tehotenstvo + veľké nevoľnosti a zvýšená teplota

Príspevok v téme: tehotenstvo + veľké nevoľnosti a zvýšená teplota
deseo

Som v štvrtom týždni tehotenstva a trápia ma veľké nevoľnosti. Dnes mám dokonca zvýšenú teplotu na 37,8 a pobolieva ma podbruško. Prednedávnom som potratila v ranom štádiu, mám pocit, že to súvisí s hladinou progesterónu v krvi, ale to je možno na inú diskusiu. Myslíte, že je to normálne alebo mi opäť niečo hrozí?

deseo

Koberce počkajú, len pavúky sa už rozliezajú... :D Ale kašlem na ne, samozrejme... Už sa teším, o chvíľu príde snúbenec, som dnes bola doma dlhšie ako obvykle, tak to asi preto to tak ťažko znášam... :)

deseo

Koberce počkajú, len pavúky sa už rozliezajú... :D Ale kašlem na ne, samozrejme... Už sa teším, o chvíľu príde snúbenec, som dnes bola doma dlhšie ako obvykle, tak to asi preto to tak ťažko znášam... :)

zuzula12

Deseo ... ano, prastare mamy rodili pocas okopavania zemiakov ... ale budes riskovat??? Ja mam za sebou uz dva porody a v septembri ma caka treti, a vzdy som sa snazila pocuvat svoje telo. Nic nasilu a ty urcite v teplote nerob nic. babatko je momentalne to najdolezitejsie, koberce pockaju ... :-) drz sa!!!

deseo

Zuzula12, tak už aj idem vrátiť ten vysávač tam, kde bol... :) A mne zase mama hovorí, že to nemôže byť také slabučké, že ženy vždy robili hocičo aj s bruchami... no, niečo v tom zmysle...

zuzula12

Deseo ... umyvala si podlahy??? Na to by si mala zabudnut, hlavne ked mas za sebou uz jeden potrat. Vykasli sa na vsetko a chran si svojich 9 mesiacov nadovsetko ... Oddychuj, ziadna namaha, nic, kde by si sa musela nataovat, zbytocne zohynat atd. A este jedna vec: v prvom trimestri je dolezite neprrehriat si telo ... takze naozaj ziadne prehnane upratovanie, a ked mas teplotu uz vobec nie ... ja som si poslusne vylezala prvy trimester v posteli a teraz ( 28. tyzden) som v pohode. Setri sa ...

deseo

Baby, ďakujem za rady.
Voľáko mi je už lepšie, len teplota sa mi stále zvyšuje. Už mám 38,5. Ale hlavne, že mi je lepšie... :) Oddychovať oddychujem celý život, len dnes som trochu umývala podlahy a potom ma mierne začalo bruško pobolievať. Ale tak, inak je všetko ok hádam. Tak si idem dať zopár nanukov a myslieť pozitívne. :)

zuzula12

Ahoj Deseo ... ja som mala prve tyzdne tehotenstva tiez zvysene teploty - aj nad 38,5 - a tak som zostala doma na marodke a snazila sa vylucit stres. Lekar by ti mal zobrat krv, ci nemas nejaky zapal ... Tehotne maju celkovo vyssiu teplotu tela .... U mna sa po case zistilo, ze som mala skryty zubny kaz a po oprave mi teploty presli. Co sa tyka bolesti - tie su v prvych mesiacoch normalne, hlavne v dnoch predpokladanej menstruacie. Hlavne bud pozitivne naladena ...

janka24

Tak to može byt hribami ,ja som mala tiež od začiatku citlive brucho a musela som si vykladat nohy hore -skus aj ty ,ulavi sa ti.
A ano, možno ma tvoja gynekologička pravdu.Kamaratka potratila asi 2 krat a aj tak sa pokusila hned na to otehotniet a dopadlo to dobre.Ak to prebiehalo takto a doveruješ doktorke tak sa neobavaj, aby si niečo ešte neprivolala.Teraz sa ti často stane,že ta bude pobolievat bruško.Niektoré to znášaju lepšie a iné nie.Mna bolelo po slanom-dost som bola na tyčinky...tak sa drž a oddychuj.

deseo

janka24
V názoroch sa líšili aj samotní doktori. V nemocnici mi povedali, že mám minimálne pol roka počkať a moja gynekologička, ktorú si veľmi pochvaľujem, povedala, že sa absolútne nemusím obmedzovať, pretože sa jednalo o abortus completus, teda nebola potrebná kyretáž. Vraj keby som si nerobila test, tak ani neviem, že som tehtoná. Asi tak nejak.
Hej, to je pravda, že to môže súvisieť so všeličím, napr. s tým že som na obed zjedla teplé hríby a zostalo mi zle ( :-) ), no ale tak jeden nikdy nevie a bojím sa, lebo doteraz ma takto bruško nebolelo...

janka24

Ked si tehotna,možeš brat paralen,ale tak jeden na den...pi vela vody...a aj mna bolelo v podbrušku,ale to preto,lebo som mala spadnutu maternicu od začiatkua vydržala som dokonca a zase teplota može suvisiet aj s počasim nie s tvojim potratom nedavným...napriklad vela ludi je teraz chorých,ale zase nie je dobre hne dotehotniet po nedavnom potrate ...
ak to bude horšie chod na pohotovost .Inak určite chod v Pondelok na gyn.