Narcizmus

BK

Myslim ze to zbytocne prehana, porucha osobnosti? vsak niekto sa moze spravat ako narcista, nemusi nim byt uplne v hlbke svojej duse ... no ako som cital tu definiciu tak potom egoista a narcista je pomerne odlisny vyraz, lebo ten kto sam seba rad obdivuje a mysli si ze je vsemohuci, sa predsa nenecha od inych tak lahko urazit. Osobne mam pocit ze taky clovek ktory sa lahko urazi sa da lahsie zmenit, lebo mu na nazoroch ostatnych ocividne zalezi. Ten kto sa tak lahko neurazi je tvrdsi oriesok ... je na tebe ci ti to stoji za tu namahu a skusis jej pomoct, alebo radsej skusis stastie niekde inde.

pre uhlie

Ide o poruchu osobnosti, teda o trvalý stav, pre ktorý je charakteristické skreslené sebahodnotenie, egocentrizmus, ako aj pocit všemohúcnosti v kontrolovaní druhých spolu s nízkou úrovňou prívetivosti,
Zúfalo potrebujú, aby ich druhí neprestajne utvrdzovali o vlastnej dokonalosti a bezvýhradne ich obdivovali.
Porucha sebahodnotenia sa prejavuje ako preceňovanie vlastnej dôležitosti, privilegovanosti a výnimočnosti, čo sa nezriedka spája s precitlivenosťou a urážlivosťou
„Touto poruchou trpia ľudia, u ktorých potreba obdivu nebola v priebehu osobnostného vývinu dostatočne ohodnotena.
Žiaľ, takéto praktiky v skutočnom živote nezaberajú. „Poruchy osobnosti pretrvávajú celý život. Nejde o ochorenie, ktoré je možné liečiť.
Najúčinnejšou sa javí psychoterapia so zameraním na zmenu postojov, získavanie nadhľadu a odstupu. Nie je možné si dať za cieľ zmenu osobnosti ako takej, iba podporiť a posilniť adaptívnejšie formy správania vrátane ohľaduplnosti voči ostatným.

Gregory House

Aj ja som naris, ael dost silny, poviem Ti, radsej jej daj pokoj, alebo sa odstahuj, prec od takych ludi...ble

clupka

Nuz jedina pomoc ktora tu je navstivit s nou psychiatra alebo sa porad sam s nim a porozpravaj konkretne o co ide ,ja viem ze s takymto clovekom je tazke zit a dostat ho k lekarovi je este tazsie ale treba potom bez nej konzultovat s odbornikom o jej stave , inak zblbnes musis ty nieco urobit teda prvy krok odbornik drzim palce ....