neštandardná bulímia

Príspevok v téme: neštandardná bulímia
Zoe_

ahojte,
chcela by som popisat moj pripad, pretoze si nemyslim ze by zapadal do vzorcu anorexie, alebo bulimie.
Jedavam v celku normalne 5x denne, snazim sa jest zdrave potraviny, cvicim a vseobecne dodrziavam principy zdraveho zivotneho stylu, ale vacsinou vecer, nemusim toho zjest ani vela ani extremne nezdrave, sa idem vyvracat. ale beriem to v mojej hlave velmi racionalne, tym chcem povedat, ze si poviem ze vyvratim len cca polovicku aby som malanieco v zaludku. neberiem to ako nejaku prekazku v mojom zivote, len neviem ci sa da toto nazvat bulimiou, ked nemam obsedantne myslienky na jedlo a neprejedam sa.
Je u niektorej z vas nieco podobne?

Zoe_

Sak to je super, tie myslienky.. ja uz skoro vobec nemam :) Ja tak isto jedavam kazde 3 hodiny a je to asi najlepsi sposob. byt hladna je pre nas to najhorsie co moze byt. ja riesim este jedenie tak, ze si vsade so sebou nosim krabicky s jedlom (s takym "mojim" jedlom), kedze chodim este do skoly, kde travim cele dni a bohuzial na slovensku ak sa chces zdravo stravovat si divna a ak k niecomu salat, nemaju to ani v ponuke. o zahustenych omackach kilom muky a vyprazanych veciach ani nehovorim. je to bieda. vcera som bola na korculiach, tak sa tesim ze som nevykysla na gauci :) drzim palce zuzka.

zuzka1911

Tak to je fajn. Ja tiež pomaly zisťujem ako moje telo funguje. Zistila som (čo som vlastne už dáááávno vedela, len som to nepraktizovala), že keď človek jedáva pomerne často, každé 2-3-4 hodiny (záleží aj od toho ako mám čas), nie som hladná, nemám všetky moje myšlienky len o jedle, neprídem domov celá nervózna s tým, že čo skôr zožeriem a následne vy ... A ani som nepribrala. Takže super. Ešte v tom pokračovať a bude to super. Odstrániť myšlienky na grcanie a toto všetko a bude to super, budem si môcť zase raz povedať, že som vyhrala :)

Zoe_

Zredukovala som to tak na raz za 2 tyzdne.. aj ja mam myslienky ale menej ako v minulosti. no ono je to v tom ze sa treba poriadne najest ale relativne zdravych veci do tej osmej.. a hlavnee netreba maskrtit v noci, a ak je chut tak si dam trochu pukancov, aebo ovocie. ak je niekto v tom dlho, po cese sam zisti ako sa musi stravovat aby nevracal a nemal vycitky. ja inak byvam uz sama a sama si kupujem potraviny, ale nestane sa ze by som si kupila chipsy alebo cokoladu sama od seba. navyse to ide aj do penazi. snazim sa aj cvicit - chodim na power jogu. napr. dnes som si dala pizzu co je inak dost kaloricke ale bola som okej, bo som si dala polku a vecer som si isla zakorculovat..takto si to kompenzujem.. ze si radsej poviem ze si zacvicim a bude to okej.
a ano.. budeme navzdy len abstinovat, je to tak ,a to ze ti chyba vracanie je normalne.. lebo je to v podstate taky fajn pocit na ktorom sa stane clovek zavisly. ale ty to zvladnes.. nepotrebujes to, pretoze tvoje kvality su uplne o niecom inom a ty to vies. drzim palce aj ja :-)

zuzka1911

Super !!!

Čo to znamená, že si zredukovala frekvenciu vracania ? To musíš odstrániť úplne a hlavne nemať myšlienky na vracanie, až potom to bude úplne úžasné :) Aj keď, vždy budeme už len "abstinentky".
Držím palce !!!
Ja nevracia, ale myšlienky mám, dokonca mám pocit, že mi to niekedy chýba :( To nie je normálne ... Ale nepôjdem grcať, musím to zvládnuť !

Zoe_

ahojte, po tom ako som si s vami pisala som zacala jest aj ine ako dietne veci, kupila som si napr. activiu normalnu a nie nizkotucnu. obcas si dam aj cokoladu a tak. jem viac, ale neprehanam. podstatne je ze frekvenciu vracania som zredukovala :) snazim sa baby. vaha mi trosku stupla, ale stale si hovorim ze som spokojna.. a ze radsej budem cvicit nech sa mi vyrysuju svaly. to vsetko vdaka vam, lebo ste mi narovinu poovedali ze mam problem, za to vam dakujem.

marushik

Zoe, ver nam....sme toho zivymi prikladmi.... este raz Ti vravim, ze ak si vazis seba a svoj zivot, !prosim ta! prestan s tym...hmm?

wasabi

Zoe..
napisem len...ani alkoholik si neuvedomuje ze ním je...vsetci naokolo to vidia..ale on si mysli ze ma vsetko pod kontrolou...ze keby chcel..tak prestane..a pit nemusi...ale to si stale len vravi...pritom pije stale...
to je nieco podobne...az chapes co som tym chcela povedat...
ako pise Zuzka..mas urcite bulimiu..myslis si ze intervaly sa nebudu skracovat??..omyl holka..ani u mna to nebolo z tyzdna na tyzden...ale pekne rocik po ročku...
neblbni moja...nechci sa dostat do takych sraciek ako som bola ja...teraz sa ti to zda ok..ani ta to nijako neobmedzuje..pokial je to raz za tyzden..mas pocit ze to ovladas..ale nie je to tak...ani sa nenazdas..ono to pojde zakerne pomalicky...az si naraz uvedomis ze zvracas kazdy den...
ako som pisala..stojis estelen na zaciatku tej skur* priepaste...tak nerob krok dopredu ale vzad...a pekne krasne s tym prestan..urcite ti to pojde lahsie ako nam...co sme do tej priepaste spadli...hm?

zuzka1911

urcite ano, pokial este nie je neskoro ... ale asi vedela, ze to nie je ok, kedze si sem prisla
daj vediet ako sa ti dari :) kedze jes zdravo a pravidelne, urcite sa rychlo nastartujes, verim tomu. a nemas zachvaty prejedania. treba si ale uvedomit, ze je to hlavne psychicka porucha, mozno popremyslaj, preco to vlastne cele robis.