Váš názor na potraty..

lioness_01

neurazila, ale ma to prekvapilo, podľa mňa to čo napísala usiko je síce jej názor, na ktorý má právo, ale ako tu už aj u niekoho odznelo, je neľudské selektovať takýtmo spôsobom - teraz áno, teraz je dôvod a teraz nie, teraz nie je dôvod...
buď som za alebo nie som za...

ale samozrejme, to je len môj názor, v prípade usiko som sa zrejme asi zle vyjadrila, za čo sa ospravedlňujem...

a skutočne ma len zaujíma, aký postoj majú ľudia, ktorí nechcú postihnuté dieťa k faktu, že sa to môže prihodiť počas pôrodu, nikdy som sa to ešte nikoho nepýtala...

hassy

ja som ta nechcela ani urazit ani nic, ale podla toho ako pises, a ako si aj reagovala na usiko to tak vyznelo, akokeby is ju za to odsudzovala ... ak sa ta urazila tak prepac

lioness_01

hassy - teraz mi padla sánka !!!! ja som niekoho odsúdila??? mňa fakt úprimne zaujíma postoj ľudí... z čisto ľudského hľadiska... ako by napr. usiko riešila situáciu, keď by jej dieťa pri pôrode prišlo ťažkému mentálnemu postihnutiu...

nikoho som neodsúdila...

kks, neskutočné, mám iný názor ako ty a hneď už podľa teba odsudzujem...

hassy

podla mna by sa zena mala sama rozhodnut ci na potrat pojde, alebo nepojde. ja som sice proti bezdovodnemu potratu ale nikoho neodsudzujem ak na potrat chce ist. mam vela kamartiek ktore na potratoch boli, a myslim ze je to ich vlastna vec a nikto nema pravo im nieco zakazovat alebo prikazovat.
ja keby som zistila ze som tehotna (21r. ) tak by som na potrat nesla, ale tak ako pisala usiko, ak by som vedela ze dieta bude postihnute, alebo bude mat nejaku vaznu "vadu" alebo ako to mam nazvat, tak by som na potrat sla, pretoze sa poznam a viem ze by som take dieta vychovavat nezvladala. a nemyslim si ze by zeny mali byt kvoli takemu nazoru a postoju odsudzovane ( vid. lioness)

lioness_01

luciferka, viac menej súhlas... ja tiež nechápem, že ľudia, ktorí tu píšu, že dieťa, ktoré by sa ukázalo, že bude postihnuté by dali preč, a ak dieťa ťažko ochorie počas života, alebo sa poškodí CNS pri pôrode , také dieťa čo? doma otrávia, alebo ako sa toto potom rieši u takých ľudí ?

luciferka

Ja si myslim, ze by to malo byt na slobodnom rozhodnuti zeny....Nemozeme niekomu nieco prikazovat, a ked sa bude chciet dietata "zbavit" spravi to tak ci tak.......
len ma trocha hneva, ze velmi konkretizujete pripady, kedy ano a kedy uz nie, tak bud ano, alebo bud vobec nie....A skoda, ze si niektori vobec neuvedomujete, ze mnoho postihhnuti vznika prave pri porode a tesne po nom, nie je to len o genetike a zlom vnutromaternicovom vyvine...a potom co je to poskodene dieta? Uz aj dieta s poruchami ucenia sa povazuje za dieta vyzadujuce specialnu starostlivost a to tazko date prec "pomocou" potratu....A co potom s tym dietatom, ktore ostane s tazkym postihnutim ? Hned po porode ho zabit?
V kazdom pripade, je to na kazdom z nas akos a rozhodneme, a nema pravo nam niekto do toho rozpravat.....je to na kazdeho vedomi a svedomi. Netreba nikoho odsudzovat, lebo nikdy nevieme v akej situacii sa ocitneme my....

lioness_01

môj názor je ten, že zákaz zákonom nič nevyrieši, len sa rozmohne potratová turistika, prípadne sa budú potraty robiť nelegálne a za bohvieakých, možno aj život ohrozujúcich podmienok, ale nepoznám dôvod, kedy by bol potrat rozumným riešiním...

lioness_01

beskyd, to je fakt, keby to bolo zo zákona, že treba odstrániť dieťa, ktoré vykazuje vážnejšiu mieru poškodenia, už by si tu zrejme nebol... - najchorejší názor aký som kedy videla...

usiko - detto...

kedy už zrušia túto tému?

jajka001_

podstatne je, ze mame slobodnu volu a mozeme sa rozhodnut podla vlastneho svedomia.je to na osobnej zodpovednosti kazdej matky a tak by to malo ostat.