

spokojná? :-)

slobodnaa

presne tak, dnes je to tak a zajtra to môže byť úplne inak a každý si musí vybrať čomu bude veriť alebo nie. Iste môžme sa pridŕžať iba jedného názoru a to toho svojho.
Na lačno je prázdny žalúdok, čokoľvek tekutina alebo kúsok jedla, ktorý do žalúdka dostaneš spôsobí, že ten žalúdok už úplne prázdny nie je a teda nie je to nalačno.